Sony SRS-XB13 on pieni kaiutin, josta saa yllättävän muhkean äänen

Sony SRS-XB13 kuuluu Sonyn Extra Bass -mallistoon, joka tunnetaan tukevasta matalien äänten toistosta. Erityisen kiinnostavaa on se, että tukeva basso saadaan aikaan 46 mm:n elementillä ja koteloon viritetyllä passiivisäteilijällä.

Monikäyttöinen SRS-XB13 sietää pölyä ja vettä ip67-luokituksen mukaisesti. Niinpä sitä voi kuunnella esimerkiksi uima-altaalla ja kuljettaa huoletta ulkona. Kaiutin on helppo ripustaa reppuun, polkupyörän tankoon, aurinkovarjoon tai muuhun kiinnikkeeseen tukevan hihnan varaan.

Akku riittää 16 tunnin kuunteluun ja se ladataan usb-c-liitännän kautta. Akun varaustilan voi tarkistaa kätevästi puhelimen näytöltä. Yhteys musiikkilähteenä olevaa mobiililaitteeseen tai tietokoneeseen muodostetaan bluetooth 4.2 -yhteydellä. Kaiutin tukee äänen sbc- ja aac-koodausta.

Tukevan bassotoiston lisäksi SRS-XB13 soi valmistajan mukaan miellyttävän avarasti. Tilaääni saadaan aikaan digitaalisella Sound Diffusion Processor -tekniikalla. Aito stereovaikutelma syntyy, kun kaksi SRS-XB13-kaiutinta liittää yhteen langattomasti.

Sony SRS-XB13 maksaa noin 60 euroa. Värivaihtoehtoja on kuusi. Lisätietoja saa valmistajan suomenkielisitä kotisivuilta.