Samsung Qled 2020 -televisiot yltävät pelinäyttöjen suorituskykyyn ja 8k-tarkkuuteen

Samsung Qled 2020 -mallisto on myynnissä kautta Suomen. Tänä vuonna Samsung-tv:t saavuttavat ensimmäistä kertaa nopeuden ja ominaisuudet, jotka ovat samalla viivalla pelinäyttöjen kanssa.

Samsung Qled 2020 -televisioiden syöttöviive (input lag) on alle 10 millisekuntia, mihin ovat tähän asti yltäneet vain pelinäytöt. Nopeassa 120 Hz:n ruudunpäivitystilassa tilassa syöttöviive tippuu alle 7 millisekuntiin.

Samsungin uudet Qled-televisiot tukevat 120 Hz:n virkistystaajuutta sekä vrr-tekniikkaa, joka mahdollistaa virkistystaajuden synkronoinnin televisioon syötettävän ruudunpäivitysnopeuden kanssa. Se takaa sujuvan liikkeentoiston ilman ruudun repimisefektiä.

Uusinta hdmi 2.1 -tekniikkaa

Samsung Qled 2020 -mallisto tukee hdmi 2.1 -tekniikkaa, joten televisiot ottavat vastaan 4k-kuvaa 120 Hz:n virkistystaajuudella. Samalla se mahdollistaa vrr-tekniikan, jonka ansiosta tv soveltuu pelitietokoneen tai tulevan sukupolven pelikonsoleiden kanssa näytöksi.

Hdmi 2.1 -tuki tuo mukanaan myös Quick Media Switching -ominaisuuden, jonka ansiosta lähteiden vaihto onnistuu ilman odottelua ja mustaa ruutua ennen sisällön näyttämistä. Quick Media Switching yhdessä Samsungin Tizen-käyttöliittymän kanssa tekee QLED-televisioiden käytöstä entistä vikkelämpää ja sulavampaa.

– Myyntidatamme ja kuluttajatutkimuksemme osoittavat, että suomalaiset haluavat entistä suurempia tv-ruutuja koteihinsa, ja vihdoin 85-tuumaiset televisiot saavuttaneet ominaisuudet ja hintapisteen, mikä tekee niistä houkuttavan vaihtoehdon perheen leffahuoneen keskipisteeksi. Samsungin Qled-televisioiden huikea valovoima ja erinomainen heijastuksia estävä paneeli tekee niistä myös ihanteellisen suomalaiskoteihin, joissa saa kesällä nauttia auringonvalosta vuorokauden ympäri, toteaa Samsungin tv/av-tuotteiden myyntipäällikkö Markus Nummisalo.

Reunaton lippulaivatelevisio

Samsung Q950TS Qled 8K -huippumalli on varustettu reunattomalla Infinity-näytöllä. Näytön pinta-alasta peräti 99 prosenttia on pelkkää ruutualaa. Ohut 15 millimetrin profiili ja kuusi runkoon upotettua kaiutinta saavat television sulautumaan ympäristöön ja antavat katselukokemukselle täysin uuden merkityksen.

Samsung Q950TS on saatavilla Euroopassa 65:n, 75:n ja 85 tuuman kokoluokissa. Muita uusia 8k-malleja ovat Q900TS- ja Q800T, joita saa 55–98 tuuman kokoisina. Tänä vuonna Samsung esittelee 8K Qled-televisioita jokaiseen tarpeeseen.

Äänentoistosta tinkimättä

Samsung Qled 2020 -malleissa kuullaan merkittäviä parannuksia myös äänentoistossa. Objecting Tracking Sound+ (OTS+) luo kolmiulotteisen ääniympäristön yhdistämällä useita kaiuttimia television ylä-, sivu- ja alaosasta oman AI-algoritminsa avulla. OTS+ analysoi äänen ja käyttää neljää kaiutinta, jotta ääni vastaa täsmällisesti kuvan tapahtumia. Q-Symphony on ainutlaatuinen multi-speaker-toteutus.

Samsung Qled 2020 -televisiot osaavat ensimmäistä kertaa hyödyntää television omia kaiuttimia yhdessä Samsungin vuoden 2020 Q-sarjan soundbarin kanssa, mikä mahdollistaa entistä rikkaamman ja täydellisemmän surround-äänikokemuksen. Active Voice Amplifier eliminoi taustamelun. Toiminto tunnistaa automaattisesti kohinan ja lisää puheen ja vuoropuhelun selkeyttä.

Tekoäly viimeistelee kokonaisuuden

Quantum AI yhdistää Samsungin 8k-kuvaprosessorin Tizen-alustan kanssa ja osaa skaalata mitä tahansa sisältöä 8k-tarkkuuteen. Tv pääsee hyödyntämään paneelin kaikkia 33 miljoonaa pikseliä videon alkuperäisestä koosta ja kuvalähteestä riippumatta. Adaptive Picture analysoi valaistusolosuhteita ja näytön sisältöä sekä varmistaa korkean kuvanlaadun ympäröivistä valo-olosuhteista riippumatta.

Mukana myös Disney+

Samsung jatkaa yhteistyön kehittämistä ja laajentamista johtavien sisällöntuottajien kanssa. Disney+ -sovellus saapuu Samsungin televisioihin kuluvan vuoden aikana.

Uudenlaisia tapoja katsoa televisiota

Samsung tuo myyntiin myös uusia ja vallankumouksellisia lifestyle-televisioita. The Sero on suunniteltu etenkin niille, jotka haluavat nauttia mobiilisisällöistään suurelta ruudulta. Kun on aika katsella vaikkapa elokuvia, television voi kääntää television vaaka-asentoon. Matkapuhelinsisällön voi helposti peilata tv:n ruudulle napauttamalla laitteita toisiaan vasten. Televisio tunnistaa, kun puhelin käännetään pystyasennosta vaaka-asentoon. Television ohjaus onnistuu tetenkin langattomasti mobiililaitteella. Lisätietoa The Serosta saa valmistajan suomenkielisiltä kotisivuilta.

Samsungin QLED-malliston hinnat alkavat noin 600 eurosta. Uusien 85 tuuman mallien hinnat alkavat noin 3000 eurosta. The Sero maksaa noin 1500 euroa.

Lisätietoja Samsungin tv- ja äänituotteista löytää valmistajan suomenkielisiltä kotisivuilta.