Pyöräilijän Witt by Livall -älykypärä hallitsee musiikin, viestinnän ja valot

Pienet sähkömoottorilla etenevät kulkuneuvot ovat suositumpia kuin koskaan. Ajeletpa sitten Segwaylla, sähköpotkulaudalla tai polkupyörällä, turvalliseen matkantekoon tarvitaan kunnon kypärä.

Witt by Livall nostaa valmistajan mukaan turvallisuuden ja mukavuuden aivan uudelle tasolle. Sen älykkäät ominaisuudet kiinnostavat etenkin sähköisten kulkuvälineiden harrastajia, mutta niistä hyötyvät muutkin pyöräilijät.

Kypärä luo bluetooth-yhteyden älypuhelimeen viihde- ja viestintäsovelluksia varten. Ääni tuodaan korvien yläpuolelle sijoitettuihin kuulokkeisiin. Koska kuulokkeet eivät peitä korvia, liikenteen äänet kuulee vaivatta myös musiikkia kuunneltaessa tai puhelimeen puhuttaessa.

Kun tulee pimeää, kypärän takavalo kytkeytyy automaattisesti päälle. Ohjaustankoon asennetun pienen kauko-ohjaimen avulla voi puolestaan käyttää suuntavilkkuja ja vaihtaa musiikkikappaletta. Kauko-ohjain kytkeytyy kypärään, kun se tulee noin viiden metrin päähän.

Apua onnettomuuden sattuessa

Jos Witt by Livall -kypärää käyttävä kaatuu, loukkaantuu ja makaa hiljaa yli 30 sekuntia, kypärä lähettää tekstiviestin Livall-sovelluksessa valitulle yhteyshenkilölle. Ilmoitus sisältää myös Google Maps -sijaintiedot. Radiopuhelintoiminnolla pystyy puhumaan suoraan muiden Witt by Livall -kypärän käyttäjien kanssa.

Witt by Livall on voittanut useita palkintoja, kuten Eurobike Awards 2017, IFA Tehcnical Innovation Award, CES 2018 Innovation Awards, ISPO Award 2018 – Product of the Year ja IF Design Award 2018.

Hinnat alkavat 110 eurosta, ja maahantuoja on Witt A/S.