Älypuhelimella ohjattava kahvikone Siemens Espresso EQ.9 s900 Home Connect

Suomalaiset ovat maailman ahkerimpia kahvinjuojia. Kahvinystävien joukkoon mahtuu varmasti myös niitä, jotka ovat tottuneet hallitsemaan työ- ja vapaa-aikaansa älypuhelimella. Siemens Espresso EQ.9 s900 hyödyntää puhelinta tai tablettia maistuvien kahvijuomien valmistuksessa.

02_siemens_eq9_avausSiemens EQ -sarjan huippumalli Espresso EQ.9 toimii osana Home Connect -järjestelmää. Siksi sitä on mahdollista hallita älypuhelimeen tai tablettiin asennetulla sovelluksella. Sovellus osaa myös ilmoittaa, mikäli laite kaipaa puhdistusta, sen maito alkaa olla vähissä ja niin edelleen.

Koska sovelluksesta voi valita esimerkiksi maidon määrän, espresson lämpötilan ja paljon muitakin makuun vaikuttavia asioita, kahvin voi valmistaa juuri haluamallaan tavalla. Sovellukseen voi myös tallentaa oman profiilinsa, jolloin laite keittää juuri oikeanmakuista kahvia kerta toisensa jälkeen.

Malleissa EQ.9 s700 ja s900 on kaksi erillistä lokeroa. Niissä voi pitää erilaisia kahvipapuja, ja kummassakin lokerossa on oma keraaminen mylly. Näin eri papujen aromit eivät koskaan sekoitu keskenään.

Täsmälliset työvaiheet

Kaikki EQ-sarjan espressokoneet pitävät huolen siitä, että kahvipavun laatu pääsee oikeuksiinsa oikean jauhatuksen, paineen, veden lämpötilan ja keiton yhdistelmällä. Niissä on muun muassa sensoFlow-vedenkeitin, joka pitää veden lämpötilan tasaisena ja optimitasolla. Näin ei synny riskiä papujen palamisesta tai siitä, että kahvi jäisi turhan viileäksi.

AromaDouble Shot -toiminto jauhaa puolestaan pavut kahdessa vaiheessa: vaikka yhdellä napinpainalluksella voikin keittää helposti kaksi kuppia kahvia, kone valmistaa aina yhden kupin kahvia yhdestä jauhetusta papuannoksesta sen sijaan, että keittäisi kaksi espresso-shottia samoista pavuista. Tuloksena on aromikas kahvi ilman kitkerää jälkimakua.

– Ihmiset ovat tottuneet älylaitteisiin myös kodin seinien sisäpuolella. Siksi tarvitaan ratkaisuja, jotka auttavat hallitsemaan ja järjestämään arkisia askareita puhelimen tai tabletin avulla. Niinpä olemme lisänneet Home Connect -toiminnon Siemens Espresso EQ -sarjaamme. Laatutietoinen kahvinystävä haluaa nauttia yhtä hyvää kahvia niin kotonaan kuin kahvilassakin, ja me tahdomme EQ-malliston avulla vastata vaativienkin kahviharrastajien toiveisiin, sanoo Kristiina Pakarinen BSH Kodinkoneet Oy:stä.

Kattava mallisto

03_siemens_eq5EQ.5 (TE502206RW), 830 €, valmistaa aromikasta kahvia nopeasti ja helposti. AromaDouble Shot -toiminto keittää kaksi kuppia espressoa yhdellä napinpainalluksella ja ilman kitkerää jälkimakua. AutoWhirl-vaahdotin tuottaa täydellisen maitovaahdon, joko manuaalisesti baristan tapaan tai automaattisesti yhdellä napin painalluksella.

04_siemens_eq6EQ.6 (TE607203RW), 1500 €, on tyylikäs kosketusnäytöllä varustettu espressokone. Se valmistaa yhdellä kosketusnäytön painalluksella kaksi kuppia kahvia samaan aikaan – joko tavallista kahvia tai eri vaihtoehtoja maidon kera. IndividualCup Volume -toiminnolla voi helposti säädellä kahvin määrää kuppien koon mukaan.

05_siemens_eq9EQ.9 (TI907201RW), 2800 €, sisältää oman maitosäiliön ja sen puhdistuksesta automaattisesti huolehtivan autoMilk Clean -järjestelmän. Osassa malleista on baristaMode -käyttöjärjestelmä, jonka avulla kahvia voi valmistaa ammattilasten tavoin. Yhteen sarjan malleista kuuluu dualBean-järjestelmä, jonka ansiosta koneeseen voi lisätä kahta eri tyyppistä kahvipapua omiin lokeroihinsa ilman, että pavut sekoittuvat jauhettaessa.

06_siemens_eq9_home-connectEQ.9 s900 Home Connect (TI909701HC), 3100 €, sisältää muiden EQ.9-sarjan toimintojen lisäksi Home Connect -ominaisuuden. Sen avulla espressokonetta voi hallita älypuhelimella tai tabletilla. CoffeeWorld-toiminto tarjoaa 18 uutta kahvireseptiä, ja laitteeseen voi luoda myös oman coffeePlaylist-valikoiman. Siemens EQ.9 s900 Home Connect tulee kauppoihin joulukuussa.