Samsung Galaxy S23 FE, Galaxy Tab S9 FE ja Galaxy Buds FE – erottuvia ominaisuuksia edullisempaan hintaan

Samsungin FE-sarjan uusimmat laitteet ovat Galaxy S23 FE -puhelin, Galaxy Tab S9 FE- ja S9 FE+ -tabletit sekä Galaxy Buds FE -kuulokkeet. FE-sarja tarjoaa mahdollisuuden tutustua Galaxy -lippulaivamallien maailmaan ja Samsung-ekosysteemiin edullisemmin.

Galaxy S23 FE -puhelimessa yhdistyy S-sarjan muotoilu, ammattitason kamera ja tasalaatuinen suorituskyky. Tehokkaasti suojatun (ip68) puhelimen saa uusissa väreissä Mint, Cream, Graphite ja Purple. Lisäksi sävyt Indigo ja Tangerine ovat saatavilla samsung.com-sivulta.

Galaxy S23 FE sisältää 50 megapikselin pääkameran ja kolminkertaisen optisen zoomin Nightography-ominaisuuden avulla voi ottaa näyttäviä selfieitä ja muotokuvia todenmukaisin värein myös hämärässä valaistuksessa. Edistynyt digitaalinen kuvanvakain yhdessä takakameran optisen kuvanvakaimen kanssa tuottaa selkeitä kuvia myös liikkeessä.

Galaxy S23 FE:llä sisällön luominen ja jakaminen on entistä helpompaa. Kameran pro-tilassa suljinaikaa, aukkoa, ISO-herkkyyttä ja muita asetuksia voi säätää manuaalisesti tilanteen mukaan. Camera Assistant -sovelluksella on helppo ottaa mieleisiään kuvia ja valita, mitä automaattisia ominaisuuksia kuvaamiseen halutaan hyödyntää. Kameran muokkaustyökalut toimivat tekoälyn avulla.

Myös pelaamista ja suoratoistoa on ajateltu: tehokas suoritin tekee puhelimen toiminnasta nopeaa ja sujuvaa. Jäähdytystä parantava höyrykammio auttaa hallitsemaan lämpöä ja ylläpitämään suorituskykyä. Pitkäkestoinen 4 500 mAh:n akku säätyy intuitiivisesti säästääkseen energiaa ja latautuu jopa 50 prosenttiin vain 30 minuutissa 25 watin laturilla.

Puhelin on varustettu kirkkaalla 6,4 tuuman Dynamic Amoled -näytöllä. Vision Booster tunnistaa automaattisesti kirkkaat valaistusolosuhteet ja pitää näytön selkeänä lippulaivamallien tapaan.

Galaxy Tab S9 FE ja Tab S9 FE+ sisältävät suuren näytön, ip68-suojauksen ja S Pen -kynän. Kun inspiraatio iskee, Galaxy Tab S9 FE ja S9 FE+ tarjoavat sekä viihdettä että tilan luovuudelle. Edelliseen FE-sarjaan verrattuna entistä nopeampi ja paremmalla suorituskyvyllä varustettu laite palvelee niin sisällöntuottajia, yrittäjiä, opiskelijoita, taiteilijoita kuin pelaajiakin.

Galaxy Tab S9 FE:n 10,9 tuuman ja Tab S9 FE+:n 12,4 tuuman näytöillä voi katsella ja luoda sisältöä kotona, töissä, kampuksella tai vaikka puistossa. Tableteissa on automaattisesti mukautuva virkistystaajuus, joka yltää jopa 90 hertsiin.

Vision Booster -ominaisuus parantaa näkyvyyttä ulkotiloissa optimoimalla värit ja kontrastin erityisesti näytön tummalla alueella. Aivan kuten uusin Galaxy Tab S9 -sarja, myös Tab S9 FE sekä Tab S9 FE+ ovat IP68-suojattuja. Lisäksi Tab S9 FE+:n pitkäkestoinen akku toistaa jopa 20 tuntia videota yhdellä latauksella ja mahdollistaa työskentelyn ilman jatkuvaa latauksen tarvetta.

Ideat ja muistiinpanot on helppo tallentaa tabletin mukana tulevalla, ip68-luokituksen täyttävällä S Pen -kynällä. Kuten Galaxy Tab S9 -sarjakin, myös Tab S9 FE ja S9 FE+ sisältävät laajan valikoiman luovia työkaluja ja sovelluksia, mukaan lukien suositut Goodnotes, LumaFusion, Clip Studio Paint ja paljon muuta. Laajaa tallennustilaa voi kasvattaa jopa teratavun microSD-kortilla.

Galaxy Tab S9 FE -sarja on saatavilla neljässä värissä: Mint, Silver, Gray ja Lavender.

Galaxy Buds FE -kuulokkeet tuottavat syvän ja täyteläisen bassotoiston. Älykäs vastamelu ja ympäristöäänten kuuntelu auttavat nauttimaan musiikista kaikissa tilanteissa. Puhelut kuuluvat nekin entistä selkeämpinä kolmen mikrofonin järjestelmän, yksilöllisen säteenmuodostuksen sekä tekoälyllä toimivan Deep Neutral Network -toiminnon ansiosta.

Galaxy Buds FE:n akku riittää ilman vastamelua jopa 8,5 tunnin kuunteluun, ja latauskotelon avulla saavutetaan yhteensä jopa 30 tunnin toistoaika. Vastamelun kanssa lukemat ovat 6 ja 21 tuntia. Kuulokkeiden istuvuutta voi räätälöidä kolmella erikokoisella sovitinkappaleella ja kahdella erikokoisella siipien kärjellä.

Galaxy Buds FE -kuulokkeiden värivaihtoehdot ovat Graphite ja White.

Saumaton Samsung Galaxy -ekosysteemi

Uusilla FE-laitteilla voi kokea Samsung Galaxy -ekosysteemin tehon vaivattomammin kuin koskaan. Multi Control -toiminnon avulla on mahdollista siirtää sisältöä helposti useiden Samsung Galaxy -laitteiden välillä. Sisältöä pystyy kopioimaan ja liittämään tai vetämään ja pudottamaan älypuhelimen ja tabletin välillä. Videoita tai kuvia voi siirtää muokattavaksi älypuhelimesta tablettiin Quick Sharen avulla.

Galaxy Buds FE -kuulokkeet ovat nekin olennainen osa ekosysteemiä. Auto Switch vaihtaa älykkäästi äänen älypuhelimen, tabletin ja jopa kellon ja television välillä käytön perusteella ilman tarvetta manuaaliselle säätämiselle. SmartThings Find auttaa jäljittämään kateissa olevat Buds-kuulokkeet ja antaa myös hälytyksen, jos kuulokkeet jäävät matkasta.

Uudet Galaxy S23 FE ja Galaxy Tab S9 FE -mallit on suunniteltu kestämään. Niille luvataan neljän sukupolven käyttöjärjestelmäpäivitykset ja viiden vuoden tietoturvapäivitykset. Käyttöikää voi pidentää myös erilaisten ohjelmien avulla – kuten Samsung Care+ -tukipalvelu vahingossa tapahtuvia vaurioita, korjauksia ja muuta vastaavaa varten.

Hinnat ja saatavuus

Galaxy Buds FE maksaa 119 euroa, ja Galaxy Tab S9 FE:n hinnat alkavat 579 eurosta. Galaxy S23 FE:n hinnat ja saatavuus Suomessa julkaistaan myöhemmin.

Lisätietoja Galaxy S23 FE -puhelimesta: www.samsung.com/galaxy-s23/
Lisätietoja Galaxy Tab S9 FE -sarjasta: www.samsung.com/galaxy-tab
Lisätietoja Galaxy Buds FE -kuulokkeista: www.samsung.com/galaxy-buds/