Tosipieni kinokoon järjestelmäkamera Sony a7c on vahva myös videoissa

Sony a7c on valmistajan mukaan maailman pienin (124 × 71 × 60 mm) ja kevein (509 g) kuvanvakaimella varustettu kinokoon järjestelmäkamera. Se kulkee kätevästi mukana etenkin uuden 28-60 mm:n (f/4,0-5,6) zoomin kanssa.

Sony a7c muistuttaa muodoiltaan ja mitoiltaan Sonyn aps-c-kameroita. Tekniikka on kuitenkin pitkälti samaa kuin suositussa kinokoon järkkärissä Sony a7 III sekä videokuvaajille suunnatussa a7S III:ssa. Takaa valaistun kennon tarkkuus on sama 24,2 megapikseliä kuin Sony a7 III:ssa.

Kennolla 693 vaihe-eroa mittaavaa tarkennuspistettä, jotka kattavat 93 prosenttia kuva-alasta. Vähässä valossa tarkennus saa apua myös kontrastimittauksesta. Kennoa liikuttavan kuvanvakaimen tehoksi luvataan 5 valotusasekelta.

Sarjakuvaus etenee 10 ruutua sekunnissa jatkuvasti tarkentaen. Puskurimuistiin mahtuu 223 jpeg-kuvaa tai 115 pakattua raw-kuvaa 45 pakkaamatonta raw-kuvaa. Muistikorttipaikkoja on yksi.

Pätevä videokamera

Sony a7c tallentaa 4k uhd -videoita kennon koko leveydeltä nopeudella 25p/30p. Videot ylinäytteistetään 6k-resoluutiosta 4k-resoluutioon 8-bittisinä. Värit pakataan 4:2:0-tarkkuudella. Kamera tukee hlg- sekä S-Log/S-Gamut-profiileita. Full hd -hidastuksia voi kuvata 120 ruutua sekunnissa.

Kyljessä on liitännät mikrofonille ja kuulokkeille. Lisäksi varustekenkään voi kytkeä Sonyn videomikrofonin MB1M.

Näyttö tubettajien makuun

Kohdetta tarkastellaan kaikkiin suuntiin kääntyvältä kolmen tuuman ja 921 tuhannen pisteen kosketusnäytöltä tai rungon vasemmassa yläkulmassa olevasta 2,36 miljoonan pisteen oled-etsimestä. Akun luvataan riittävän etsimen avulla kuvattaessa peräti 680 kuvan ottamiseen, ja näytön kanssa päästään 740 kuvaan.

Sony a7c tulee kauppoihin lokakuussa. Rungon hinta on noin 2200 euroa. Lisätietoja saa valmistajan suomenkielisiltä kotisivuilta.