Spectral Engines ja BSH kehittivät pyykinpesua helpottavan tekstiiliskannerin

Maailman johtaviin kodinkonevalmistajiin kuuluva BSH Hausgeräte GmbH on kehittänyt pyykkiskannerin, joka pohjautuu suomalaisen Spectral Engines -yhtiön sensoriteknologiaan. Yritysten yhteistyöstä syntyi X-Spect, älykäs skanneri, joka tunnistaa erilaiset tekstiilit ja niissä olevat tahrat.

X-Spect tekee kotiaskareista helpompia, turvallisempia ja mielenkiintoisempia ehdottamalla pesu- ja hoito-ohjeita erilaisille tekstiilityypeille ja tahroille. Skannattuaan tekstiilit langaton laite siirtää tekstiili- ja tahratiedot suoraan BSH:n pesukoneeseen, joka valitsee tietojen perusteella automaattisesti oikeat pesuasetukset.

X-Spectin ydin on Spectral Enginesin sensori, joka määrittää pestävien tekstiilien materiaalin ja auttaa päättämään, kuinka tahroista päästään parhaiten eroon.

”X-Spect on kodinkoneteknologian saralla suuri läpimurto. Valitsimme Spectral Enginesin sensorin, sillä heidän teknologiansa ovat poikkeuksellisen suorituskykyisiä ja joustavia ja heidän tiiminsä asiantuntijuus huippuluokkaa”, kommentoi tohtori Arndt von Bieren, Advanced Sensor Technologies at Corporate Innovation -osaston johtaja BSH:lta.

Tuote lanseerattiin Bosch-kodinkonebrändin nimissä Shanghaissa Appliance World Expo (AWE) 2019 -kodinkonemessuilla, missä se sai innostuneen vastaanoton. Bosch on yksi kolmestatoista yrityksestä, joka kuuluvat BSH:n brändiportfolioon.

”X-Spect sisältää aikaisemmin tänä vuonna julkaisemamme NIRONETM Sensor X -sensorin. Tuote aloittaa meille uuden ajanjakson kuluttajasovellusten parissa ja todistaa, että sensoreitamme voi käyttää sekä teollisuuden sovelluksissa että kuluttajille suunnatuissa tuotteissa. Odotamme malttamattomina ja innoissamme mitä yhteistyömme tuo tullessaan, sillä BSH on kansainvälisesti tunnettu ja arvostettu laadukkaiden kodinkoneiden valmistaja. Uskomme, että yhteistyö vahvistaa entisestään Spectral Enginesin asemaa sensoriteknologioiden edelläkävijänä maailmanlaajuisesti”, toteaa Jarkko Antila, Spectral Engines -yhtiön toimitusjohtaja.