Uusi elokuvaajan paketti ja päivityksiä Nikon Z 6II sekä Nikon Z7II -kameroihin

Nikon tuo 25. helmikuuta ladattavaksi uuden laiteohjelmaversion 1.10 täyden kinokoon eli FX-koon peilittömille Z 7II ja Z 6II ‑järjestelmäkameroille. Helmikuun lopulla kauppoihin tulee myös elokuvaajan varustepaketti Z 6II -kameralle.

Laiteohjelman versio 1.10 parantaa valmistajan mukaan tarkennusautomatiikan silmientunnistusta Z 7II ja Z 6II ‑kameroissa. Lisäksi se tuo Z 6II:en lisää tallennusmuotoja sekä videokuvauksen työnkulkuja.

Kun laiteohjelman versio 1.10 on otettu käyttöön, Z 6II ja Z 7II pystyvät havaitsemaan ihmisten silmät silloinkin, kun kohteen kasvot näkyvät kuva-alalla pieninä. Parannukset koskevat asetuksia Automaattinen alue (ihmiset) ja Leveä alue (L – ihmiset).

Raw-videoita ulkoiselle tallentimelle

Päivityksen jälkeen Z 6II tallentavat 4k uhd ‑videoita nopeudella 50p/60p. Kuva rajautuu silloin aps-c- eli DX-kokoon.

Lisäksi Z 7II ja Z 6II pystyvät tallentamaan raw-videokuvaa ulkoiseen Blackmagic‑laitteeseen. Raw-videolähdön voi aktivoida Nikon-huollossa maksua vastaan. Kun Nikon Z 6II:n ostaa elokuvaajan peruspaketin osana, raw-videolähtö on aktivoitu jo valmiiksi.

Nikon Z 7II vie Blackmagic-tallentimeen full hd raw ‑videota täyden kinokoon FX-muodossa ja 4k uhd raw ‑videota DX-koon videomuodossa. Nikon Z 6II:lla 4k uhd raw ja full hd raw -videota voi kuvata sekä FX- että DX-koon videomuodossa.

Blackmagic raw on helppokäyttöinen koodekki, joka tarjoaa kaikki raw-tallennuksen edut. Visuaalisesti häviöttömiä kuvia tuottava Blackmagic raw ‑formaatti sisältää useita uusia teknologioita, kuten kehittyneen demosaic-algoritmin. Kuva-aineisto soveltuu työnkulkuihin, joissa tarvitaan suurta tarkkuutta, suurta kuvataajuutta ja laajaa dynaamista aluetta.

Kamera, tallennin ja tarvikkeet

Uusi elokuvaajan Z 6II ‑peruspaketti maksaa noin 3300 euroa. Se sisältää täyden kennokoon peilittömän Nikon Z 6II ‑kameran, jossa raw-videolähtö on aktivoitu valmiiksi. Mukana on myös Atomos Ninja V -tallennin, Nikonin FTZ-bajonettisovitin, pikakiinnityksellä varustettu SmallRig-kuvauskehikko sekä tärkeimmät lisävarusteet, kuten akut.

Lisätietoja saa valmistajan suomenkielisiltä kotisivuilta.