LG:n ThinQ-televisiot ymmärtävät puhetta ja toimivat älykodin ohjauskeskuksina

Laadukkaista oled- ja uhd-televisioista tunnettu LG keskittyy tänä vuonna älykkääseen tekniikkaan kuvaruudun takana. Uudet televisiomallit esitellään Las Vegasin Ces-messuilla 9.–12. tammikuuta.

Vuoden 2018 LG-televisioiden uutuuksia ovat ThinQ-tekoäly ja tehokas signaalinkäsittely viimeisimmällä Alpha 9 -suorittimella. ThinQ-televisiot ovat kauko-ohjattavissa äänikomennoilla kaukosäätimen kautta. Televisio toimii samalla ohjauskeskuksena älykodin muille laitteille wlan- ja bluetooth-yhteyksien kautta.

ThinQ-puheentunnistus hyödyntää nlp-tekniikkaa (Natural Language Processing), joka pohjautuu LG:n omaa DeepThinQ-tekoälyteknologiaan. Sen avulla katsoja saa helposti ja nopeasti yhteyden esimerkiksi pelikonsoliin ja ulkoiseen soundbar-kaiuttimeen.

LG:n ThinQ-televisiot tukevat palveluita, jotka perustuvat epg-järjestelmään (Electronic Program Guide). Sen avulla tv löytää verkosta esimerkiksi parhaillaan katseltavan elokuvan soudtrackin.

Tehokasta kuvankäsittelyä

LG:n Alpha 9 -suorittimen innovatiivinen kohinanvaimennusjärjestelmä parantaa valmistajan mukaan tv:n kuvanlaatua entisestään. Värien luvataan toistuvan entistä rikkaampina ja elävämpinä. Värien kirjo on sekin aiempaa laajempi.

Alpha 9 -suorittimen laskentateho auttaa myös hfr-tekniikan toteuttamisessa (High Frame Rate), minkä ansiosta nopeasti liikkuva kuva on entistä tarkempaa.

LG:n Nano Cell Super Uhd -mallit hyödyntävät Alpha 9 -suorittimen ja nano cell -teknologian lisäksi paikallista taustavalaistusta (Full-Array Local Dimming). Sen ansiosta musta toistuu syvempänä ja värintoisto on tarkempaa myös silloin, kun kuvaa katsotaan ruudun sivulta.

Tuki kolmen normin laajasävykuvalle

LG:n super uhd- ja oled-televisioiden 4k Cinema Hdr -toisto saa tv-katselun muistuttamaan aitoa teatterikokemusta. Televisiot tukevat Advanced Hdr by Technicolor -tekniikkaa ja yleisimpiä hdr-laajasävyformaatteja, kuten Hdr 10 Ja Dolby Vision sekä tv-lähetyksiin räätälöity Hlg (Hybrid Log Gamma). Laajasävykuvaa prosessoidaan LG:n Enhanced Dynamic Tone mapping -algoritmilla.

LG:n super uhd- ja oled-televisioiden Dolby Atmos -äänentoisto ympäröi kuuntelijan kaikista suunnista ­– myös suoraan yläpuolelta. Lisätietoja LG:n televisioista löytää valmistajan suomenkielisiltä kotisivuilta.