Samsung ViewFinity S9 5k kalibroidaan älypuhelimella tuottamaan ihanteellista kuvaa

Samsung Electronics laajensi ViewFinity-näyttöjen mallistoa 27-tuumaisella ViewFinity S9:llä (S90PC). Se vahvistaa Samsungin korkearesoluutioisten näyttöjen valikoimaa entisestään sen jälkeen, kun ViewFinity S8 (S80PB) 4k uhd -resoluutiolla esiteltiin viime vuoden kesäkuussa.

Samsung ViewFinity S9 on varusteltu kaikilla graafisten suunnittelijoiden ja valokuvaajien tarvitsemilla työkaluilla. Se on myös nimetty CES Innovation Award -palkinnon saajaksi vuonna 2023.

– Uusi 5k-näyttömme tarjoaa korkean suorituskyvyn ja uskomattoman käyttökokemuksen etenkin luovien ja visuaalisten alojen ammattilaisille. ViewFinity-valikoiman avulla tarjoamme luovan alan ammattilaisille huippuluokan visuaalisia kokemuksia eläväisen väriselkeyden ja monipuolisen liitettävyyden kautta, kertoo Hoon Chung, Samsungin Visual Display -liiketoiminnan varatoimitusjohtaja.

Mahtava erottelu ja erinomainen väritarḱkuus

Uusi 27 tuuman ViewFinity S9 tarjoaa 5k-erottelullaan (5 120 x 2 880) laadukkaan kuvan ja tekstin tarkkuuden. Sen avulla ammattilaiset voivat työskennellä erittäin korkearesoluutioisen sisällön parissa ilman tarvetta zoomaamiselle.

Näyttö kattaa 99 prosenttia dci-p3-väriavaruudesta ja tarkkuus on 218 ppi (pikseliä tuumalla). Se sopii valmistajan mukaan täydellisesti niille, jotka eivät tee kompromisseja väritarkkuuden suhteen. Lisäksi normaali 600 cd/m2 kirkkaus mahdollistaa työskentelyn melkein missä tahansa valaistusympäristössä.

Samsungin kalibrointitekniikka auttaa saavuttamaan halutun värimaailman. Näytön valmistuksen aikana näytön väri on tehtaalla kalibroitu Delta E <21 -tarkkuuden saavuttamiseksi heti ensimmäisestä käyttökerrasta lähtien.

Kalibroidaan älypuhelimella

Samsung ViewFinity S9 hyödyntää ensimmäistä kertaa näyttöjen saralla älypuhelimen avulla ohjattua Smart Calibration -ominaisuutta. ViewFinity S9:n asetuksia voi näin mukauttaa ilman kalliita ja monimutkaisia kalibrointilaitteita.

SmartThings-sovelluksen avulla voi perustilassa kalibroida valkotasapainon ja gamma-asetukset nopeasti ja vaivattomasti. Ammattilaistilaa hyödyntämällä pääsee käsiksi värilämpötilan, luminanssin, väriavaruuden ja gamma-asetusten täydelliseen kalibrointiin. Kalibrointi tapahtuu osoittamalla älypuhelimen kameraa ViewFinity S9 -näyttöön, jonka jälkeen kokonaisvaltainen raportti kertoo tarkat yksityiskohtaiset säädöt sekä Delta E -väritarkkuuden.

ViewFinity S9:n TUV-sertifioitu Intelligent Eye Care -ominaisuus auttaa vähentämään silmien rasitusta pitkien käyttöjaksojen aikana. Lisäksi Samsungin mattanäyttö rajoittaa valon heijastusta ja häikäisyä näytössä minimoiden häiriötekijöitä työskentelyn aikana.

Mac- ja Windows-koneisiin

Samsung ViewFinity S9 tarjoaa monipuoliset liitännät sekä Mac- että Windows-tietokoneisiin. Siinä on usb-c:n lisäksi Thunderbolt 4- ja mini-DisplayPort -liitännät. Thunderbolt 4 -yhteensopivuuden ansiosta laitteita voi ladata jopa 90 watin teholla ja siirtää tietoja luotettavasti jopa nopeudella 40 Gbps.

Näyttö on varustettu 4k SlimFit -kameralla, joka liitetään pogo pin -liitännällä ilman lisäkaapeleita tai -laitteita. Kameran korkea resoluutio tarjoaa kristallinkirkkaan laadun videopuheluissa, kun käytössä on esimerkiksi Google Meet. Kamera kallistuu näytön kulmaan sopivaksi, ja automaattinen kehystys pitää käyttäjän näkyvissä ja kuvassa, vaikka tämä vaihtaisi asentoa.

Työhön sekä vapaa-aikaan

ViewFinity S9:n ohut metallirakenne sopii muotoilultaan tilaan kuin tilaan ja mukautuu melkein mihin tahansa käyttöasentoon. Korkeussäädettävä jalusta tuo näytön sopivasti silmien korkeudella, ja näyttöä voi kallistaa katselukulman mukaan. Pivot-tilassa näyttö kääntyy 90 astetta, jolloin siltä voi lukea pitkiä asiakirjoja ja vähentää vierittämisen tarvetta. Yhteensopivuus vesa-kiinnitykseen säästää tarvittaessa pöytätilaa.

Kun tulee aika siirtyä viihteen pariin töiden jälkeen, sisäänrakennetut Smart tv -sovellukset tuottavat täyden tv-kokemuksen. Välitön pääsy suosittuihin suoratoistosovelluksiin ja -ohjelmiin ilman erillistä tietokonetta, sisäänrakennetut kaiuttimet sekä erillinen kaukosäädin tekevät ViewFinity S9:stä monipuolisen näytön sekä työhön että vapaa-aikaan.

Samsung ViewFinity S9 maksaa noin 1 600 euroa. Lisätietoja Samsungin korkearesoluutioisista näytöistä ja koko ViewFinity-valikoimasta löytää osoitteesta https://www.samsung.com/.