Parempi ääni televisioon TCL TS8132 ja TCL TS8111 -soundbar-kaiuttimilla

TCL:n molemmat uudet soundbar-kaiuttimet ovat menestyneet erinomaisesti Pohjoismaisissa testeissä. Ne tukevat Dolby Atmos -tilaääntä ja soveltuvat testien mukaan mainiosti myös musiikinkuunteluun.

TCL TS8132 on kahdeksasta kaiutinelementistä koostuva 3.1.2 Dolby Atmos -soundbar, jonka jykevästä bassotoistosta huolehtii langaton subwoofer. Musiikkia voi toista langattomasti Chromecast-yhteydellä. Soundbar maksaa noin 400 euroa.

Ljud och Bild antoi TS8132:lle arvion ”erinomainen” ja arvosanan 5/6. ”TCL TS8132 on ehdottomasti yksi hintansa arvoisimmista testilaitteista. 350 eurolla saat langattoman subwooferin, Dolby Atmos 3D-äänen ja sisäänrakennetut ”up-firing-korkeuskanavat”, jotka sitä paitsi kuulostavat todella vakuuttavilta – kunhan maltat pitää äänenvoimakkuuden maltillisena.”

M3 antoi TS8132:lle neljä tähteä viidestä, ”Tämä on todella hintansa arvoinen soundbar. 350 eurolla saat paljon ääntä rahoillesi ja siistin soundbarin, joka mahtuu useimpien televisioiden alle viemättä tarpeettoman paljon tilaa.”

TCL TS8111 maksaa noin 200 euroa ja soveltuu tiukemmalla budjetilla toimivalle. Se toistaa virtuaalista 2.1 Dolby Atmos -tilaääntä ja sisältää kaksi sisäänrakennettua bassokaiutinta. Ilman subwooferia toimivien soundbar-kaiuttimien suosio on noussut kuluvana vuonna selvästi.

Tekniikan Maailma antoiTS811:lle arvosanan 8,6/10: ”Vertailun halvin soundbar nousee voittajaksi pisteen kymmenesosan erolla seuraaviin. Menestyksen avaimet ovat terve sointi ja käytettävyys.”

Ljud och bild antoi luonnehdinnan ”erinomainen” ja arvosanan 5/6: ”TS8111-soundbaria voidaan pitää edullisena päivityksenä television sisäänrakennetulle äänentoistojärjestelmälle, ja mielestämme TCL on osunut naulan kantaan. Noin kahdella sadalla eurolla saat soundbarin, joka antaa televisioäänelle kirjaimellisesti uuden ulottuvuuden. TS8111:n äänikuva on suuri ja kirkas, ja sen äänentoisto on eloisa ja kuuluva.”

Lisätietoja saa valmistajan kotisivuilta.