Panasonic-kamera ja -objektiivi yhdistävät kahden kuvanvakaimen tehon

Kennoa liikuttavalla vakaimella varustettu Panasonic DMC-GX8 -järjestelmäkamera ja uusi optisen vakaimen sisältävä 12–60 mm:n objektiivi vaimentavat tehokkaasti kameran liikkeestä syntyvää tärinää. Molemmat ovat lisäksi sääsuojattuja.

01_Panasonic_ H_FS12060_avausPanasonic Lumix G Vario 12-60mm f/3.5-5.6 vastaa kuvakulmaltaan 24–120 mm:n kino-optiikkaa. Askelmoottoriin perustuva tarkennus toimii nopeasti esimerkiksi tallennettaessa 4k-valokuvia 30 ruudun sekuntinopeudella. Videoita kuvaava arvostaa puolestaan tarkennuksen hiljaisuutta ja sujuvaa etenemistä.

Objektiivi sisältää 11 elementtiä 9 ryhmässä. Mukana on kolme asfääristä ja yksi ed-linssi. Seitsemästä lamellista koostuva himmennin tuottaa valmistajan mukaan kuviin kauniinpehmeän taustan. Kiinnityskappale eli bajonetti on metallia.

Kahden kuvanvakaimen tehon yhdistävä dual i.s. on toistaiseksi käytössä Panasonic Lumix DMC-GX8 -rungossa ja kahdeksassa objektiivissa.

Panasonic Lumix G Vario 12-60mm f/3.5-5.6 on tulossa kauppoihin toukokuussa. Euroopan hinnat ovat vielä vahvistamatta. Lisätietoja saa valmistajan suomenkielisiltä kotisivuilta.

02_Panasonic_H-FS12060_etu