Puheohjattavan elektroniikan kysyntä kasvaa huimaa vauhtia

Elektronisten laitteiden ohjaaminen puheella on pian osa jokapäiväistä elämäämme. Näin todetaan Adobe Digital Insights -raportissa, joka julkaistiin​​ maailman suurimman viihde-elektroniikkanäyttelyn, CES 2018:n yhteydessä.

Elektroniikkalaitteita on tähän asti hallittu sormin, mutta nyt puheohjaus on ottamassa vallan. Puheohjattavan viihde-elektroniikan myynti kasvoi viime vuoden aikana merkittävästi, Yhdysvalloissa peräti 103 prosenttia.

Yli puolet puheohjattavan laitteen omistavista vastaajista kertoo käyttävänsä sitä päivittäin. Lisäksi 72 prosenttia arvioi, että laite tunnistaa puhetta hyvin.

– Enää emme välttämättä tarvitse näyttöruutua ollaksemme vuorovaikutuksessa teknisten laitteiden kanssa. Äänellä ohjattava tekniikka on kehittynyt paljon, ja lähivuosina markkinoille tulee yhä enemmän puheohjattavia tuotteita. Yritykset ovat myös alkaneet sisällyttää puheohjausta jo olemassa oleviin tuotteisiinsa, kertoo Adoben pohjoismaiden viestintäpäällikkö Jes Schyum.

Langattomuus valtasi kuulokkeet

Kuulokkeiden sotkeentuneiden johtojen selvittely saattaa pian olla historiaa, sillä markkinoille tulee yhä enemmän langattomia kuulokkeita. Langattomista kuulokkeista on tullut niin suosittuja, että niitä myydään jo enemmän kuin perinteisiä kuulokkeita.

Langattomien kuulokkeiden suuresta suosiosta huolimatta Adobe Digital Insights -raportista käy ilmi hieman ristiriitainen tieto: 45 prosenttia kuluttajista on eri mieltä esimerkiksi Applen ja Samsungin päätöksestä jättää kuulokeliitäntä pois joistain älypuhelinmalleista.

Englanninkielisen Adobe Digital Insights -raportin voi lukea kokonaisuudessaan täältä.