Samsung Galaxy S24 -sarja avaa mobiililaitteiden uuden AI-aikakauden

Samsung Galaxy S24 Ultra, Galaxy S24+ ja Galaxy S24 -älypuhelimien tekoäly tuo uusia mahdollisuuksia mobiililaitteiden hyödyntämiseen. Tekoälyn luvataan tehostavan lähes jokaista käytön osa-aluetta Galaxy S24 -sarjan puhelimilla. Se tuo tullessaan muun muassa tekstin ja puhelujen älykkäät kielikäännökset ja asettaa valmistajan mukaan uuden standardin verkkohakujen tekemiselle.

Galaxy AI:n älykkäiden ominaisuuksien tavoitteena on helpottaz elämää monin tavoin – keskittyen erityisesti puhelimen perimmäiseen rooliin eli viestintään. Samsung Galaxy S24:llä voi esimerkiksi jutella ulkomaalaisen opiskelu- tai työkaverin kanssa tai varata seuraavan majoituksen ulkomailla Live Translate -toiminnon avulla. Nämä kaksisuuntaiset ja reaaliaikaiset puhe- ja tekstikäännökset toimivat laitteen natiivissa puhelusovelluksessa. Kolmannen osapuolen sovelluksia ei tarvita ja laitteessa prosessointinsa suorittava tekoäly pitää keskustelut yksityisinä.

Interpreter-toiminnolla kasvotusten tapahtuvat keskustelut voidaan kääntää reaaliaikaisesti. Ruudun jaetulla näkymällä kumpikin osapuoli näkee tekstinä mitä keskustelukumppani on sanonut. Käännökset toimivat jopa ilman mobiilidata- tai wi-fi-yhteyttä.

Tekstiviesteissä ja muissa sovelluksissa Chat Assist -toiminto voi auttaa viilaamaan keskustelun sävyn tavoitellun mukaiseksi – olipa kyse sitten kohteliaasta viestistä työkaverille tai napakasta lausahduksesta sosiaalista mediaa varten. Samsung-näppäimistöön sisäänrakennettu tekoäly voi myös kääntää viestejä reaaliajassa 13 kielelle. Android Auto taas tiivistää autoa ajettaessa automaattisesti saapuvat viestit ja ehdottaa sopivia vastauksia, kuten arvioidun saapumisajan lähettämistä. Näin kuljettaja voi keskittyä ajamiseen ja pysyä silti tavoitettavissa.

Elämän ja tiedon jäsentely saa vauhtia Samsung Notes -sovelluksen Note Assist -toiminnosta, joka mahdollistaa muun muassa tekoälyn muodostamat tiivistelmät, muistiinpanoprosessin tehostamisen valmiiden pohjien kautta sekä kansilehtien luonnin, mikä helpottaa oikean muistiinpanon löytämistä. Transcript Assist -toiminto taas voi tekoälyä ja puhe tekstiksi -teknologiaa hyödyntämällä litteroida ja tiivistää äänitallenteita tai kääntää niitä kieleltä toiselle – vaikka äänitteellä olisi useita puhujia.

Viestintä ei kuitenkaan ole ainoa osa-alue, jolla Galaxy S24 -sarjalaiset vievät älypuhelimen perusominaisuuksia eteenpäin. Galaxy S24 tuo tulleessaan myös entistä intuitiivisemman tavan hakea tietoja verkosta: Circle to Search with Google. Samsung Galaxy ja Google avaavat uusia tapoja tutkia maailmaa eleiden avulla. Hakua tehdessä voi painaa pitkään kotinäppäintä ja ympyröidä, korostaa, raapustaa tai napauttaa mitä tahansa kohtaa Galaxy S24 -laitteen näytöllä. Esimerkiksi kaunis nähtävyys tuttavan somejulkaisun taustalla tai yllättävä tiedonmurunen videolla voivat hetkessä muuttua hauksi, jonka kautta oppia lisää – ilman tarvetta poistua sovelluksesta. Sijainnista riippuen tietyt haut saattavat mahdollistaa kattavia yleiskatsauksia, jotka sisältävät hyödyllistä lisätietoa ja laajempaa kontekstia ja joiden kautta voi esittää lisäkysymyksiä.

Vapauta luovuutesi ja tutki maailmaa uusilla tavoilla

Samsung Galaxy S24 -sarjan ProVisual Engine on kattava paketti tekoälyllä toimivia työkaluja, jotka valmistajan mukaan mullistavat valokuvien ottamisen ja maksimoivat luovan vapauden aina otoksen kuvaushetkestä sen jakamiseen sosiaalisessa mediassa. Galaxy S24 Ultran Quad Tele System -järjestelmän uusi viisinkertainen optinen zoom-linssi toimii 50 megapikselin kennon kanssa ja mahdollistaa adaptiivisen pikselisensorin myötä optista laatua vastaavan suorituskyvyn 2-, 3-, 5-, tai jopa 10-kertaisilla zoomaustasoilla. Kuvat ovat valmistajan mukaan selkeitä myös 100-kertaisella tehostetulla digitaalisella zoomilla.

Päivitettyjen Nightography-ominaisuuksien ansiosta Galaxy S24 Space Zoom -toiminnolla otetut kuvat ja videot ovat entistä parempia kaikissa olosuhteissa, jopa zoomattuina. Galaxy S24 Ultran edeltävää mallia jopa 60 prosenttia suurempi pikselikoko, 1.4 μm, tallentaa enemmän valoa hämärässä. Galaxy S24 Ultrassa epätarkkuutta on vähennetty laajemmilla optisen kuvanvakaimen kuvakulmilla sekä parannetulla käsien tärähdyksen kompensoinnilla. Videoiden kuvaamista varten sekä etu- että takakamerat on varustettu omalla isp-lohkolla, jotka vähentävät kohinaa. Lisäksi Galaxy S24 analysoi gyrotietoa erottaakseen kuvaajan ja kohteen liikkeet toisistaan. Tämä mahdollistaa tehokkaamman kohinanpoiston sekä selkeät videot pimeässä, jopa kaukaa kuvattuina.

Kuvaamisen jälkeen yksinkertaiset muokkaukset, kuten osien poistaminen, uudelleensommittelu tai viimeistely onnistuvat käteväll’ muokkaustyökaluilla. Helpompaa ja tehokkaampaa optimointia kaipaaville Edit Suggestion käyttää Galaxy AI -tekoälyä, joka ehdottaa sopivia hienosäätöjä kullekin kuvalle. Generative Edit -työkalu osaa täyttää osia kuvan taustasta generatiivisen tekoälyn avulla, mikä tuo kuvankäsittelyyn enemmän luovaa hallintaa ja vapautta. Kun kuva on vinossa, tekoäly täyttää reunat. Kun kuvan kohde vaatisi pientä siirtoa ollakseen täydellisessä asennossa, tekoäly sallii käyttäjien säätää kohteen sijaintia ja luo täydellisesti sulautetun taustan alkuperäiselle paikalle. Aina kun Galaxy S24 -sarjan laite käyttää generatiivista tekoälyä kuvan vahvistamiseen, ilmestyy kuvaan ja sen metatietoihin vesileima. Jos toiminnantäyteistä videota on hidastettava, uusi Instant Slow-mo -toiminto pystyy myös luomaan liikkeisiin perustuvia lisäkuvia, joilla nopeatempoiset hetket hidastuvat sulavasti ja näkyvät yksityiskohtaisemmin.

Super hdr näyttää todentuntuisen esikatselun ennen kuvan ottamista. Vaikka muistojen tallentaminen on yksi puhelimen keskeisistä ominaisuuksista, on muistojen jakaminen maailman kanssa yhtä tärkeää. Nyt kolmannen osapuolen sosiaalisen median sovellukset saavat kaiken irti Samsung Galaxyn tekoälypohjaisesta kamerajärjestelmästä. Galaxy S-sarjan kameratoiminnot integroituvat nyt suoraan mobiilisovelluksiin hdr-laadulla sosiaalisen jakamisen tehostamiseksi. Kun etsit kuvia galleriasta, Instagramin syötteestä tai keloista, kuvat näkyvät myös Super hdr -muodossa, joka tarjoaa todentuntuisen kirkkaus-, väri- ja kontrastialueen analysoimalla kuvien kirkkaimpia osia.

Älykkäitä käyttökokemusta tukee huipputason suorituskyky

Tekoälyn liittyessä yhä vahvemmin osaksi jokapäiväistä elämää tarvitaan huippuluokan suorituskykyä vastaamaan näihin vaatimuksiin. Suorituskykyä kaipaavat etenkin pelaaminen, videotallennus- ja editointi tai vaikkapa viiden sovelluksen välillä hyppiminen matkaa suunniteltaessa.

Jokainen Galaxy S24 Ultra on varustettu Snapdragon® 8 Gen 3 Mobile Platform for Galaxy -järjestelmäpiirillä. Tämä erityisesti Samsung Galaxy -käyttäjille optimoitu piirisarja tarjoaa valmistajan mukaan huomattavan npu-parannuksen tehokasta tekoälyprosessointia varten. Kaikissa kolmessa Galaxy S24 -mallissa 1–120 Hz:n mukautuva virkistystaajuus parantaa myös suorituskykyä.

Samsung Galaxy -pelaaminen on entistä tehokkaampaa laitteisto- ja ohjelmistoparannusten ansiosta. Galaxy S24 Ultrassa on optimaalinen lämmönsäätöjärjestelmä, joka pienentää laitteen pintalämpötilaa ja maksimoi samalla jatkuvan suorituskyvyn tehon. Säteenseuranta (ray tracing) mahdollistaa aidon näköisen kuvan erinomaisilla varjo- ja heijastustehosteilla. Galaxy S24 antaa mahdollisuuden nauttia entistäkin optimoidummista mobiilipeleistä yhteistyössä alan johtavien pelikumppaneiden kanssa.

Kaikkien aikojen kirkkaimmalla Samsung Galaxy -näytöllä visuaalinen ilme on entistä kiehtovampi ja eloisampi. Galaxy S24 saavuttaa 2 600 nitin huippukirkkauden ja tarjoaa paremman näkyvyyden ulkona Vision Booster -ominaisuuden avulla.

Galaxy S24 Ultra -puhelimen näytön Corning® Gorilla® Armor -lasia on optisesti paranneltu, ja se osoittaa huomattavaa kestävyyttä päivittäisten raapaisujen aiheuttamia vaurioita vastaan. Se vähentää heijastusta dramaattisesti jopa 75 prosenttia useissa eri valaistusolosuhteissa.

Muotoilua on hiottu läpi Galaxy S24 -sarjan, ja näytönreunukset ovat nyt aiempaa ohuemmat sekä tasaisemmat. Ne mahdollistavat suuremmat näyttökoot Galaxy S24+:lla (6,7 tuumaa) ja Galaxy S24:llä (6,2 tuumaa) lähes samoilla laitemitoilla. Galaxy S24 Ultrassa on 6,8 tuuman litteä näyttö, joka on optimoitu paitsi katseluun myös tuottavuuteen. Lisäksi Galaxy S24+ tukee nyt samaa qhd+-tarkkuustasoa kuin Galaxy S24 Ultra.

Kehittynyt tietoturva ja yksityisyys lisäävät luottamusta ja valinnanvapautta

Samsung Knoxilla, eli Samsung Galaxyn monikerroksisella tietoturva-alustalla, suojatut Galaxy S24 -sarjalaiset turvaavat kriittiset tiedot ja suojaavat haavoittuvuuksilta kokonaisuudessaan turvatulla laitteistolla, reaaliaikaisella uhkien havaitsemisella ja yhteistoiminnallisella suojauksella.

Samsungin pitkäaikainen sitoumus tarjota valinnanvaraa ja hallintaa laitteisiin jatkuu tekoälyn aikakaudella. Galaxy S24 -käyttäjät voivat hallita Advanced Intelligence-asetusten avulla sitä, kuinka paljon he antavat tietojensa parantaa tekoälykokemuksiaan. Asetuksilla voidaan estää tietojen prosessointi verkossa tekoälyominaisuuksia varten.

Knox Matrix -visio turvallisesta, yhdistetystä ja salasanattomasta tulevaisuudesta edistyy myös avainkoodien avulla. Avainkoodit mahdollistavat kätevän ja turvallisen pääsyn käyttäjien rekisteröityihin verkkosivustoihin ja sovelluksiin kaikilla heidän luotetuilla laitteillaan digitaalisten tunnusten avulla. Enhanced Data Protection -suojaus käyttää päästä päähän -salausta silloin, kun tietoja varmuuskopioidaan, synkronoidaan tai palautetaan Samsung Cloudin avulla. Näin Galaxy S24 muodostaa yhteyden muihin laitteisiin pysyen samalla synkronoituina ja turvassa. Tämä varmistaa, että tiedot voidaan salata tai purkaa vain käyttäjän laitteissa, jolloin vain käyttäjä voi nähdä ne, vaikka palvelin vaarantuisi tai tilitiedot varastettaisiin. Mikäli pääsy luotettuun laitteeseen menetetään, palautuskoodi voi auttaa estämään tietojen katoamisen.

Galaxy S24 -laitteet on myös suojattu Samsungin laajalla valikoimalla innovatiivisia turvallisuus- ja yksityisyysominaisuuksia, kuten Knox Vault, Security & Privacy Dashboard, Auto Blocker, Secure Wi-Fi, Private Share, Maintenance Mode ja paljon muuta.

Ympäristöystävällisempää toimintaa

Uuden mobiilikokemusten kategorian luominen tarkoittaa myös sitä, että Samsung Galaxy -teknologia suunnitellaan ja pakataan niin, että vähemmällä saadaan aikaan enemmän sekä ihmisille että maapallolle. Galaxy S24 Ultra jatkaa kierrätysmateriaalien valikoiman laajentamista. Galaxy S24 Ultran akussa on käytetty vähintään 50 prosenttia kierrätettyä kobolttia ja kaiuttimissa on 100 prosenttia kierrätettyjä harvinaisia maametalleja. Lisäksi Samsung S24 sisältää kierrätetystä koboltista ja harvinaisista maametalleista valmistettuja komponentteja.

Galaxy S24 on myös ensimmäinen Galaxy S -sarjan puhelin, jossa on käytetty kierrätettyä terästä sekä termoplastista polyuretaania (TPU). Galaxy S24 Ultran kaiuttimet sisältävät vähintään 40 prosenttia kierrätettyä terästä sekä sivu- ja äänenvoimakkuusnäppäimet vähintään 10 prosenttia pre-consumer-kierrätettyä TPU:ta. Jokainen Galaxy S24 -laite on myös pakattu 100-prosenttisesti kierrätetystä paperimateriaalista valmistettuun laatikkoon.

Uusin lippulaiva jatkaa Samsungin sitoumusta laitteiden elinkaaren pidentämiseen tarjoamalla seitsemän sukupolven käyttöjärjestelmäpäivitykset sekä seitsemän vuoden tietoturvapäivitykset. Näin ttia Samsung Galaxy -laitteiden optimoidusta suorituskyvystä voi nauttia entistä pidempään. Galaxy S24 on myös UL ECOLOGO® -sertifioitu, ja sen hiilijalanjälki on mitattu ja verifioitu The Carbon Trust -organisaation toimesta.

Galaxy S24 on osoitus Samsungin mobiililaitteiden ympäristöä koskevan kehityssuunnitelman etenemisestä. Samsung on yhä vakaasti sitoutunut tavoitteisiinsa, jotka on määrä saavuttaa vuoden 2025 loppuun mennessä. Vuoden 2022 loppuun mennessä Samsung saavutti ensimmäisen näistä tavoitteista sisällyttämällä kierrätysmateriaaleja kaikkiin mobiilituotteisiinsa Samsung Galaxy -älypuhelimista tabletteihin, tietokoneisiin ja puettaviin laitteisiin. Nyt yhtiö asettaa uuden kierrätysmateriaalitavoitteen. Vuoteen 2030 mennessä Samsung aikoo käyttää vähintään yhtä kierrätysmateriaalia jokaisen mobiilituotteen jokaisessa moduulissa.

Harkittua teknologiaa ja hienostuneita yksityiskohtia

Galaxy S24 Ultra on kaikkien aikojen ensimmäinen Galaxy-puhelin, jossa on titaanirunko, joka parantaa laitteen kestävyyttä ja pitkäikäisyyttä. Galaxy S24 Ultran huomattavasti ohuempi runko mahdollistaa mukavamman otteen puhelimesta. Galaxy S24+:ssa ja Galaxy S24:ssä virtaviivainen One-mass-muotoilu kerää tyylipisteet yhdistämällä saumattomasti laitteen takakannen ja sivut.

Galaxy S24 -sarjan värisävyt saavat inspiraationsa luonnon mineraaleista. Galaxy S24 Ultran värivaihtoehdot ovat Titanium Gray, Titanium Black, Titanium Violet ja Titanium Yellow. Galaxy S24+ ja Galaxy S24 -mallien värivaihtoehdot ovat Onyx Black, Marble Gray, Cobalt Violet ja Amber Yellow. Kaikista kolmesta mallista julkaistaan myös lisävärejä, jotka ovat saatavilla vain Samsungin omasta verkkokaupasta.

Samsung Galaxy S24 maksaa noin 1 500 euroa, Galaxy S24+ noin 1 200 € euroa Galaxy S24 noin 950 euroa.

Kuluttajilla on mahdollisuus hyödyntää 17.1.–30.1.2024 S24-tuoteperheen “Double Your Storage” -lanseeraustarjous, jossa voit päivittää S24-puhelimesi tallennustilan kaksinkertaiseksi ilman lisäkustannuksia. Lisätietoja saa osoitteesta samsung.com.