Ruoka on terveellisimmillään, kun sen kypsentää tyhjiöpakattuna alhaisessa lämpötilassa. Maku ja koostumus ovat nekin omaa luokkaansa. Tämä mainio ruoanvalmistustapa tunnetaan nimellä sous vide.
Sous vide on ravintoloiden suosima kypsennysmenetelmä, joka on saatavilla myös kotikeittiöihin. Alhaisessa lämpötilassa tehtävä vesihaudekypsennys soveltuu yhtä hyvin kasviksille, kalalle kuin lihallekin. Sous vide on myös mainio tapa onnistua sataprosenttisesti pihvin valmistamisessa. Tämän meille todistaa myyntijohtaja Ari Toivonen OBH Nordica Finland Oy:stä.
Kuten videolla näimme, sous vide -keitin muodostaa parin monikäyttöisen tyhjiöpakkauslaitteen kanssa. Tyhjiöpakkaamisesta on runsaasti hyötyä myös marinoinnissa sekä elintarvikkeiden säilömisessä. Tästä on oma videonsa ruokahävikin vähentämisestä kertovan artikkelin lopussa.
Toinen helppo, terveellinen ja elintarvikkeiden maun sekä aromit säilyttävä ruoanvalmistustapa on höyrykypsennys. Siitä kertovan videon voi katsoa täältä.
Lisätietoja OBH Nordican tyhjiöpakkauslaitteista ja sous vide -keittimistä löytää valmistajan suomenkielisiltä kotisivuilta.