Pakastajan paras kaveri on huurtumaton no frost

Mustikoita ja vadelmia on vielä poimittavaksi, viinimarjat ovat kypsyneet, sienet alkavat putkahdella ja puolukatkin jo punertavat. Uuden pakastimen hankinta saattaa olla tarpeen, jotta runsaan sadon saa talteen.

02_No_frost_avaus_MieleKun kotiin valitsee pakastinta tai jääkaappipakastinta, ykkösvaihtoehtona kannattaa pitää huurtumatonta eli no frost -laitetta. Se on näet pakastajan paras kaveri.

Toisin kuin tavallisiin pakastimiin, no frost -tekniikkaa hyödyntävän pakastimen hyllyihin ja seinämiin ei kerry eristävää ja pakastusta hidastavaa huurrekerrosta. Näin ollen no frost ei käytännössä vaadi sulatusta. Pakastin on aina käyttövalmis, eikä satokauden pakkassäilöntää tarvitse aloittaa työläällä ja aikaa vievällä sulatusoperaatiolla.

No frost -pakastimien huurtumattomuus perustuu siihen, että laitteen sisällä oleva ilma kierrätetään höyrystimen läpi. Tällöin ilma jäähtyy ja siinä oleva kosteus tiivistyy huurteeksi höyrystimen pintaan. Huurre sulatetaan höyrystimestä aika ajoin sähkövastuksella, ja sulavesi ohjataan kompressorin päällä olevaan haihdutusastiaan.

No frost pakastaa kiertävän ilman ansiosta nopeammin ja tasaisemmin kuin tavallinen laite, jolloin pakasteet myös säilyvät paremmin. Lisäksi energiaa säästyy, koska pakastimeen ei muodostu energiankulutusta lisäävää jää- ja huurrekerrosta.

Vinkkejä marjojen pakastamiseen voi lukea lisää täältä.

03_No_frost_Electrolux