Samsung Galaxy Z Flip4 ja Galaxy Z Fold4 muuttavat älypuhelinten käyttötapaa

Samsung kertoo parantaneensa älypuhelinten monipuolisuutta entisestään neljännen sukupolven taitettavilla Flip- ja Fold-malleilla. Parempi tuottavuus, toimintojen mukauttaminen ja FlexCam-ominaisuus tuovat mukanaan uusia tapoja käyttää älypuhelinta.

Vaakasuoraan taittuva Samsung Galaxy Z Flip4 sisältää päivitetyn kameran, suuremman akun ja entistä enemmän mukauttamisvaihtoehtoja säilyttäen samalla kompaktin ja muotoilunsa. Pystysuoraan taittuva Samsung Galaxy Z Fold4 avaa uusia mahdollisuuksia erinomaisten näyttöjen, tietokonemaisen moniajon, edistyneen kameratekniikan ja tehokkaiden mobiilisuorittimien voimin.

– Taitettavat älypuhelimet kasvattavat Suomessa suosiotaan vuosi vuodelta rikkoen myyntiennätyksiä. Muotoilun, käytettävyyden ja innovoinnin rohkeina ladunraivaajina voimme jälleen kerran ylpeänä esitellä uuden sukupolven laitteet, jotka tarjoavat täysin ylivertaisia mobiilikokemuksia vastaamalla varmasti käyttäjiemme vaativimpiinkin tarpeisiin ja toiveisiin – sekä edelleen yllättävät uusilla käyttötavoilla ja tehokkuudella niin hyöty- kuin viihdekäytössä. Olemme onnistuneesti muuttaneet tämän laitekategorian radikaalista projektista valtavirran laitteiksi, josta miljoonat ihmiset ympäri maailmaa jo nauttivat ja vieläkin useammat tulevat nauttimaan, kertoo Samsung Suomen mobiililiiketoiminnan johtaja Mika Engblom.

Galaxy Z Flip4 tarjoaa edeltäjiensä suosituimmat ominaisuudet entistä parempina

Kun Z Flip4:n taittaa puoliksi auki, FlexCam-ominaisuus antaa mahdollisuuden kuvata hands free -videota tai ottaa selfieitä eri kuvakulmista. Ominaisuutta voi hyödyntää eri sovelluksissa. Samsungin ja Metan yhteistyön ansiosta FlexCam on optimoitu suosituimmille sosiaalisille alustoille, kuten Instagram, WhatsApp ja Facebook. Z Flip4:llä voi kuvata korkealaatuisia selfieitä suoraan kansinäytöltä hyödyntämällä pääkameran päivitettyä Quick Shot -ominaisuutta.

Korkealaatuisen videotallennuksen voi aloittaa Quick Shot -tilassa ja vaihtaa sen jälkeen saumattomasti Flex-tilaan ja jatkaa tallentamista hands free -tilassa ilman, että videota tarvitsee pysäyttää. Quick Shot -tilaa käytettäessä selfieitä voi ottaa muotokuvatilassa ja nähdä esikatselun todellisessa kuvasuhteessa. Päivitetty kamera, jossa on 65 prosenttia kirkkaampi kenno, tuottaa terävämpiä ja vakaampia valokuvia ja videoita niin päivällä kuin yöllä.

Z Flip4 on suunniteltu toimimaan hands free -tilassa, joten entistä useampia toimintoja voi hyödyntää avaamatta puhelinta. Kansinäytöstä pystyy esimerkiksi soittamaan puheluita, vastaamaan viesteihin tai jopa ohjaamaan SmartThings Scene -widgetiä.

Galaxy Z Flip4:n entistä suuremman, 3700 milliampeerin akun avulla voi kuvata, suoratoistaa ja olla yhteydessä muihin entistä pidempään latauksten välillä. Galaxy Z Flip4 tukee nyt myös pikalatausta. Akkua pystyy lataamaan jopa 50 prosenttia noin 30 minuutissa.

Ohuemman saranan, suoristettujen reunojen, mattapintaisen takalasin sekä kiiltävän metallikehyksen ansiosta Galaxy Z Flip4:n muotoilu on sarjansa tähän mennessä tyylikkäin. Z Flip4:ää voi mukauttaa monipuolisesti sisältä ja ulkoa erilaisilla Galaxy-teemoilla sekä täydentää kansi- ja päänäytön tyyliä mukautetuilla sisältä fonteilla, kuvakkeilla ja kuvioilla. Oman kansikuvan voi luoda uusilla kellotyyleillä ja eri taustoilla, kuten kuvilla, GIF:llä ja videoilla.

 

Galaxy Z Fold4 – monikäyttöinen tehopakkaus

Galaxy Z Fold4 on Samsungin tähän mennessä tehokkain älypuhelin. Z Fold4 sisältää entistä enemmän toimintoja niin avattuna, suljettuna kuin Flex-tilassa. Lisäksi Z Fold4 on ensimmäinen laite, jossa on Android 12L eli Googlen luoma erityinen Android-versio suuria näyttöjä varten.

Z Fold4:n moniajo on helpompaa kuin koskaan. Uuden tehtäväpalkin asettelu muistuttaa tietokonetta, ja sen kautta pääsee helposti suosikkisovelluksiin ja viimeksi käytettyihin sovelluksiin. Moniajo on myös intuitiivisempaa uusien pyyhkäisytoimintojen ansiosta. Koko näytöllä sovellukset voi vaihtaa nopeasti ponnahdusikkunoiksi ja näytön voi jakaa kahtia, mikä tuo lisävaihtoehtoja moniajoon.

Samsungin kumppanuus Googlen ja Microsoftin kanssa vie moniajon uudelle tasolle. Google-sovellukset, kuten Chrome ja Gmail, tukevat nyt vedä ja pudota -toimintoa, joten esimerkiksi linkkejä voi nopeasti kopioida ja liittää tai siirtää valokuvia sovelluksesta toiseen. Google Meetin avulla voi nyt olla yhteydessä useampaan henkilöön ja nauttia virtuaalisesta yhteistoiminnasta, kuten YouTube-videoiden yhteiskatselusta tai pelien pelaamisesta videopuhelun kautta.

Microsoftin täysi Office-paketti ja Outlook hyödyntävät taitettavaa näyttöä, joka näyttää enemmän tietoa ja tarjoaa nopeampia tapoja olla vuorovaikutuksessa sisällön kanssa. Moniajokokemusta täydentävä S Pen -kynä mahdollistaa esimerkiksi piirtämisen ja muistiinpanojen tekemisen missä tahansa. Virtaviivainen Standing Cover with Pen -kotelo suojaa kynää ja pitää sen kätevästi matkassa mukana.

Galaxy Z Fold4 tallentaa valokuvia ja videoita päivitetyllä 50 megapikselin laajakulmaobjektiivilla ja 30x Space Zoom -objektiivilla. Useat eri kameratilat, kuten Capture View Mode, Dual Preview ja Rear Cam Selfie, on räätälöity hyödyntämään puhelimen muotoilua ja lisäämään joustavuutta kuvien ottamiseen. Lisäksi suuremman pikselikoon, 23 prosenttia kirkkaamman kennon ja parannellun suoritintehon ansiosta selkeitä kuvia saa myös yöllä.

Sisältö on entistä mukaansatempaavampaa ja erottuvampaa entistä kirkkaammalla 7,6 tuuman päänäytöllä, jossa 120 Hz:n mukautuva virkistystaajuus ja aiempaa huomaamattomampi näytönalainen kamera. Suositut sosiaalisen median sovellukset, kuten Facebook, on optimoitu suurelle näytölle. Voit myös suoratoistaa esimerkiksi Netflixiä ja katsoa sitä hands freenä Flex-tilassa. Optimoimattomissa sovelluksissa laitetta voi hallita häiritsemättä toistettavaa sisältöä uudella Flex Mode -kosketuslevyllä.

Pelit ovat myös entistä näppärämpiä tehokkaan Snapdragon 8+ Gen 1 -järjestelmäpiirin ja nopean 5G-yhteyden ansiosta. Ohuemman saranan, keveyden ja entistä kapeampien kehysten ansiosta leveämpi näyttö mahdollistaa helpomman yhdellä kädellä toimimisen kansinäytön käytön avulla.

Z Flip4 ja Z Fold4 ovat Samsungin kaikkien aikojen kestävimmät taitettavat älypuhelimet Armor Aluminum -rungon, saranasuojuksen sekä Corning Gorilla Glass Victus+ -näyttölasin ansiosta. Päänäyttöpaneelin kestävyys parantaa myös optimoitu kerrosrakenne, mikä auttaa vähentämään ulkoisen iskun aiheuttamia vaurioita. Lisäksi sekä Z Flip4 että Z Fold4 on kosteussuojattu (ipx8).

Hinnat, värit ja saatavuus

Galaxy Z Flip4 on saatavilla aiemmista premium-malleista tutuilla väreillä: Bora Purple ja Graphite. Uusina väreinä ovat Pink Gold ja Blue.

Laajennettu Galaxy Z Flip4 Bespoke Edition on nyt saatavilla 28:ssa maassa maailmanlaajuisesti sisältäen 75 yhdistelmää eri lasivärejä ja kehysvaihtoehtoja, joista valita. Lisäksi Samsung tarjoaa Bespoke Upgrade Care -palvelun Galaxy Z Flip4 Bespoke Edition -käyttäjille. Se mahdollistaa puhelimen ulkoasun muokkaamisen oman mielen mukaan.

Galaxy Z Fold4 ja Standing Cover with Pen ovat puolestaan saatavilla väreissä Graygreen, Beige ja Phantom Black[37]. Lisäksi Galaxy Z Fold4:n saa Burgundyn värisenä ja tallennuskapasiteettia on valittavana joko 256 tai 512 gigatavua, ainoastaan Samsung.comissa.

Kun ennakkotilaa Galaxy Z Flip4:n tai Z Fold4:n 25. elokuuta mennessä ja oston yhteydessä vaihtaa vanhan puhelimensa, saa puhelimen senhetkisen vaihtoarvon lisäksi jopa 200 € lisävaihtohyvityksen. Lisäksi Samsungin Care+ -palvelun saa ilmaiseksi yhden vuoden ajaksi ostopäivästä alkaen.

Lisätietoa tarjouksista osoitteessa samsung.com/fi/offer/Galaxy_Z_Flip4_Fold4_Redeem tai sovelluksessa Samsung Members.

Galaxy Z Flip4 -suositushinnat:
1 149 € (128GB)
1 199 € (256GB)
1 329 € (512GB)
1 169 € (128GB, Enterprise Edition)

Galaxy Z Fold4 -suositushinnat:
1 879 € (256GB)
1 999 € (512GB)

Lisätietoja saa Samsungin suomenkielisiltä kotisivuilta.