Xperia 5 sai edeltäjiensä parhaat ominaisuudet sekä kohteen silmiä seuraavan kameran

Xperia 5 on Sonyn uusin huippupuhelin. Sitä odotetaan kauppoihin lokakuussa noin 800 euron hintaan. Ennakkotilauksia voi kuitenkin tehdä jo syyskuun puolivälin jälkeen ja saada omakseen noin 250 euron arvoiset, täysin langattomat vastamelukuulokkeet Sony WF-1000XM3.

Sony Xperia 5 sisältää edeltävän Xperia 1:n parhaat puolet mutta pienemmässä koossa. Leveä 21:9-sivusuhteen näyttö on edelleen mukana, ja metallikehys on suojattu kestävällä Corning Gorilla Glass 6:llä sekä edessä että takana. Sääsuojaus täyttää IP65/IP68-vaatimukset.

Leveä näyttö soveltuu erinomaisesti kahden sovelluksen yhtäaikaiseen käyttöön. Jaetun näytön saa päälle nopeasti ja helposti jo napauttamalla tai äänikomennolla.

Kolme kameraa ja huikea tarkennusautomatiikka

Xperia 5 sisältää puhelimeen optimoidun tehokkaan kuvasuorittimen sekä kolmen linssin kameran, jossa on 12 megapikselin kenno sekä optinen kuvanvakain. Kahden laajimman objektiivin kuvakulmat vastaavat 16 mm:n ja 26 mm:n kino-optiikoita, ja 52 mm:n objektiivilla saa mainioita henkilökuvia.

Tehokkaan suorittimen ja Sonyn järjestelmäkameroista saadun tarkennusjärjestelmän ansiosta Xperia 5 tallentaa jopa kymmenen ruutua sekunnissa niin, että tarkennus seuraa liikkuvaa kohdetta. Tarkennus löytää myös silmät, ja lukittuu niihin luotettavasti.

Xperia 5 vie eteenpäin Xperia 1:ssä esiteltyjä elokuvaominaisuuksia, ja kameraan voi luoda useita eri projekteja, joilla on eri asetukset. Lisäksi tarjolla on enemmän joustavuutta valkotasapainon, käsintarkennuksen ja äänitallennustasojen säätämisessä. Laitteella voi myös leikata yksittäisiä otoksia ja yhdistää ne elokuvaksi liikkeellä oltaessa.

Kaiken tämän ohella Xperia 5:n auttaa ylittämään valokuvauksen yleisimmät karikot, kuten sormen linssin edessä. Se osaa myös huomauttaa, jos kuvauskohteella on esimerkiksi silmät kiinni.

Leveä 21:9-näyttö ja Dolby Atmos -ääni

Elokuvamaisen 21:9-näytön ansiosta videoita, tv-sarjoja ja elokuvia voi katsoa sellaisena kuin tekijät ovat tarkoittaneet. Oled-näytön koko on 6,1 tuumaa, ja siinä sovelletaan älypuhelimiin tarkoitettua X1-kuvakäsittelyä sekä hdr-tekniikkaa, joiden ansiosta kontrasti, värintoisto sekä kuvan selkeys ovat valmistajan mukaan huipputasoa. Näyttö tukee normeja ITU-R BT.2020, DCI-P3 ja Illuminant D65.

Dolby Atmos -toisto on viritetty huippuunsa yhteistyössä Sony Pictures Entertainmentin kanssa. Tilaäänen saa kuuluviin sekä Xperia 5:n stereokaiuttimista että kuulokkeista.

Pelaamiskokemusta voi täydentää parannetulla Game Enhancer -toiminnolla, joka esimerkiksi tallentaa pelistä 20 kuvaa sekunnissa ja syntetisoi ääntä äänenmuokkausohjelman avulla.

Jatkuvasti yhteydessä

Xperia 5 varmistaa, että laite on yhdistetty verkkoon. Se analysoi wi-fi-signaaleja ja ennustaa mahdollisia lähitulevaisuuden yhteysongelmia Sonyn Neural Network Libraries -toiminnon avulla. Älykäs yhteys kytkeytyy automaattisesti LTE:hen, kun Wi-Fi-yhteys on epävarma.

Puhelimessa on uusin Qualcomm Snapdragon 855 -käyttöympäristö ja integroitu X24 LTE -modeemilla, joka parantaa suorituskykyä jopa gigabitin LTE-yhteydellä. Se sisältää 4 x 4 MIMO -teknologiaa, joka tukee kaikkia LTE-kaistoja, joten yhteys säilyy myös paikoissa, joissa signaalin peittoalue on heikko.

Nopean latauksen usb pd -ominaisuuden ja 3140 mAh akun ansiosta puhelinta voi käyttää huoletta koko päivän.

Sony Xperia 5 tulee myyntiin lokakuussa sinisenä, punaisena, mustana.