LG V30S ThinQ -puhelimen tekoäly auttaa ottamaan parempia valokuvia

LG esittelee ensimmäisen tekoälyä hyödyntävän ThinQ-mobiililaitteensa Mobile World Congress 2018 -tapahtumassa Espanjan Barcelonassa. LG:n V30-alustaan perustuva LG V30S ThinQ tuo uutta tekoälyteknologiaa puhelinten käytetyimpiin toimintoihin.

LG julkisti ThinQ-brändin Las Vegasin CES 2018 -messuilla tammikuussa. Se kokoaa yhteen kaikki LG:n kodinkoneet, kuluttajaelektroniikan ja palvelut, jotka hyödyntävät tekoälyä. LG:n visiona on olla ihmiskeskeinen tekoäly-yhtiö, joka tuo tekoälyä esiin helposti lähestyttävänä teknologiana.

Intuitiivista valokuvausta

LG V30S ThinQ -älypuhelimen Vision AI sisältää kolme uutta älykästä kameraominaisuutta: AI Cam, Bright Mode ja QLens. Ne automatisoivat ja parantavat valokuvausominaisuuksia niin aloittelijoiden kuin kokeneempienkin kuvaajien käytössä.

AI Cam analysoi kuvattava näkymää ja suosittelee optimaalista kuvaustilaa kahdeksasta vaihtoehdosta, jotka ovat muotokuva, ruoka, lemmikkieläin, maisema, kaupunki, kukka, auringonnousu ja auringonlasku. Jokainen kuvaustila huomioi kuvakulman, värin, heijastukset, valaistuksen ja värikylläisyyden sekä säätää kameran asetukset kohdalleen niiden mukaan.

Bright Mode parantaa hämärässä kuvaamista. Se perustuu algoritmeihin, jotka tuottavat valmistajan mukaan entistä kohinattomampia ja selkeämpiä kuvia.

Avuksi verkko-ostoksille

QLens helpottaa muun muassa verkko-ostoksia tekoälyn kuvantunnistuskyvyn avulla ja skannaa myös QR-koodeja. QLens tunnistaa ostettavan tuotteen ja tarjoaa siitä lisätietoja, kuten mistä verkkokaupasta sen saa edullisimpaan hintaan tai mistä muita vastaavia tuotteita löytyy. QLens-kuvahaun avulla voi myös löytää vastaavia kuvia ruoista tai muodista tai yksityiskohtaista tietoa esimerkiksi nähtävyyksistä.

Tottelee puhetta

Uuden Voice AI -ominaisuuden ansiosta on mahdollista käyttää sovelluksia ja muuttaa asetuksia pelkillä äänikomennoilla. Google Assistantin kanssa toimivat Voice AI -komennot käynnistävät suosituimmat toiminnot ilman valikkojen selaamista.

LG V30S ThinQ on valmistajan mukaan markkinoiden ohuin ja kevein kuuden tuuman näytöllä varustettu älypuhelin. Se sisältää kuuden gigatavun muistin ja 128 gigatavua tallennustilaa, minkä lisäksi muistia voi laajentaa micro sd -kortin avulla. Puhelinta kehutaan myös kestäväksi, ja se on läpäissyt 14 Yhdysvaltain puolustusministeriön hyväksymää MIL-STD 810G -testiä.

LG V30S ThinQ -älypuhelimen hinta ja tuloaika ilmoitetaan myöhemmin. LG suunnittelee lisäävänsä tärkeimpiä tekoälyominaisuuksia myös joihinkin muihin puhelinmalleihin tulevissa päivityksissä.

LG V30S ThinQ
Piiirisarja Qualcomm Snapdragon 835 Mobile Platform
Käyttöjärjestelmä: Android 8.0 Oreo
Näyttö 6,0 tuumaa, 18:9, 2 880 x 1 440 / 538 ppi, QuadHD+. Oled FullVision
Muisti 6 GB ram / 128 GB rom / micro sd, jopa 2 TB
Takakaksoiskamera 16 Mp, f/1,6, 71° / 13 Mp, laajakulma, f/1,9, 120
Etukamera 5 Mp laajakulma, f/2,2, 90°
Tekoäly AI CAM / QVoice / QLens / Bright Mode / AI Haptic / Google Assistant
Verkko: LTE-A 4 Band CA
Yhteydet:
Wi-Fi 802.11 a, b, g, n, ac / Bluetooth 5.0 BLE / NFC / USB Type-C 2.0 (3.1 yhteensopiva)
Akku 3 300 mAh
Mitat 151,7 x 75,4 x 7,3 mm
Paino 158 g
Muuta IP68 veden- ja pölynkestävä / MIL-STD 810G Compliant / 32-bit Hi-Fi Quad DAC / HDR10 / Crystal Clear Lens / Google Daydream / UX 6.0+ / äänentunnistus / kasvojentunnistus / sormenjälkisensori / Qualcomm® Quick Charge™ 3.0 Technology / langaton lataus