Samsung Galaxy Watch6 -älykellot ovat nyt entistäkin monipuolisempia

Samsung Galaxy Watch6 -sarjan älykellot antavat henkilökohtaista terveysopastusta ja sisältävät tarkoituksenmukaisia muotoilupäivityksiä. Käyttöliittymä on sekin aiempaa vuorovaikutteisempi.

Uudet Samsung Galaxy Watch6 ja Galaxy Watch6 Classic -älykellot auttavat omaksumaan terveellisempää elämää päivin ja jopa öin. Ne antavat kokonaisvaltaisia ehdotuksia terveellisten elämäntapojen ylläpitoon liittyviä ehdotuksia ja ovat suorituskyvyltään tehokkaita. Kehys on nyt ohuempi, näyttö ja käyttöliittymä interaktiivisempi. Molempiin malleihin on saatavilla aiempaa laajempi valikoima monipuolisia kellotauluja sekä uudenlaisia rannekkeita.

– Samsung Galaxy Watch6 ja Galaxy Watch6 Classic -älykellojen avulla voi entistä paremmin ymmärtää oman hyvinvointinsa eri osa-alueita uni- ja kuntovalmennuksesta ravitsemustietoihin. Suoraan ranteesta saatavilla olevan tiedon avulla on helpompi tehdä pieniä muutoksia parempaan joka päivä ja yö”, sanoo Samsung Suomen maajohtaja Mika Engblom.

Aloita unesta

Koska paremmat elämäntavat alkavat paremmasta unesta, Samsung auttaa optimoimaan sekä yö että päivän keskittyen kolmeen paremman unen avaintekijään: henkilökohtaisten unimallien ymmärtämiseen, parempien tapojen rakentamiseen ja uniystävällisen ympäristön luomiseen.

Samsung Galaxy Watch6 -älykellot tekevät syvällisen analyysin Sleep Score Factors -mittareista, eli kokonaisuniajasta, unisyklistä, hereilläoloajasta sekä fyysisestä ja henkisestä palautumisesta, ja auttavat niiden avulla ymmärtämään jokaöisen unen laatua. Yksilöllisemmät univiestit, jotka on kehitetty yhteistyössä National Sleep Foundationin -yhdistyksen kanssa, antavat palautetta unen laadusta joka aamu. Lisäksi Galaxy Watch6 -älykellossa on Sleep Consistency -toiminto, joka näyttää, kuinka yhdenmukaisia uni- ja herätysajat ovat. Lisäksi se kertoo käyttäjälle nimetyn unieläinsymbolin, joka edustaa hänen unityyppiään.

Enhanced Sleep Coaching-toiminnon avulla voi ottaa käyttöön univalmennuksen. Se antaa räätälöityjä ohjeita, vinkkejä ja muistutuksia, jotka ovat käytettävissä sekä ranteessa että älypuhelimessa. Kun on aika mennä nukkumaan, Galaxy Watch6 auttaa luomaan täydellisen uniympäristön muuttamalla automaattisesti internetyhteydellä toimivien kodin elektroniikkalaitteiden asetuksia ja laittamalla kellon sekä puhelimen lepotilaan. Lepotila mykistää ilmoitukset, himmentää näytöt ja jopa aktivoi kellon näkymättömän led-infrapunasensorin, jotta se saa arvokkaita terveystietoja ilman ylimääräisiä häiritseviä valoja.

Monipuolisemmat kuntoiluominaisuudet

Kuntoiluominaisuudet ovat entistä yksilöllisempiä. Body Composition -toiminto sisältää tärkeimmät fyysiset mittaukset, kuten lihasmassan, perusaineenvaihdunnan sekä kehon vesi- ja rasvaprosentin. Se antaa erinomaisen tilannekuvan kehosta ja yleiskunnosta, auttaa räätälöidyissä tavoitteiden asettamisessa ja edistymisen seurannassa sekä antaa personoituja kuntoilu- ja ravitsemusvinkkejä. Ravitsemusvinkit ovat syntyneet uuden kumppanuuden, eli ruokasovellus Whiskin kanssa.

Uusi Personalized Heart Rate Zone -ominaisuus analysoi yksilöllisiä fyysisiä kykyjä ja määrittelee viisi optimaalista juoksuintensiteettitasoa. Näin omat tavoitteensa voi asettaa omien kykyjensä perusteella – rasvanpoltosta korkean intensiteetin harjoitteluun. Yli sadan olemassa olevan harjoitusseurannan lisäksi äskettäin lisätty Track Run tallentaa juoksut radalla, kun taas Custom Workout auttaa rakentamaan ja seuraamaan henkilökohtaista harjoitusrutiinia.

Samsung Galaxy Watch6 voi myös seurata ihon lämpötilaa yön aikana ja antaa sen perusteella arvokasta tietoa esimerkiksi kuukautiskierron seurantaan. Fall Detection voi puolestaan havaita kaatumisen tai putoamisen, tapahtuipa se harjoituksen aikana, paikallaan seistessä tai jopa nukkuessa, jos käyttäjä sattuisi putoamaan sängystä. Havaitessaan kaatumisen kello hälyttää automaattisesti hätänumeroon tai esivalituille yhteyshenkilöille.

Hienostunut muotoilu

Puettavien laitteiden käyttökokemusta parantavassa Samsung Galaxy Watch6 sarjassa on uudistunut muotoilu, jonka ansiosta kellon hallinta on entistä sujuvampaa, kello on tehokkaampi ja siinä on laajempi valikoima mukautettavia ja mukavampia käyttövaihtoehtoja.

Lukeminen ja kirjoittaminen on helpompaa 20 prosenttia suuremmalla näytöllä, jolle mahtuu enemmän tekstiä ja suurempi näppäimistö – kellon säilyessä silti miellyttävän kokoisena. Eloisamman, korkeampiresoluutioisen näytön huippukirkkaus on 2 000 nitiä. Always On Display -kirkkaudensäätöominaisuuden avulla voi nähdä ja tehdä enemmän myös kirkkaassa auringonvalossa. Tehostetun suorittimen ja muistin ansiosta vuorovaikutus Galaxy Watch6:n kanssa on sujuvampaa ja nopeampaa.

Samsung Galaxy Watch6 ja Watch6 Classic -älykelloissa on 30 prosenttia ohuempi kehys ja vastaavasti 15 prosenttia ohuempi pyörivä kehys. Galaxy Watch6 -sarjassa on uudet tyylikkäät, interaktiiviset ja informatiiviset kellotaulut, jotka hyödyntävät suurta näyttöä, ja niihin on helppo yhdistellä uusia yhdellä napsautuksella kiinnittyviä rannekkeita. Lukuisten eri yhdistelmien avulla voi suunnitella itselleen täydellisen kellon osoitteessa samsung.com.  Esimerkiksi uusi kevyt Fabric Band ja Sleep Coaching -kellotaulu sopivat täydellisesti yhteen ja auttavat saamaan informatiivisia unitietoja kellon tuntuessa samalla miellyttävältä ranteessa.

Galaxy Watch6 -sarjan älykelloissa on suurempi akku ja ne kuluttavat akkua vähemmän, mikä tukee niiden suurta ja kirkasta näyttöä. Vain kahdeksan minuutin pikalatauksella voi saada kahdeksan tuntia lisää käyttöaikaa, mikä sopii täydellisesti unen seurantaan yön aikana.

Suoraan ranteesta käsin

Samsung Galaxy Watch6 -sarja tuo enemmän ominaisuuksia ranteeseen. Uusi Samsung Wallet yhdistää Samsung Pay ja Samsung Pass -sovellukset tuoden kelloon yhä suuremman osan käyttäjänsä lompakosta – mukaan lukien henkilötodistukset, tapahtuma- ja matkaliput sekä luotto- ja jäsenkortit. Parannellun eleohjauksen avulla kelloa voi hallita kätevästi eleillä, mikä helpottaa käyttöä. Omat pikatoimintonsa voi määrittää ja käyttää eri sovelluksia ja toimintoja koskematta kelloon.

Galaxy Watchilla voit käyttää esimerkiksi WhatsAppia päivittäiseen yhteydenpitoon. Lisäksi tästä syksystä alkaen käytössä ovat myös Google-kalenteri ja Gmail, jotka ovat saatavilla yksinomaan Wear OS:ssä. Kuntoilun edistymistä tai ravitsemustietoja voi seurata helposti Peloton- ja MyFitnessPal-päivitysten avulla, ja pian voit nauttia uusista suoratoistovaihtoehdoista Audiblen avulla. Lisäksi uuden, Samsungin Privileged Health -ohjelmistokehityspakettiin (SDK) kuuluvan Skin Temperature API:n myötä kumppanit saavat pian käyttöönsä kehittyneen infrapunateknologian tarkempia mittauksia varten, mikä avaa täysin uudenlaisia mahdollisuuksia. Äskettäin julkaistu Thermo Check -sovellus hyödyntää uutta API:a, jonka avulla voi mitata ilman kontaktia esimerkiksi suosikkiateriansa tai meriveden lämpötilan ennen uimaan pulahtamista.

Kattava ekosysteemi

Yhdessä muiden Samsung-laitteiden kanssa Galaxy Watch6 -sarja laajentaa käyttökokemusta entisestään. Päivitetyllä kameraohjaimella voi kauko-ohjata Galaxy Z Flip5 -kameraa ja vaihtaa kameran tilaa, kulmaa ja zoomausta. Samsung Smart tv tai Galaxy Tab S9 näyttää suurella näytöllä reaaliajassa ohjatun kunto- tai mindfulness-ohjelman edistymisen. Auto Switchin avulla voi automaattisesti vaihtaa Galaxy Buds2 Pro -kuulokkeiden yhteyden Samsung-laitteiden välillä. Jos puhelin katoaa, Galaxy Watch6 -sarja voi nyt määrittää sen sijainnin Find My Phone -sovelluksella karttatuen avulla. Ja kuten aina, kellon henkilökohtaiset tiedot pysyvät turvassa Samsung Knox:n ansiosta.

Hinnat ja saatavuus

Samsung Galaxy Watch6 ja Galaxy Watch6 Classic ovat ennakkotilattavissa Suomessa, ja niiden jälleenmyynti Suomessa alkaa 11. elokuuta 2023.

Galaxy Watch6 -versiota leimaa moderni ja minimalistinen muotoilu. Se tulee saataville 44 millimetrin kokoisena Graphite- ja Silver-sävyissä, ja 40 millimetrin kokoisena Graphite- ja Gold-sävyissä. Bluetooth-version hinnat alkavat 319 eurosta ja 4g-version alkaen 369 eurosta.

Galaxy Watch6 Classic edustaa ajatonta premium-muotoilua ja siinä on tuttu pyörivä kehys. Kello on saatavana Graphite- ja Silver-sävyissä 43 millimetrin ja 47 millimetrin kokoisina. Bluetooth-version hinnat alkavat 419 eurosta ja 4g-version 469 eurosta.

Jos tilaa Samsung Galaxy Watch6 tai Galaxy Watch6 Classic -älykellon 10.8.2023 mennessä, saa mustat Galaxy Buds2 -kuulokkeet (arvo noin 149 €) kaupan päälle.

Lisätietoja saa valmistajan suomenkielisiltä kotisivuilta.