Sony Xperia 1 II -puhelimen kamera kuvaa 20 ruutua sekunnissa jatkuvasti tarkentaen

Sonyn uusi lippulaivapuhelin Xperia 1 II on valmis 5g-yhteyksiin täydellistä viihdekokemusta varten. Edistyksellinen 60 kertaa sekunnissa etenevä automaattitarkennus mahdollistaa sarjakuvauksen 20 ruutua sekunnissa niin, että jokaisen kuvan tarkennus ja valotus säädetään erikseen. Videoiden tallentamiseen ja muokkaamiseen on monipuolinen CineAlta-sovellus.

Jatkuvaan tarkennukseen ja valonimittaukseen perustuva sarjakuvaus tarkoittaa sitä, että kohde saadaan kuvattua oikealla tarkennuksella ja valotuksella myös silloin, kun se liikkuu nopeasti – kuten esimerkiksi eläimiä kuvattaessa.

Nopea tarkennus toimii valmistajan mukaan myös hämärässä ja tuottaa laadukkaita kuvia haastavissa olosuhteissa neljän yhdessä toimivan tekniikan ansiosta. Nämä tekniikat ovat kaksoisdiodikenno, tarkennuspisteet, jotka kattavat noin 70 prosenttia kennon pinta-alasta, 3D iToF -anturi ja uusi suuri 1/1,7 tuuman Exmor RS -kenno, joka on 1,5x herkempi kuin edellisessä mallissa.

Yhdessä järjestelmäkameran kanssa

Kolmelinssinen kamera toimii kolmella polttovälialueella: 16mm/24mm/70mm. Uusi Photography Pro -sovellus tuo Xperia 1 II:een Sony Alpha -järjestelmäkameroista tutun käyttöliittymän, joka sisältää muun muassa herkkyyden ja valotuksen käsinsäädöt sekä raw-kuvien hallinnan.

Puhelimen voi yhdistää langattomasti Sonyn Alpha -kameraan ja käyttää sitä korkealaatuisena ulkoisena näyttönä ja ohjauslaitteena. Alpha-kameralla otettuja kuvia voi myös siirtää Xperia 1 II:een värien ja sävyjen tarkistamiseksi suurella tarkkuudella.

Videokuvaa on mahdollista tallentaa muun muassa 21:9-sivusuhteen 4k Cinema -tarkkuudella 24, 25, 30 tai 60 ruutua sekunnissa. Laajasävytoistoa tukevaa 10-bittistä 2k-kuvaa saa jopa 120 ruudun sekuntinopeudella. Käsinsäädöt ja kosketustarkennus helpottava kuvaustilanteiden hallintaa.

Älykäs ja tehokas

Sony Xperia 1 II sisältää tehokkaan 4000 mAh:n akun sekä pikalatauksen, jolla akun saa jopa puolilleen 30 minuutissa. Lisäksi laitteessa on langaton Qi-latausominaisuus. Sony kehittää jatkuvasti akkuja, jotta niiden käyttöikä pidentyisi – konkreettisena esimerkkinä tekoälyä käyttävä Battery Care, joka mukautuu laitteen käyttäjän rutiineihin.

Uppoudu elokuviin ja musiikkiin

Musiikinkuuntelua ja elokuvien katsomista varten Sony Xperia 1 II on valmistajan mukaan hienosäädetty ensiluokkaiseksi. Kuvan liike-epäterävyyttä vähentää nopeasti päivittyvä 90 Hz:n näyttö. Äänentoistosta huolehtii Sony Pictures Entertainmentin hioma Dolby Atmos -tekniikka.

Sony Music Entertainment puolestaan on antanut panoksensa siihen, että Xperia 1 II tarjoaa laadukkaan kuuntelukokemuksen musiikin parissa. Musiikista voi nauttia stereokaiuttimista, langallisista kuulokkeista, joissa on 3,5 mm:n liitin tai langattomista kuulokkeista.

Pelaamista tien päällä

Pelaajia innostaa 21:9-sivusuhteen CinemaWide-näyttö. Laite tukee myös DualShock4-yhteyttä, mikä tekee pelaamisesta entistäkin hauskempaa. Puhelin on yhteensopiva Activisionin hittipelin Call of Duty: Mobilen kanssa.

Game Enhancer -ominaisuus antaa mahdollisuuden keskittyä peliin. Sen avulla voi esimerkiksi poistaa käytöstä pelin tarpeettomat toiminnot toimintahäiriöiden estämiseksi. Lisäksi näytön kosketustunnistusnopeutta on parannettu noin kaksinkertaiseksi verrattuna Xperia 1:een.

Kaikki irti 5g:stä

Koska nopeus on Xperia 1 II:n perusajatus, se hyödyntää täysipainoisesti 5g-toimintoja. Laitteessa on Sub-6 GHz -verkkotuki, minkä avulla pääsee käsiksi laatusisältöihin tekemättä kompromisseja tehon suhteen.

Qualcomm Snapdragon 865 5G Mobile Platform sekä Snapdragon X55 5G -modeemi-RF-järjestelmä tarjoavat mahdollisuuden pelata, kuvata ja hoitaa useita toimintoja samanaikaisesti ja nopeammin kuin koskaan ennen. Xperia 1 II:n suoritin sekä grafiikkaprosessori on 25 prosenttia nopeampi kuin Xperia 1:ssä.

Xperia 1 II on IP65/68 -standardien mukaisesti vedenkestävä ja sen molemmat puolet on suojattu Corning Gorilla Glass 6 -lasilla.

Sony Xperia 1 II Android 10 -käyttöjärjestelmällä on kaupoissa Suomessa kesäkuussa. Suositushinta ilmoitetaan myöhemmin. Lisätietoja saa valmistajan suomenkielisiltä kotisivuilta.