Akulla toimiva Sony MP-CD1 -projektori tuottaa 120 tuuman kuvan 3,5 metrin päähän

Tänään julkistettu Sony MP-CD1 -mobiiliprojektorin on omiaan diaesityksiin, peleihin tai vaikka perheen elokuvailtoihin kesämökillä. Projektori toimii lähes äänettömästi, ja sen akku riittää kahden tunnin katseluun.

Hämmästyttävän pienikokoinen projektori (83 x 16 x 150 mm) painaa ainoastaan 280 grammaa. Se heijastaa jopa 120 tuman kuvan 3,5 metrin etäisyydelle 854 x 480 pisteen tarkkuudella.

Vaikka tarkkuus ja 105 lumenin (ANSI) valoteho eivät tietenkään vedä vertoja täyskokoisille projektoreille, edistyksellinen Dlp IntelliBright -tekniikka parantaa kuitenkin valmistajan mukaan kirkkausvaikutelmaa lisäämättä silti merkittävästi virrankulutusta.

Tehokkaan 5000 milliampeeritunnin akun lisäksi Sony MP-CD1 ottaa sähköä ulkoisesta laitteesta tai virtapankista usb-c-liitännän kautta. Kuva siirretään hdmi-liitäntään älypuhelimesta, tabletista tai tietokoneesta.

Projektori käynnistyy noin viidessä sekunnissa, ja sen pohjassa on jalustakierre. Automaattinen trapetsikorjaus suoristaa kuvan reunat.

Sony MP-CD1 tulee myyntiin Suomessa huhtikuussa 2018 noin 420 euron hintaan.