Helsinki Coffee Festival kerää kahvinystävät yhteen ensi viikonloppuna

Viikonloppuna 21.–23.4 huhtikuuta järjestetään Pohjoismaiden suurin kahvitapahtuma Helsinki Coffee Festival Kaapelitehtaalla, Helsingin Ruoholahdessa. Siellä alan ammattilaiset opastavat, miten kotona voi valmistaa entistä parempaa kahvia.

Laadukkaan kahvin valmistus on helppoa, kun kiinnittää huomiota yksityiskohtiin. Kahvielämystä voi parantaa pienilläkin seikoilla, kuten raikkaalla vedellä, raaka-aineen laadulla ja tuoreudella sekä puhtailla laitteilla.

”Kahvifestivaaleilla oppii käyttämään erilaisia kahvinkeittimiä, kahvilaitteita sekä manuaalisia valmistustapoja kuten pour over ja Aeropress. Jos termit eivät ole tuttuja, kevään kuumimman kahvitapahtuman jälkeen tiedät, mitä ne tarkoittavat”, vinkkaa tapahtuman järjestäjä Maija Kestilä.

Lisäksi festivaaleilla selvitetään, miten kahvin alkuperään voi perehtyä, mitä tarkoittavat direct trade eli suoraan viljelijältä ostaminen sekä jäljitettävyys, mikä kahvipapu sopii millekin laitteelle ja miten kahvi on osa kokonaisvaltaista hyvinvointia.

Helsinki Coffee Festivalin liput ovat myynnissä Tiketissä: www.tiketti.fi/helsinkicoffeefestival. Lipun hinta ennakkoon on 12 euroa/sessio

Gotech-sivuston vinkit hyvän kahvin valmistamisesta, keittimistä ja kahvikoneista voit lukea täältä.

Kuvat: Paavo Pykäläinen, Helsinki Coffee Festival