Sony VX8031 on kevyt ja teräväpiirtoinen normaaliobjektiivi kinokoon kameroihin

Sony laajentaa laadukkaiden G-sarjan objektiivien valikoimaa 50-millisellä f/1,4-valovoiman objektiivilla. Se soveltuu monenlaisiin kohteisiin muoto-, matka- ja hääkuvista maisemiin saakka. Kompakti koko ja keveys ovat omiaan gimbaalin ja lennokin avulla kuvattavissa videoissa.

Sony VX8031 sisältää 14 linssielementtiä 11 ryhmässä. Mukana on kaksi asfääristä elementtiä ja yksi vääristymiä vähentävä ed-elementti. Lyhin tarkennusetäisyys on käsintarkennuksella 38 cm ja suurennussuhde 0,18x. Automaattitarkennuksella vastaavat lukemat ovat 41 cm ja 0,16x.

Tarkennus etenee kahden lineaarimoottorin voimin ja toimii valmistajan mukaan 1,9 kertaa nopeammin kuin edeltävässä mallissa Sony/Zeiss 50 mm F1,4 ZA vuodelta 2016. Uutuus on lisäksi aiempaa pienempi ja kevyempi (516 g) ja sen luvataan tuottavan terävämpää jälkeä.

Kuvakulman muuttuminen tarkennuksen myötä (focus breathing) on valmistajan mukaan erittäin vähäistä, ja loputkin korjataan Sonyn uusimmissa kameroissa elektronisesti.

Sony VX8031-objektiivin monikäyttöisyyttä lisää himmentimen säätörengas, joka toimii valokuvia otettaessa portaallisesti ja videoita kuvattaessa portaattomasti. Renkaassa on lisäksi A-asetus, jolla aukkoa voi säätää kamerasta. Himmennin koostuu 11 lehdestä ja tuottaa kauniin bokeh-efektin.

Sony VX8031 on muiden G-sarjan objektiivien tavoin pöly- ja kosteussuojattu. Uutta objektiivia odotetaan kauppoihin kevään kuluessa noin 1 800 euron hintaan. Lisätietoja saa valmistajan suomenkielisiltä kotisivuilta.