Mukavampaa, turvallisempaa ja ympäristöystävällisempää elämää Samsungin mobiilisovellusten ja kehittyneen tekniikan yhteispelillä

Samsung SmartThings -sovelluksella voi ohjata kodin laitteita paikkariippumattomasti. Se auttaa saavuttamaan esimerkiksi saumattomia viihde-elämyksiä ja huolehtimaan kodin turvallisuudesta. Intohimoiset ruoanlaittajat saavat puolestaan nauttia ruoanlaiton ja syömisen ilosta uuden Samsung Food -sovelluksen avulla.

Kotien merkitys kasvaa jatkuvasti. Ne toimivat niin etätyöskentelytiloina kuin paikkoina rauhoittumiselle ja viihteestä nauttimiselle. Samsungin kuluttajatutkimuksen mukaan seitsemän kymmenestä kuluttajasta (71 %) on sitä mieltä, että teknologialla on positiivinen vaikutus heidän jokapäiväiseen elämäänsä, kuten yhteydenpitoon ystävien ja perheen kanssa, kotitöiden suorittamiseen ja harrastuksiin.

Samsung kertoo sitoutuneensa kehittämään tuotteita ja palveluita, joiden avulla ihmiset voivat säästää rahaa ja ottaa askelia kohti parempaa maailmaa. Samsungin kuluttajatutkimuksesta selviää, että yli kolme neljäsosaa (77 %) sanoo etsivänsä sellaisia teknologiatuotteita, jotka säästävät energiaa. Taustalla on ajatus paitsi rahan säästämisestä myös ympäristön hyvinvoinnista. Kaksi kolmesta kuluttajasta (67 %) pitää tärkeänä myös sitä, että seuraava hankittava laite on yhdistettävissä sovellukseen, jonka avulla laitteen energiankulutusta on mahdollista tarkastella ja vähentää.

Kun energian hinnat nousevat ympäri Eurooppaa, 72 prosenttia Samsungin kyselyyn vastanneista on huolissaan kodin laitteiden aiheuttamista kuluista. Siksi on tärkeää, että SmartThings Energy -energiansäästösovelluksen avulla voi optimoida ja pienentää laitteiden energiankulutusta omien tarpeiden mukaan. Esimerkiksi pesukoneen energiankulutusta voi laskea jopa 70 prosenttia hyödyntämällä SmartThings Energy -sovelluksen AI Energy Mode -tilaa ja kylmää vettä käyttävää Ecobubble -pesuohjelmaa.

Pesukoneista puhuttaessa on hyvä muistaa, että Samsung on tehnyt yhteistyötä kansainvälisen valtamerten suojelujärjestö Ocean Wisen ja vaatevalmistaja Patagonian kanssa löytääkseen ratkaisuja mikrokuituhaasteisiin. Less Microfiber Filter on irrallinen pesukoneen yhteyteen asennettava suodatin, joka kerää talteen jopa 98 prosenttia pesun aikana irtoavista mikromuovipäästöistä.

Pidetään koti turvallisena ja lämpimänä

Samsungilla ymmärretään älyteknologin tarjoamat mahdollisuudet eri sukupolville. Kuluttajatutkimuksessa erityisesti turvallisuus nousi tärkeäksi teemaksi älyteknologiassa. Parhaina ominaisuuksina pidetään mahdollisuutta seurata kodin tapahtumia etänä (54 %), olla turvallisemmin mielin yksin kotona (39 %) sekä perheen turvallisuudesta huolehtimista kotoa poistuessa (39 %).

SmartThings-ekosysteemiin kuuluu joukko kumppaneita, jotka ovat sitoutuneita auttamaan ihmisiä pitämään kotinsa ja läheisensä turvassa. Kumppaneihin lukeutuu nyt myös johtava kodin turvallisuuden brändi Yale. Yale Linus -älylukko ja uusi Smart Opener for Gate & Garage mahdollistavat ovien ja porttien lukitsemisen etänä sovelluksen kautta.

Lämmitysteknologiat, kuten lämpöpumput, ovat nopeasti kasvava markkina, jonka etujoukoissa Samsung kulkee. Samsungin innovatiiviset älylämpöpumput ovat kasvattaneet myyntiään jopa 97 prosenttia vuoden 2022 jälkeen. Lämpöpumput toimivat kodin lämminvesitankkien tai Samsung Climate Hubin kanssa. Laitteet ovat myös yhdistettävissä SmartThings-ekosysteemiin, jolloin niiden energiankulutusta voi tarkastella ja hallita kulloistenkin tarpeiden mukaan. Samsungin lämpöpumppuvalikoima kasvaa jälleen pian, kun EHS Mono R290 lanseerataan markkinoille syyskuussa.

Tekoälysovellus hyvän ruoan ystäville

Intohimoiset ruoanlaittajat voivat vastedes nauttia ruoanlaiton ja syömisen ilosta uuden Samsung Food -sovelluksen avulla. Se kokoaa yhteen reseptihaun, reseptien tallentamisen ja jakamisen, ateriasuunnittelun, kokkailun sekä ruokaostosten tekemisen.

Sovellus on saatavilla yhteensä 104 maassa ja kahdeksalla eri kielellä. Se tuo käyttäjilleen runsaasti hyödyllistä tietoa, jonka avulla itselle sopivien valintojen tekeminen on helppoa. Lisäksi sovellus on liitettävissä käyttäjiensä fyysisiin keittiöihin: sillä voi esimerkiksi määrittää yhteensopivaan Samsung-uuniin haluamansa lämpötilan ja valmistusajan. Sovelluksen yli 160 000 reseptiä takaavat sen, että uusia ideoita ruoanlaittoon on aina saatavilla.

Food AI -tekoälyä hyödyntävä Samsung Food tarjoaa vuoden loppuun mennessä myös personoituja reseptejä, jotka ottavat huomioon omat ruokavaliovaatimukset, kuten reseptien mukauttamisen vegaaniseksi. Myöhemmin tänä vuonna Samsung Food on myös yhdistettävissä Samsung Health -sovellukseen, jolloin räätälöityjä ateriasuunnitelmia voi mukauttaa omien mieltymysten ja ruokavaliovaatimusten mukaan ja samalla tukea terveystavoitteidensa saavuttamista.

Vuonna 2024 Samsung Food tulee hyödyntämään Vision AI -teknologiaa, jonka avulla sovellus voi tunnistaa ateriakuvista annosten ravitsemustietoja, käytettyjä ainesosia sekä suositella reseptejä samoista raaka-aineista.

Tulevaisuus avautuu älykkään teknologian avulla

Samsung investoi tulevaisuuden mahdollisuuksiin, joita teknologialla voidaan saavuttaa. Yksi osa-alueista, joihin Samsung pyrkii tekemään muutoksen, on älykotien teknologian helpottaminen. Kuluttajatutkimuksen mukaan joka neljäs eurooppalainen harkitsee älykkään teknologian lisäämistä seuraavaan kotiinsa ja kolme neljäsosaa (77 %) vastaajista kertoo toimivien älykotien kiehtovan heitä.

Samsung työskentelee näiden asioiden toteutumisen eteen ja luottaa yhteistyön voimaan. Kumppaniensa ABB Smart Buildingsin ja aurinkosähkö- ja varastointitekniikkaa tarjoavan SMA:n kanssa Samsung pyrkii liittämään tulevaisuuden koteihin älykästä teknologiaa, jonka avulla asukkaat voivat olla yhä tiiviimmin vuorovaikutuksessa kotiensa kanssa.

Integroimalla ABB- ja SMA-tuotteita SmartThings Energy -sovellukseen kodeista voidaan tehdä entistäkin turvallisempia, älykkäämpiä ja kestävämpiä. Tämä voi tapahtua esimerkiksi optimoimalla laitteiden käyttöajankohtaa, seuraamalla niiden energiankulutusta, mukauttamalla laitteiden käyttöä kulloisenkin energian hinnan tai käyttötottumusten mukaan sekä optimoimalla energiankulutusta saatavilla olevan aurinkovoiman perusteella.

Lisätietoja saa tuotteista ja teknologioista Samsungin suomenkielisiltä kotisivuilta.