Nikon AF-S Nikkor 180–400mm f/4E TC1.4 FL ED VR, pitkä nimi ja vieläkin pitempi objektiivi

Vaativille urheilu- ja luontokuvaajille tehty Nikon AF-S Nikkor 180–400mm f/4E TC1.4 FL ED VR mukautuu juohevasti kohteen vaatimuksiin. Laajan zoom-alueen lisäksi objektiivi tarjoaa 1,4-kertaisen telejatkeen.

Telejatkeen vipu sijaitsee kätevällä paikalla objektiivin oikeassa kyljessä. Polttovälialueen 180–400 mm voi siten laajentaa 252–560 mm:iin muuttamatta otetta kamerasta ja irrottamatta katsetta etsimestä.

Objektiivin valovoima on f/4,0 koko polttovälialueella, ja f/5,6 käytettäessä 1,4-kertaista telejatketta. Tehokas optinen vakain mahdollistaa kuvauksen jopa neljä askelta pitemmällä suljinajalla silloinkin, kun telejatke on käytössä. Sport vr -tila tuottaa vakaan etsinkuvan, mikä helpottaa nopeasti liikkuvien kohteiden seuraamista ja panorointia.

Tasapainoinen kokonaisuus

Objektiivin ergonomiaa on uudistettu vaihtamalla zoomaus- ja tarkennusrenkaiden tavanomainen järjestys päinvastaiseksi. Näin objektiivista saatiin käsiteltävyydeltään tasapainoisempi. Lisäksi objektiivin painoa on saatu laskettua 3500 grammaan käyttämällä fluoriittilinssielementtiä.

Nikon AF-S Nikkor 180–400mm f/4E TC1.4 FL ED VR sisältää 27 elementtiä 19 ryhmässä. Mukaan mahtuu 8 ED-linssielementtiä, 1 fluoriittielementti, nanokidepinnoitettuja linssielementtejä sekä 1 suojaava lasielementti, jossa on fluoripinnoite. Lyhin tarkennusetäisyys on 2,0 metriä kaikilla polttoväleillä.

Objektiivin halkaisijaksi kerrotaan 128 mm ja pituudeksi 363 mm, ja putken kaikki liikkuvat osat on suojattu täysin säänkestäviksi.

Nikon AF-S Nikkor 180–400mm f/4E TC1.4 FL ED VR tulee kauppoihin maaliskuun alussa noin 12500 euron hintaan. Lisätietoja saa valmistajan suomenkielisiltä kotisivuilta.