Kaksi suomalaista Sony World Photography Awards 2018 -valokuvakilpailun finaaliin

Antti Hallakorven kuva selviytyi kilpailun avoimessa sarjassa maailman 50 parhaan valokuvan joukkoon. University of Wales Trinity Saint David -yliopistossa taidetta opiskeleva, Helsingistä kotoisin oleva Jasmine Färling kamppailee puolestaan opiskelijasarjan voitosta.

– Menestys Sony World Photography Awards -kilpailussa on minulle todella iso juttu. Valmistun tänä vuonna yliopistosta, ja kilpailun mukanaan tuoma näkyvyys on merkittävä etu tulevaa valokuvausuraani ajatellen, kertoo Jasmine Färling.

­– Olen erittäin iloinen ja ylpeä siitä, että tulin valituksi finaaliin lukuisten kilpailijoiden joukosta. On tosi hienoa, että minulle on suotu tämä poikkeuksellinen mahdollisuus saada kuvani esille Lontoossa kaikkien lahjakkaiden kuvaajien kuvien joukkoon. Lisäksi erittäin tärkeä seikka on, että voin kuvieni avulla levittää tietoa merkittävästä muoviongelmasta maailman merissä.

Pitkän linjan ammattilainen

Suomalainen Antti Hallakorpi on valokuvauksen ammattilainen 30 vuoden kokemuksella mainos- ja ruokakuvauksesta. Hän sijoittui jälleen hyvin Sony World Photography Awards -kilpailussa selviytyen tänä vuonna 50 parhaan joukkoon avoimessa sarjassa. Vuonna 2017 Hallakorpi vei voiton Suomen kansallisessa sarjassa.

– Olen otettu tästä sijoituksesta Sony World Photography Awards -kilpailussa. Mahdollisuus olla osana tässä kaikessa on paras tunnustus pitkälle uralleni. Kuvieni pääteemoina ovat valotus ja asettelu. Suurin innoittaja hommassa on huomata jotain ja saada siitä palava inspiraation kipinä. On kutkuttavaa miettiä, miten tämän kokonaisuuden saa taltioitua hyväksi valokuvaksi. Täällä onnistumiseni saavat tunnustusta”, Antti Hallakorpi kertoo.

Ennätysmäärä osanottajia

Vuoden 2018 Sony World Photography Awards -valokuvakilpailu on järjestyksessään yhdestoista, ja se keräsi ennätykselliset 320000 osallistujaa yli 200 maasta. Verrattuna vuoteen 2017 osallistujamäärä kasvoi 140 prosenttia. Kilpailussa on neljä pääsarjaa: ammattilaisille suunnattu Professional-sarja, kaikille avoin Open-sarja, nuorille suunnattu Youth-sarja sekä opiskelijasarja Student Focus.

Kokonaiskilpailun ja ammattilaissarjan voittajat julkistetaan 19.4.2018 ja avointen sarjojen voittajat ratkeavat 20.3.2018. Kilpailun kuvista kuratoitu näyttely on avoinna 20.4.–6.5.2018 Lontoossa Somerset House -näyttelytilassa.