LG esittelee vuoden 2020 soundbar-kaiuttimensa Las Vegasin CES-messuilla

LG:n uudet soundbar-kaiuttimet tuottavat valmistajan mukaan rikkaan ja todentuntuisen äänimaailman. Moni uusi malli hyödyntää brittiläisen Meridian Audion teknologiaa, kuten Bass & Space -toiminto, joka parantaa äänentoistoa matalilla taajuuksilla ja tuottaa monipuolisemman äänimaiseman. Image Elevation -toiminto puolestaan tekee kuuntelukokemuksesta elävämmän kirkastamalla tiettyjen instrumenttien ääntä sekä laulua.

Uutta LG:n soundbar-kaiuttimissa on AI Room Calibration, joka hienosäätää äänentoiston tilaan ja tilanteeseen sopivaksi: kaiuttimet kalibroivat itsensä analysoimalla tuottamaansa ääntä ja päättelevät sen perusteella tilan koon ja tekevät siihen sopivat asetukset.

Suurin osa uusista malleista tukee Dolby Atmos- ja DTS:X-tilatoistoa. Ne toimivat myös LG SPK8 Wireless Rear Speaker Kit -takakaiuttimien kanssa. Langattomat takakaiuttimet on helppo ottaa käyttöön, ja ne luovat moniulotteisen ja todentuntuisen kotiteatterielämyksen.

Älykodin ohjauskeskus

Useampi malli ottaa vastaan myös Google Assistant -puhekomentoja, joilla ohjataan tv:n ja kaiuttimen lisäksi myös kodin muita Google Home -älylaitteita.

Soundbarin kytkeminen on aikaisempaa helpompaa uuden eARC-liitännän (enhanced audio return channel) ansiosta. Sen avulla ulkoisia laitteita voi kytkeä suoraan televisioon ja nauttia korkearesoluutioisesta äänestä esimerkiksi Dolby True HD- ja DTS Master Audio -muodossa.

Palkittua äänenlaatua

Kaksi LG:n uusista soundbar-kaiuttimista on jo voittanut CES Innovation Award -palkinnon. LG SN9YG- ja SN11RG-mallit saivat kehuja äänenlaadusta ja sujuvasta käyttökokemuksesta. LG SN11RG -mallissa on 7.1.4-järjestelmä sekä kaksi langatonta takakaiutinta, jotka yhdessä keskusyksikön kanssa synnyttävät 360 asteen kotiteatteriäänen. Soundbarien tyylikäs ja ajaton muotoilu sopii erinomaisesti LG:n 55- ja 65-tuumaisiin televisioihin.