Tyylitietoisen laadukas järjestelmäkamera Olympus Pen E-PL7

Ahkerien kännykkäkuvaajien keskuudesta nousee yhä enemmän niitä, jotka odottavat kameraltaan sujuvampaa käsiteltävyyttä ja parempaa kuvanlaatua – tinkimättä silti helposta kuljetettavuudesta. Suositun Olympus Pen -malliston uusin tulokas E-PL7 vastaa näihin toiveisiin.

Olympus_Pen_E-PL7_avaus

Kääntyvän näytön ja wi-fi-yhteyden ansiosta E-PL7 soveltuu mainiosti selfie-kuvien ottamiseen, mutta se tarjoaa myös runsaasti edistyneitä ominaisuuksia vaativalle harrastajalle. Perustuuhan sen kuvatekniikka EISA-palkittuun ja testeissä menestyneeseen Olympus OM-D E-M10:een

Kumpikin sisältää 16 megapikselin live mos -kennon, tehokkaan 3-akselisen kuvanvakaimen ja TruePic VII -suorittimen. Tarkennusjärjestelmä on sekin kehittynein, mitä Pen-kameroissa on tähän mennessä nähty, ja käsintarkennusta helpottavat vielä kohteen suurennus ja ääriviivojen korostus (focus peaking).

Näillä eväillä E-P7 ottaa haltuun monenlaiset kuvaustilanteet ja kulkee mukana kaikkialla missä kameraa tarvitaan. Lisäksi se yhdistää E-P5-huippumallin muotoilun ja ergonomian edeltävän E-PL5:n pieneen kokoon ja kääntyvään näyttöön.

Omaa etsintä E-PL7:ssä ei ole, ja sellaista kaipaavan kannattaa joko tutustua OM-D EM-10:een tai hankkia lisävarusteporttiin kytkettävä erillinen etsin. Varusteporttiin voi liittää muitakin Pen-tarvikkeita kuten salamalaitteen.

Otokset siirtyvät jaettavaksi älypuhelimeen wi-fi-yhteyden kautta. Kameraa pystyy myös kauko-ohjaamaan älypuhelimen kosketusnäytöltä. Ja koska Pen E-PL7 on micro four thirds -järjestelmän kamera, siihen saa kattavan valikoiman laadukkaita objektiiveja.

Olympus Pen E-PL7
HINTALUOKKA 420 euroa (runko), objektiivilla varustetut paketit alkaen 520 euroa, kaupoissa lokakuussa
KENNO 16,1 megapikseliä, micro four thirds (17,3 x 13 mm), live cmos, tehokas kennoa liikuttava 3-akselinen vakain toimii kaikkien objektiivien kanssa
TARKENNUS kontrastimittaus 81 pistettä, pisteet ryhmiteltävissä, af-s, af-c, käsin, kohteen seuranta, kasvojen tunnistus
VALOTUSTAVAT P, S, A, M, älykäs automatiikka,14 taidesuodinta, hdr-laajasävykuvaus
SULJINAJAT 60 – 1/4000 sekuntia, elektronisesti ohjattu verhosuljin
HERKKYYS ISO 200 – 25600
VALOKUVAT jpeg, raw, suurin tarkkuus 4608 x 3456
SARJAKUVAUS 8 ruutua sekunnissa, jpeg rajoittamaton, raw 20 kuvaa
VIDEO suurin tarkkuus 1920 x 1080, 30p, mov (mpeg‑4 avc/h.264), stereoääni
KOSKETUSNÄYTTÖ 7,6 cm, 3,0 tuumaa, 1 037 000 pistettä, 3:2, kääntyy pystysuuntaan
LIITÄNNÄT usb, hdmi
MUISTI sd, sdhc, sdxc, uhs-I-yhteensopiva
SALAMA irrotettava, vakiovaruste, langaton ulkoisen salaman ohjaus
AKUN varaus riittää noin 350 kuvan ottamiseen (cipa)
MUUTA wlan
MITAT 114,9 x 67 x 38,4 mm
PAINO 357 g kuvauskunnossa
VÄRIT musta, valkoinen, mustan ja hopean yhdistelmä
LISÄTIEDOT valmistajan suomenkielisiltä kotisivuilta

Olympus_Pen_E-PL7_etu

Olympus_Pen_E-PL7_ylä

Olympus_Pen_E-PL7_takaOlympus_Pen_E-PL7_kotelo

ID: 15793