Samsung siirtyy näyttöjen uudelle aikakaudelle vuoden 2023 tv-mallistossaan

Samsung julkisti CES-tapahtumassa uudet Neo Qled, Micro Led ja Samsung Oled -mallistonsa sekä lifestyle-tuotteet ja -tarvikkeet. Tämän vuoden valikoiman luvataan sisältävän teknisesti edistyksellisiä tuotteita, joissa keskitytään lisääntyneisiin yhteysmahdollisuuksiin ja yksilöityihin käyttökokemuksiin. Se tehdään muun muassa yhdistämällä useita laitteita Samsung-ekosysteemiin SmartThings-älykotialustan avulla.

– Vuonna 2023 venytämme innovaatioiden rajoja voidaksemme tarjota sekä ensiluokkaisen kuvanlaadun että erilaisten tarpeiden ja kotien mukaisesti räätälöitävissä olevan laitekokemuksen. Edistyksellisen teknologian ja uusien intuitiivisten toimintojen ansiosta viihde on entistä helpommin saatavilla ja se on nautinnollisempaa, kertoo Markus Nummisalo, Samsung Suomen tv- ja audiotuotteiden myyntijohtaja.

Laajasävykuvaa tekoälyn avulla

Samsungin uusimpien Neo Qled 8k- ja 4k -televisioiden kuvanlaadusta huolehtii edistyksellinen Neural Quantum -suoritin, joka tukee Quantum Mini Led -tekniikalla varustettua televisiota 14-bittisellä prosessoinnilla ja tekoälyyn pohjautuvalla skaalauksella. Tämä mahdollistaa kuvanlaatua parantavat ominaisuudet, kuten Shape Adaptive Light Control ja Real Depth Enhancer Pro.

Samsungin vuoden 2023 Neo Qled -televisioissa on korkearesoluutioinen näyttöpaneeli ja Samsungin patentoitu algoritmi, joka mahdollistaa uuden Auto Hdr Remastering -toiminnon. Se hyödyntää tekoälypohjaista syväoppimistekniikkaa analysoimaan ja tuottamaan reaaliaikaisia laajasävykuvaa (high dynamic range, hdr) tavallisesta tv-kuvasta (standard dynamic range, sdr).

Micro led ja Samsung Oled -televisioita kaikkiin kokoluokkiin

Vuoden 2023 Micro Led -tv-mallisto tarjoaa uusia malleja 50-140 tuuman kokoluokissa. Modulaarisen luonteensa ansiosta Micro led ei ole sidottu muotoon, kuvasuhteeseen tai kokoon, joten se on muokattavissa haluttuun kokonaisuuteen. Lisäksi se on kehyksetön, mikä tekee näytön ja tosielämän välisestä rajasta saumattoman kokoonpanosta riippumatta.

Samsungin vuoden 2023 Oled-mallisto tulee saataville 55 ja 65 tuuman kokoluokissa sekä uudessa erittäin suuressa 77 tuuman koossa. Samsungin viimeisin Oled-mallisto perustuu Quantum Dot -tekniikkaan, joka on kehitetty Samsungin Neo Qled:lle, ja mukana on myös Neural Quantum -suoritin. Yhdessä ne säilyttävät oled-tekniikan ydinvahvuudet ja parantavat samalla kirkkautta ja värejä.

Uutuusmallit toimivat 144 Hz:n virkistystaajuudella ja ne täyttävät ensimmäisinä Samsungin Oled-televisioina k myös AMD:n FreeSync Premium Pro -sertifikaatin vaatimukset ja tuottavat näin parhaan mahdollisen oled-pelikokemuksen.

Sujuvampaa pelaamista

Samsung Gaming Hub on alusta pelaamiseen Samsungin älytelevisioiden kautta. Se tarjoaa rajattoman pääsyn tuhansiin suosikkipeleihin eri yhteistyökumppaneilta, kuten Xbox, Nvidia GeForce Now, Amazon Luna ja Utomik – ilman latausta, tallennusrajoituksia tai konsoleita. Pelaajien tarvitsee vain käynnistää televisio ja aloittaa pelaaminen.

Viime vuonna lanseerattu Samsung Gaming Hub tarjoaa erittäin korkean kuvanlaadun ja täysin uuden tavan lähestyä pelaamista moniajo-ominaisuuksien, laajennettujen kumppanuuksien ja 4k-suoratoiston avulla. Pelaajat voivat jopa katsoa usean tyyppistä sisältöä samanaikaisesti.

Vuoden 2023 GameBar 3.0:n päivitykset tuovat mukanaan uusia toimintoja, kuten MiniMap Sharing ja Virtual Aim. MiniMap Sharing -toiminnon avulla pelaajat voivat silmäillä nopeasti pelinsä minikarttaa millä tahansa näytöllä, kun taas fps-peleihin suunniteltu Virtual Aim Point mahdollistaa tähtäimen näkemisen selkeämmin missä tahansa pelissä täydellisen laukauksen saavuttamiseksi. Samsung Gaming Hub on saatavilla myös Samsungin äly- ja pelinäytöille.

Päivitetty Lifestyle-tuotteiden valikoima

Vuonna 2023 Samsung esittelee uuden The Premiere 8k -laserprojektorin. The Premiere on Samsungin erittäin lyhyen heijastusetäisyyden projektori, joka tulee saataville 8k-versiona. Se tukee jopa 150 tuuman kuvakokoa ja tarjoaa massiivisen näytön erinomaisella resoluutiolla.

Vuonna 2023 julkaistaan The Freestyle -projektorin uusi versio. Se sisältää Smart Edge Blending -ominaisuuden, jonka avulla voi käyttää kahta laitetta yhdessä ja katsella sisältöä 21:9-kuvasuhteella ilman manuaalista kohdistusta tai säätöä. The Freestyle -projektorin 2023-versio tukee myös Samsung Gaming Hubia.

Samsung esittelee vuonna 2023 uuden ja parannellun Samsung Art Store -kaupan. Sen yksinkertaistettu esikatselu ja laajennettu sisältötarjonta jäljittelevät galleriassa tai museossa vierailua. The Frame -televisioihin tulee saataville myös metalliset kehykset.

Samsungin uusin televisiomallisto voidaan asentaa myös kääntyvälle Auto Rotating Wall Mount & Stand -jalustalle, joka tuo The Sero -mallista tunnetun automaattisen näytön käännön ja pystysuuntaisen katselun myös muihin tv-malleihin, mukaan lukien The Frame ja Neo Qled.

Kestävää kehitystä

Uusimman, vuonna 2022 julkistetun ympäristöstrategian mukaisesti Samsung työskentelee kumppaneiden ja asiakkaiden kanssa lisätäkseen ympäristötietoisuutta ja pyrkii vähentämään tuotteiden ympäristövaikutuksia. Tämän tavoitteen saavuttamiseksi Samsung pyrkii virtaviivaistamaan valmistusprosessia ja vähentämään pakkausmateriaalien määrää.

SmartThings-sovelluksen kautta Samsungin 2023-televisiot tukevat tekoälyn energiansäästötilaa (AI Energy Saving Mode) Se auttaa vähentämään energiankulutusta yksinkertaisilla muutoksilla, kuten laittamalla tietyt laitteet automaattisesti energiansäästötilaan, kun niitä ei käytetä. 3D Map View -näkymän avulla on helpompi saada kokonaiskuva yhdistetyistä laitteista ja tuoda näin energiansäästöideoita käytäntöön.

Vuoden 2023 mallistossa Samsung korvaa 20 prosenttia SolarCell Remote -kaukosäätimen kiinnikkeistä kierrätetyllä merimuovilla. Lisäksi piirilevyn pääosissa käytetään kierrätettyjä alumiinitölkkejä ja kuparia, jotka korvaavat noin 12 prosenttia alkuperäisistä materiaaleista verrattuna aikaisempiin vastaaviin malleihin.

Vuonna 2023 Samsungin TV-pakkausten valmistukseen kuluu aiempaan vähemmän painomustetta. Samsung käyttää myös paperiteippiä vähentääkseen muovin käyttöä pakkauksissaan. Lisäksi pakkauskokoja pienennetään materiaalin vähentämiseksi.

Lisätietoja Samsung-televisioista saa valmistajan suomenkielisiltä kotisivuilta.