Sony Alpha 7 IV edistyneelle valo- ja videokuvaajalle

Kinokoon kennolla varustettu järjestelmäkamera Sony Alpha 7 IV on omiaan edistyneille kuvausharrastajalle ja jopa ammattilaisille. Kennon tarkkuus on 33 megapikseliä, eli selvästi enemmän kuin vastaavan hintaisissa kilpailijoissa.

Sonyn järjestelmäkamerat tunnetaan erinomaisesta tarkennusautomatiikasta, joka tunnistaa kasvot sekä silmät ja seuraa luotettavasti liikkuvaa kohdetta. Sony Alpha 7 IV hyödyntää samaa suoritinta ja tarkennustekniikkaa kuin luonto- ja urheilukuvaukseen tehty huippumalli Alpha 1.

Sarjakuvaus yltää häviöllisesti pakattuja raw-tiedostoja tallennettaessa 10 ruutuun sekunnissa. Häviötön pakkaus laskee nopeuden 6 kuvaan sekunnissa. Puskurimuistiin mahtuu valmistajan mukaan 800 jpeg- ja raw-otosta. Kaiken kaikkiaan suorituskyky on kennon suureen tarkkuuteen nähden oikein hyvä.

Vahva myös videoissa

Erittäin laadukasta ylinäytteistettyjä 10-bittistä 4k-videokuvaa voi tallentaa nopeudella 24p-30p ja muodossa 4:2:2. Kaksinkertaisella nopeudella 50p-60p 4k-kuva rajataan aps-c-kokoon (1,5x). Parhaalla kuvanlaadulla voi Sonyn mukaan tallentaa 4k-videoita vähintään tunnin ilman, että kamera lämpenee liikaa.

Yhä useampi tarvitsee laadukasta kameraa myös suoratoistoon. Niinpä Alpha 7 IV toimii tietokoneeseen tai mobiililaitteeseen liitettävänä web-kamerana suoraan usb-liitännän kautta. Kuvaa lähetetään silloin tarkkuudella 1920 x 1080 ja nopeudella 60p.

Näyttö kääntyy kaikkiin suuntiin

Kohdetta tarkastellaan 3,68 miljoonan pisteen oled-etsimestä tai kaikkiin suuntiin kääntyvältä kolmetuumaiselta 1,03 miljoonan pisteen kosketusnäytöltä. Korttipaikkoja on kaksi: CFe A/sd uhs II ja sd uhs II. Kennoa liikuttavan viisiakselisen vakaimen tehoksi luvataan 5,5 valotusaskelta.

Sony Alpha 7 IV maksaa 2900 euroa. Rungon 28–70 mm:n zoomin saa 3100 eurolla. Lisätietoja löytää valmistajan suomenkielisiltä kotisivuilta.