Sony ZV-E1 on kinokoon kennolla varustettu pieni ja kevyt vlogikamera

Vlogikameroiden huippumalli Sony ZV-E1 sisältää takaa valaistun 35-millisen eli kinokoisen kennon, joka tuottaa tarvittaessa lyhyen terävyysalueen. Kameraan voi kiinnittää E-sarjan objektiiveja Sonyn laajasta valikoimasta.

Kennon tarkkuus on 12,1 megapikseliä, joten kennon jokainen kuvapiste tallentuu suoraan 4k-videoon (3840 x 2160). Suurin 4k-tallennusnopeus on peräti 120p. Full hd -tarkkuudella päästään 10-kertaiseen hidastukseen, eli nopeuteen 240p. Laadukkain 4k-tallennus etenee 10-bittisenä ja 4:2:2-formaatissa. Suoratoisto usb-liitännän kautta onnistuu sekin 4k-tarkkuudella.

Tehokkaan suorittimen ansiosta tarkennus jo kohteen ja kasvojen seuranta toimivat valmistajan mukaan juohevasti suurillakin kuvausnopeuksilla. Seuranta käynnistetään valitsemalla kohde ja painamalla sulkimen näppäin puoliväliin. Tuotevlogien kuvaamista auttaa tarkennuksen sujuva siirtyminen esittelijän ja kädessä olevan tuotteen välillä. Tekoälyyn perustuva rajaus pitää kohteen automaattisesti halutussa kohdassa kuva-alaa.

Viisiakselinen optinen vakain ja digitaalinen vakain auttavat kuvaamaan tasaista jälkeä myös käsivaralta. Dynamiikaksi luvataan 15 valotusaskelta, joten kelpo videoita saa kaikenlaisissa valaistuksissa. Herkkyysasetus kattaa alueen ISO 80–102 400 ja sen voi laajentaa arvoihin ISO 40 ja ISO 409 600 saakka.

Tarjolla on Sonyn elokuvakameroista tutut S-Gamut3.Cine/S-Log3- ja S-Gamut3/S-Log3-profiilit. Ihonsävyt säädetään erikseen videoita ja valokuvia varten. Kohdetta tarkastellaan kaikkiin suuntiin kääntyvältä näytöltä ja ääni poimitaan kolmen kapselin mikrofonilla.

Sony ZV-E1 maksaa noin 2 800 euroa. Perusobjektiivin sisältävä paketti maksaa 3 100 euroa. Lisätietoja saa valmistajan suomenkielisiltä kotisivuilta.