Sony Alpha 9 III on maailman ensimmäisen kinokoon järjestelmäkamera, jossa globaali suljin lukee kennon kaikki pikselit yhtä aikaa

Sony Alpha 9 III tallentaa peräti 120 kuvaa sekunnissa, yltää 1/80 000 sekunnin suljinaikaan (1/16 000 sekuntia sarjakuvauksessa), mahdollistaa salamakuvauksen ennen näkemättömän lyhyillä valotusajoilla ja poistaa rolling shutter -ilmiön aiheuttaman pystylinjojen vääristymisen. Kaikki tämä on niin sanotun globaalin suljinjärjestelmän ansiota.

Kameroiden sulkimet ovat tähän saakka tallentaneet kuvat lukemalla kennon pikselirivit peräkkäin ylhäältä alas. Globaali suljinjärjestelmä lukee kaikki pikselit kerralla, joten se vaatii erittäin nopean kennon ja suorittimen. Myös tarkennukselta vaaditaan huippuluokan nopeutta ja kykyä seurata liikkuvaa kohdetta. Siksi Alpha 9 III sisältää Sonyn tähän mennessä kehittyneimmän tarkennusjärjestelmän, joka yltää 120 tarkennustoimenpiteeseen sekunnissa. Kohteen seurantaa hallitaan tekoälyn avulla.

Kennon tarkkuus on 24,6 megapikseliä, ja kennoa liikuttavan kuvanvakaimen tehoksi ilmoitetaan 8 valotusaskelta. Videokuvaajalle globaali suljinjärjestelmä tarjoaa muun muassa 4k/120p-tallennuksen kennon koko leveydeltä ilman rolling shutter -vääristymää. Kamera tukee S-Cinetone- ja S-Log3-profiileja.

Kosketusnäyttö kääntyy kätevästi vaaka- ja pystykuvausasentoon. Erittäin kirkkaaksi kehutun oled-etsimen tarkkuus on 9,44 miljoonaa pistettä. Kameran kahteen uhs-I- ja uhs-II-luokan sd-korttipaikkaan sopivat myös huippunopeat CFexpress Type A -kortit.

Sony Alpha 9 III maksaa noin 7 300 euroa. Lisätietoja saa valmistajan suomenkilisiltä kotisivuilta.