LG-televisiot saavat Apple TV -sovelluksen

LG Electronics esitteli CES-messuilla tammikuun alussa Apple TV -sovelluksella varusteltuja vuoden 2020 televisiomallejaan. Nyt LG tuo sovelluksen saataville myös vuoden 2019 malleihin yli 80 maassa mukaan lukien Suomi, Ruotsi, Norja ja Tanska.

Sovelluksen ansiosta viime vuoden LG:n televisiomallien omistajat voivat tilata Apple+ -palvelun ja nauttia suosituista Apple Originals -sarjoista kuten The Morning Show, See, Servant ja Little America.

Apple TV -sovelluksen avulla LG-televisoihin voi tilata myös Apple TV -kanavia ja mainosvapaita videopalveluita sekä verkossa että offline-tilassa. Kaukosäätimen painalluksella pääsee lisäksi ostamaan tai vuokraamaan elokuvia iTunesin yli 100 000 nimikkeen videokirjastosta.

Dolby Vision -laajasävytoistoa hyödyntäviä sisältöjä löytää Apple TV -sovelluksesta lukuisasti. LG:n uusimmat mallit tukevat nekin Dolby Vision -tekniikkaa, joka tarjoaa katsojille mukaansa tempaavan katselukokemuksen.

Puhelimesta tv-ruudulle

LG:n vuoden 2019 televisiomallit tukevat Apple AirPlay 2 -tekniikkaa, jonka avulla iPhone, iPad ja Mac jakavat ja peilaavat sisältöjään tv-ruudulle langattomasti. Television kautta voi myös toistaa musiikkia ja tahdistaa sen muiden AirPlay 2 -yhteensopivien kaiuttimien kanssa.

Apple HomeKit puolestaan mahdollistaa tv:n helpon hallinnan kotisovelluksella sekä Siri-puhekomennoilla. Sirin avulla voi muun muassa käynnistää ja sammuttaa television, muuttaa äänenvoimakkuutta ja vaihtaa kanavaa.

Apple TV, AirPlay 2 ja HomeKit toimivat LG:n vuoden 2019 OLED- ja NanoCell -malleissa (SM9X ja SM8X -sarja). Helmikuun aikana Apple TV -sovellus otetaan käyttöön myös tietyissä UHD-televisiomalleissa (UM7X ja UM6X). Apple TV -sovellus ja Apple TV+ ovat saatavana vuoden 2020 televisiomalleissa niiden markkinoille tulon yhteydessä. Lisäksi LG:n vuoden 2018 televisiomallit saavat Apple TV -sovelluksen myöhemmin tänä vuonna järjestelmäohjelmiston päivityksellä.