Photokina 2016: Vakaita 4k-videoita Sony FDR-X3000R -action-kameralla

Moni pieni action-kamera tallentaa nykyään 4k ultra hd -videokuvaa. Uusi Sony FDR-X3000R poikkeaa joukosta siinä, että entistäkin tehokkaampi optinen vakain toimii myös 4k-videoiden ja full hd -tarkkuudella tehtävien 100p-hidastusten kanssa.

02_fdr-x3000_avausKuvailmaisimena toimii 16:9-sivusuhteen 4k-videokuvaukseen tehty 8,2 megapikselin ja 1/2,5 tuuman cmos-kenno. Takaa valaistu kenno ja tehokas Bionz X -suoritin tuottavat hyvää jälkeä niukassakin valossa.

Laajakulmaisen Zeiss-objektiivin kuvakulman voi asettaa vastaamaan 17, 23, tai 32 mm:n kino-optiikkaa. Valovoima on f/2,8. Ääni tallennetaan stereomikrofonilla, jossa on tuulivaimennin.

Kameran mukana toimitetaan vesitiivis kotelo (MPK-UWH1). Se antaa suojaa jopa 60 metrin sukellukseen. Kotelon pohjassa on jalustakierre.

03_fdr_x3000r_kotelo

Kätevä kaukosäädin

Toinen hintaan sisältyvä varuste näytöllä varustettu Live-View-kaukosäädin. Se on noin 30 prosenttia pienempi kuin edeltäjänsä. Kaukosäätimeen saa uudenlaisia kiinnikkeitä, kuten ohjaustankokiinnike VCT-HM2 ja sormikiinnike AKA-FGP1 (25 €), joka mahdollistaa kameran hallinnan yhdellä kädellä.

04_fdr-x3000_aka-fgp1Kaukosäätimellä voi muun muassa kytkeä virrat päälle ja pois sekä aloittaa ja lopettaa kuvaamisen ilman, että kameraan tarvitsee koskea. Kuvaustoimintoja on mahdollista hallita myös ilmaisella PlayMemories Mobile -sovelluksella älypuhelimen tai tabletin kautta. Sekä kamerassa että kaukosäätimessä on samanlainen käyttöliittymä ja valikkorakenne.

Muista ominaisuuksista mainittakoon valkotasapainon ja valotuksen käsinsäädöt sekä Ustream-alustalla toimiva suoralähetysominaisuus.

Sonyn Highlight Movie Make -videoeditointiohjelma tunnistaa kuvauspaikat, toimintakohtaukset ja ihmisten kasvot automaattisesti ja muodostaa niiden perusteella tiiviin videon, joka sisältää jopa taustamusiikin. Kuvasta näkee gps-paikannukseen perustuvat tiedot nopeudesta ja sijainnista. Ohjelma osaa luoda paikannustiedoista erillisen videon, mistä kuvausseikkailun vaiheet näkee tarkasti.

Sony FDR-X3000R Action Cam tulee kauppoihin marraskuussa noin 630 euron hintaan. Lisätietoja löytää valmistajan suomenkielisiltä kotisivuilta.

06_fdr-x3000r_4

05_fdr_x3000r_naytto

07_fdr-x3000_selfie