Sony α7R III on huimasti edeltäjäänsä nopeampi kinokoon järkkäri

Sony α7R III houkuttelevilla 4k-video-ominaisuuksilla varustettu kinokoon järjestelmäkamera. Tänään esitelty kolmosversio yhdistää 42,4 megapikselin tarkkuuden ja 10 ruutua sekunnissa etenevän sarjakuvauksen.

Sony α7R III sisältää edeltäjänsä tavoin kinokokoisen 42,4 megapikselin cmos-kennon. Päivitetyn Bionz X -suorittimen sekä kennolle lisätyn lsi-suorittimen ansiosta sarjakuvaus etenee nyt 5:n sijaan peräti 10 ruutua sekunnissa. Se on harvinainen yhdistelmä tarkkuutta ja nopeutta.

Nopeus ei juuri laske edes jatkuvaa tarkennusta käytettäessä, vaan kuvaus etenee edelleen 8 ruutua sekunnissa samalla, kun kohdetta tarkkaillaan näytöltä tai sähköisestä etsimestä. Puskuriin mahtuu täydellä nopeudella 76 jpeg/raw-kuvan sarja. Pakkaamattomia raw-kuvia saa otettua 28 kappaletta kerrallaan.

Tarkkoja kuvia vähässäkin valossa

Myös 399 pisteen vaihetarkennusjärjestelmä on tuttu α7R II:sta. Vaihetarkennuspisteet kattavat noin 68 prosenttia kuva-alasta. Uutta on vaihetarkennuksen rinnalla toimiva 425 pisteen kontrastitarkennus. Sen ansiosta tarkennus toimii entistä luotettavammin etenkin heikossa valaistuksessa. Myös kasvojentunnistuksen luvataan olevan jopa kaksi kertaa aiempaa tarkempi.

Herkkyysasetus kattaa alueen ISO 100-32000, ja sitä voi laajentaa ISO 50:stä ISO 102400:ään.

Vakaata jälkeä

Edeltäjänsä tavoin Sony α7R III on pätevä videokamera. Se tallentaa 3840 x 2160 pisteen 4k ultra hd -videoita kinokoon kennon koko leveydeltä (5176 x 2924p) ja muokkaa otoksen 4k-muotoon. Näin saavutetaan erittäin tarkka yksityiskohtien toisto. Kyljessä on mikrofoni- sekä kuulokeliittimet, ja videokuvan saa ulos hdmi-liitännästä.

Kennoa liikuttava viisiakselinen vakain toimii sekä valokuvia otettaessa että videoita kuvattaessa. Sen tehoksi luvataan peräti 5,5 valotusaskelta.

Vaikka runko on käytännössä sama kuin α7R II:ssa, Sony on kuitenkin löytänyt tilaa uusille painikkeille ja ominaisuuksille. Niitä ovat muun muassa kaksi sd-muistikorttipaikkaa (uhs II), af-tarkennuspainike sekä tarkennuspisteen valintaa helpottava tappiohjain. Akun kapasiteetti on sekin kasvanut, ja virtaa riittää nyt 650 kuvan (cipa) ottamiseen.

Otoksia tarkastellaan ja toimintoja hallitaan pystysuuntaan kääntyvältä kolmen tuuman kosketusnäytöltä, jonka tarkkuus on 1,4 miljoonaa pistettä. Elektronisen etsimen tarkkuus on 3,69 miljoonaa pistettä. Wi-fi-yhteyttä tuetaan nfc-tekniikalla.

Sony α7R III tulee kauppoihin marraskuussa noin 3600 euron hintaan. Lisätietoja löytää valmistajan englanninkielisiltä kotisivuilta.