Sage The Barista Touch valmistaa baristaluokan kahvia kotona

Sage The Barista Touch -kahvikoneen kosketusnäytöltä on valittavissa kahdeksan valmista ohjelmaa, joita voi lisäksi hienosäätää oman makunsa mukaan. Näyttö myös opastaa kaikkia valmistukseen liittyviä valintoja ja prosesseja. Jopa koneen puhdistaminen on helpompaa, kun vain noudattaa näytön ohjeita.

Sage The Barista Touch jauhaa ja uuttaa tuoretta kahvia, annostelee oikean määrän vettä sekä vaahdottaa täydellistä maitovaahtoa. Täysin automaattinen maidonvaahdotin tuottaa täsmälleen halutun tekstuurin ja lämpötilan. Pumppu siirtää paineen uuttoyksiköstä maidonvaahdottimeen välittömästi, jolloin kahvin uuton ja maidon vaahdottamisen välillä ei ole lainkaan odotusaikaa.

Kahvista ei koskaan tule parempaa kuin ne pavut, mitä koneeseen kaadetaan. Luonnolliset öljyt, jotka antavat espressolle ja cappuccinoille rikkaan ja kermaisen maun, alkavat pilaantua nopeasti heti, kun pavut on jauhettu. Älä siis koskaan tyydy kompromissiin papujen tuoreuden tai koneen laadun suhteen.

Sage The Barista Touch maksaa noin 1350 euroa, ja sitä odotetaan kauppoihin kesäkuussa. Maahantuoja on Witt A/S.

Viisi vinkkiä kahvinuuttoon:

  • Vastajauhettu kahvi maistuu parhaalta – käytä paahdettuja papuja mahdollisimman tuoreeltaan. Osta esimerkiksi vain pieni pussi kerrallaan niin, että saat pavut varmasti käytettyä muutamassa viikossa. Tulet huomaamaan, että tuoreet pavut antavat täysin toisenlaisen kokemuksen.
  • Kun säädät myllyn, tee se 1-2 astetta kerrallaan, jotta pystyt seuraamaan muutosta. Myllyn täytyy toimia 4-5 sekuntia ennen kuin säätö on todella tapahtunut.
  • Annostele suodatinkahvaan kahvia noin 14 grammaa tai kunnes kahva on täynnä ja kahvi jakautunut siihen tasaisesti. Tamppaa ensin hyvin kevyesti, jotta varmistat tampperin suoruuden, ja kopauta sitten varovasti suodatinkahvan sivua irrottaaksesi mahdollisesti sisäpuolella olevan kahvinjauheen.
  • Espresson pitäisi valua noin 20-30 sekunnissa, täyttää suunnilleen 3 cl, ja sen pinnalla pitäisi olla pähkinän värinen crema. Jos kahvi valuu nopeammin, olet ehkä jauhanut pavut liian karkeiksi tai et tampannut kahvia tarpeeksi voimakkaasti – ja päinvastoin, jos kahvi valuu hitaammin.
  • Käytä aina täysmaitoa. Älä osta vähärasvaista, täysmaidon runsas rasvapitoisuus tuottaa parhaan tuloksen.