Energiatehokkuus ja edistyneet AI-ominaisuudet ovat uusien Samsung-pesukoneiden valtteja

Uusi tuotevalikoima sisältää muun muassa Samsung Bespoke AI Washer -pesukoneen. Sen Bubble Shot -teknologia ja monet AI-tekoälytoiminnot mahdollistavat A-40%-tason energiatehokkuuden.

Uudet pesukoneet asettuvat neljään eri tuotesarjaan. Näihin ovat A-10% ja A-20% -luokituksen mukaiset erityisen energiatehokkaat mallit 9 ja 11 kg:n kokoluokissa sekä A-40%-luokituksen mukaisen erityisen energiatehokkaan pesukoneen 11 kg:n kokoluokassa. Aiemmista malleista tuotu SpaceMax-teknologia mahdollistaa uusille tuotteille suuren 11 kg:n tilavuuden 60 cm:n syvyydellä, mikä helpottaa asennusta. Bespoke-muotokieli taas tekee laitteista valmistajan mukaan miellyttävän näköisiä.

– Pesukoneet tarjoavat merkittävän mahdollisuuden panostaa energiatehokkaaseen elämään. Uusimpien pesukoneidemme kanssa Samsung ottaa askeleen tuota päämäärää kohti ja mullistaa samalla pyykinpesukokemuksen, sanoo Moohyung Lee, Executive Vice President & Head of the Customer Experience Team, Digital Appliances (DA) Business, Samsung Electronics.

Jopa A-luokkaa tehokkaampia

Uusi pesukonevalikoima tuo mukanaan merkittävää energiansäästöä pyykinpesuun. Eräs suurimmista saavutuksista on Bespoke AI Washer -pesukoneen A-40%-luokituksen mukainen energiatehokkuus. Samsung esittelee nyt ensi kertaa uutta kehittynyttä teknologiaa, jonka avulla uudet kodinkoneet kuluttavat jopa 40 prosenttia vähemmän energiaa verrattuna A-energialuokituksen minimivaatimukseen.

Energiasäästöjen ytimessä on Bubble Shot -teknologia. Se suihkuttaa pesuvettä rummun sisällä vaatteiden päälle kuljettamalla sitä kiertovesipumpun läpi. Toimenpide kastelee vaatteet tehokkaammin ja varmistaa, että pesuaine läpäisee vaatteet tasaisesti, lisäten pesun tehokkuutta.

Bubble Shot -teknologia auttaa myös säästämään vettä ja pienentämään pesuohjelmien kestoa puuvillaohjelmaa käytettäessä. Pesuun kuluu valmistajan mukaan jopa 20 prosenttia vähemmän vettä kuin perinteisissä pesukoneissa. Pesuaineen tiheys vedessä kasvaa, koska pesuaineen määrä pysyy samana, ja tämä taas tehostaa pesua ja lyhentää samalla pesuohjelman kestoa jopa 25 prosenttia, lupaa Samsung.

SmartThings Energy sovelluksen AI Energy energiankulutuksen valvonta laajennee entisestään. Sovelluksen avulla voi seurata päivittäistä, viikoittaista ja kuukausittaista energiankulutusta, ja toiminto arvioi jopa kuukaudessa energian käytöstä maksetun hinnan. Mikäli sähkölasku uhkaa ylittää kodissa asetetun tavoitteen, SmartThings Energy -sovellus voi käynnistää energiansäästötilan, joka vähentää älykkäästi energiankulutusta jopa 70 prosenttia verrattuna lämpimällä vedellä pesuun.

Tekoäly lisää mukavuutta

Paremman energiatehokkuuden lisäksi uusi pesukonevalikoima sisältää monia ydinominaisuuksia, jotka auttavat käsittelemään pyykkiä oikein ja vaivattomammin.

AI Ecobubble tekee ohjelmasta pyykille sopivan. Toiminto tunnistaa pyykin kangastyypin ja säätää likaa irrottavien kuplien määrää, pesuaikaa, veden lämpötilaa ja linkousnopeutta. Näin pesu onnistuu yhtä tehokkaasti viileässä tai lämpimässä vedessä, minkä luvataan vähentävän energiankulutusta jopa 70 prosenttia verrattuna pesuun lämpimässä vedessä. Lisäksi pesu suojelee vaatteiden väriä ja rakennetta suojaamalla kankaiden kuntoa jopa 45,5 prosenttia paremmin.

AI Wash -toiminto taas pesee vaatteet lempeästi, mutta huolellisesti käyttäen vähemmän vettä ja pesuainetta. Edistyneen havainnoinnin kautta AI Wash -toiminto tunnistaa pyykkien painon ja materiaalin sekä valvoo niiden likaisuutta. AI Wash käyttää keräämäänsä tietoa annostellakseen oikean määrän vettä ja pesuainetta. Toiminto säätää parhaiden pesutulosten saavuttamiseksi jatkuvasti pyykin kastelua, huuhtelua ja linkousta. Näin AI Wash -toiminto parantaa pesutehoa ja vähentää kuitujen kulumista.

Laaja valikoima vaikuttavia pesuominaisuuksia

Samsung on kehittänyt ominaisuuksia kolmella tärkeällä pyykinpesun osa-alueella: mikromuovien irtoamisen vähentäminen, helppokäyttöisyys ja pesuaika.

Less Microfiber Cycle: Kaikissa uuden pesukonevalikoiman laitteissa on standardina Less Microfibe Cycle -ominaisuus, joka luotiin ehkäisemään mikromuovien irtoamista vaatteista. Tämä pesuohjelma säätää moottorin kierrosnopeutta sekä pesun intensiivisyyttä, ja sen luvataan vähentävän mikrokuitujen joutumista viemäriin jopa 54 prosenttia

Detergent Scan ja Care Label Scan: SmartThings -alustan Clothing Care -toiminnot tuovat uusia tapoja käyttää pesukonetta vaivattomammin. Detergent Scan -ominaisuuden avulla voi helposti annostella oikean määrän pesuainetta tai huuhteluainetta. Pesu- tai huuhteluaine on mahdollista SmartThings-sovelluksella, joka lähettää tiedon edelleen pesukoneelle oikeaa annostelua varten. Care Label Scan -ominaisuutta käytettäessä SmartThings-sovellus varmistaa ja välittää tiedon pesuohjeista pesukoneelle, jotta pyykkiä käsiteltäisiin skannattujen pesuohjeiden mukaisesti.

Super Speed: Super Speed -toiminnolla pesu voi valmistua jopa 39 minuutissa. Nopean pesuajan mahdollistaa dynaamisesti pyykkiä liikutteleva QuickDrive-teknologia. Samoin huuhteluaika lyhenee Speed Spray -toiminnolla, joka poistaa voimakkailla vesisuihkuilla pesuainejäämät nopeasti. Lisäksi pesukone kiihdyttää linkousnopeutta pyykin määrästä riippuen, jotta vaatteet kuivuisivat nopeasti.

Saatavuus

Saataville tuodaan yhteensä 15 väri- ja tyylivaihtoehtoa neljässä tuotesarjassa (WW8/7/6/5000D). Lisätietoa uusista pesukonemalleista saa valmistajan suomenkielisiltä kotisivuilta.