Opiskelijoita varten tehty Applen edullisin iPad kiinnostaa monia muitakin

Vuoden 2018 versio 9,7 tuuman iPadista näyttää samanlaiselta kuin edeltäjänsä, mutta sisällä sykkii jopa 40 prosenttia nopeampi A10-siru. Suurin uudistus on kuitenkin se, että myös edullisin iPad tottelee nyt Apple Pencil -kynää.

Uusi 9,7 tuuman iPad maksaa perusversiona vain noin 370 euroa. Opiskelijat ja opettajat saavat sen hieman halvemmalla, eli 355 eurolla.

Applen edullisin iPad toimii wi-fi-yhteydellä ja sisältää 32 gigatavua tallennustilaa. Mobiiliverkkoon kytkettävän 32 gigatavun mallin saa 500 eurolla. Nelinkertaisella 128 gigatavun tallennustilalla varustettu iPad maksaa wi-fi-versiona 460 euroa ja wi-fi + cellular -versiona 590 euroa. Apple Pencil -kynä maksaa vajaat sata euroa lisää.

Lisättyä todellisuutta

Applen mukaan A10-sirussa riittää tehoa useiden sovellusten käyttöön yhtä aikaa. Lisätyn todellisuuden sovelluksia tukevat niin laskentateho, kamerat, liiketunnistimet kuin sovelluksetkin. Paineen ja kallistuksen tunnistava Apple Pencil -kynä soveltuu yhtä hyvin sovellusten hallintaan, muistiinpanojen kirjoittamiseen kuin taiteellisesti kunnianhimoisempiin tehtäviin.

Pätevä kamera

Viimevuodan mallin tavoin 9,7 tuuman iPad sisältää 2048 x 1536 pisteen Retina-näytön (264 ppi) ja kuvanvakaimella varustetun 8 megapikselin kameran, joka tallentaa myös full hd -videoita. Erikoistoiminnoista mainittakoon hidastuskuva (120 fps) ja time lapse. Takakameran tarkkuus on 1,2 megapikseliä.

Laitteen mitat ovat 170 x 240 x 7,5 mm ja paino noin 470 grammaa. Akun luvataan riittävän 10 tunnin työskentelyyn. Sormenjälkitunnistin on yhdistetty kotinäppäimeen. Väriksi voi valita kullan, hopean tai harmaan. Lisätietoja saa valmistajan suomenkielisiltä kotisivuilta.