Sony HT-A3000 joko sellaisenaan tai subwooferin ja surround-kaiuttimien kanssa

Sony HT-A3000 -soundbar ja lisävarusteena saatavat langattomat SA-RS5- tai SA-RS3S-takakaiuttimet tuottavat vaikuttavan 360 Spatial Sound -äänentoiston. Kuuntelijaa ympäröivä äänijärjestelmä soveltuu sekä elokuvaäänen että musiikin kuunteluun ja sitä voi laajentaa myös subwooferilla.

Sony HT-A3000 on 3.1-kanavainen soundbar. Se sisältää kolme etukaiutinta, mukaan lukien erillinen keskikaiutin selkeää dialogia varten, sekä sisäänrakennetun tuplabassokaiuttimen. Niiden sekä Vertical Surround Engine ja S-Force PRO Front Surround -tekniikoiden avulla luodaan virtuaalinen surround-äänimaisema Dolby Atmos- ja DTS:X-tilatoistoa varten.

Lisävarusteena hankittavien Sonyn langattomiin SA-RS5- tai SA-RS3S-takakaiuttimien kanssa saadaan aikaan 360 Spatial Sound Mapping -toisto, jonka ansiosta ääni tuntuu tulevan joka suunnasta ja kaikilta etäisyyksiltä.

Sound Field Optimization hyödyntää sisäänrakennettuja mikrofoneja, jotka mittaavat soundbarin ja takakaiuttimien korkeuden sekä sijainnin. Paikkatietojen perusteella tekniikka luo useita virtuaalikaiuttimia, joiden avara tilaäänikenttä täyttää valmistajan mukaan huoneen joka kolkan.

Subwoofer ja takakaiuttimet

Lisävarusteena saa on langattoman subwooferin, jonka ansiosta järjestelmä toistaa elokuvien matalat tehosteäänet vieläkin uskottavammin. Saatavilla on kaksi mallia, 18 cm elementillä varustettu 300 watin SA-SW5 tai 16 cm elementillä varustettu 200 watin SA-SW3.

Langattomista takakaiuttimista SA-RS5 sisältää ylöspäin suunnatut elementit, jotka heijastavat pystysuoraa tilaääntä kuuntelijoille luontevasti katon kautta. Edullisempi vaihtoehto on SA-RS3S.

Sony HT-A3000 on parhaimmillaan kun sen liittää yhteensopivaan Bravia XR -televisioon. Acoustic Center Sync -ominaisuuden avulla sekä soundbarista että Bbravia XR -televisiosta tulee kotiteatterijärjestelmän keskikaiutin. Toiminta asettuu tarkasti kohdilleen, ja dialogin kuulee tarkalleen siitä kohdasta, missä puhuja seisoo kohtauksessa.

Musiikkia suoratoistopalveluista

Sonyn 360 Reality Audio -tekniikka tuottaa musiikinkuuntelijalle vahvan läsnäolontunnun, josta voi nauttia Amazon Music HD -, nugs.net- ja Tidal-sovelluksissa. Muitakin suosittuja palveluita, kuten Spotify, pääsee käyttämään helposti. Sony HT-A3000 tukee Chromecast, Spotify Connect tai Apple AirPlay 2 -tekniikoita. Älypuhelimesta voi suoratoistaa musiikkia bluetooth- ja wi-fi-yhteydellä.

DSEE Extreme -tekniikka palauttaa valmistajan mukaan pakatuista musiikkitiedostoista kadonneet korkeat äänialueet ja luo rikkaamman sekä täydellisemmän kuuntelukokemuksen.

Ääniohjaus toimii Google Assistant tai Amazon Alexa -yhteensopivilla laitteilla. Lisäämällä A3000-kaiutinryhmä Google Home -sovellukseen, musiikin toistoa, äänenvoimakkuutta ja monia muita toimintoja voi hallita kätevästi puhekomennoilla.

Helppo ottaa käyttöön

Sony HT-A3000 on lähes käyttövalmis suoraan laatikosta: kaiutin kytketään televisioon hdmi earc -liitännällä ja painetaan virta päälle. Tarjolla on kaikki Bravia-televisiolle tarvittavat liitännät, kuten usb-tulo, hdmi earc ja S-center out.

Sony HT-A3000 tulee kauppoihin lokakuussa noin 800 euron hintaan. Langattomat takakaiuttimet maksavat 800 tai 500 euroa pari ja subwooferit 800 tai 500 euroa kappale. Tarjolla on myös eri laiteyhdistelmistä koostuvia edullisia tuotepaketteja.