Samsung qled -televisiomallisto on nyt kaupoissa

Samsungin uudet Q7-, Q8- ja Q9-televisiot ovat saatavana kautta koko Suomen. Lisäksi Samsungin kaikki Tizen-käyttöjärjestelmään perustuvat televisiot tukevat nyt yleisimpiä suomalaisia suoratoistopalveluita.

Samsungin qled-televisiotekniikka tuottaa aiempaa suuremman väritilavuuden, jonka luvataan täyttävän vaativan elokuvaharrastajan toiveet. Uudet qled-televisiot yltävät 1500-2000 nitin kirkkauteen, ja ne toistavat hdr-laajasävykuvan kirkkaimmatkin yksityiskohdat niin kuin elokuvantekijät ovat tarkoittaneet. Niinpä tv:t täyttävät myös Ultra hd premium -sertifioinnin vaatimukset.

Huikean valovoiman ohella kuvaruudun heijastuksia on pystytty vähentämään, eivätkä edes kesäauringon säteet häiritse katselukokemusta.

Samsung qled -televisioissa on uusi one connect -liitäntäyksikkö, jonka läpinäkyvä kaapeli auttaa hallitsemaan ja piilottamaan ikävännäköisiä johtosotkuja. Tv:n mukana tulee 5 metrin pituinen optinen kaapeli ja erikseen ostettavissa on myös 15 metrin kaapeli.

Television asennus seinälle onnistuu uudella seinäkiinnitysratkaisulla, joka jättää minimaalisen raon television ja seinän väliin.

Koko perheen viihdekeskukset Q7F ja Q7C

Samsungin 7-sarjan qled-televisiota saa kaarevana (Q7C) ja litteänä (Q7F). Qled-televisioiden etuja on myös lyhyt tuloviive (input lag). Siksi Q7-mallit soveltuvat erityisesti niille, jotka haluavat saada kaiken irti 4k- ja hdr-yhteensopivista pelikonsoleista. Televisiot kykenevät jopa 1500 nitin kirkkauteen. Lisäksi niissä on Tizen 3.0 -käyttöjärjestelmä ja neliydinsuoritin. Äänentoistosta huolehtii 4.2-kaiutinjärjestelmä. Q7F- ja Q7C-televisioita saa 49-, 55- ja 65-tuumaisina. Hinnat alkavat noin 2300 eurosta.

Tyylitietoisen valinta on Q8C

Kaarevassa 8-sarjan qled-televisiossa yhdistyvät tyylikäs muotoilu ja huipputekniikka. Runko on näyttävästi muotoiltua harjattua metallia, ja äärimmäisen ohuet kehykset tekevät televisiosta siron ja ympäristöönsä sulautuvan. Q8C yltää jopa 1500 nitin kirkkauteen. Lisäksi 8-sarjalaisissa on neliydinsuoritin, Tizen 3.0 -käyttöjärjestelmä ja tuplaviritin. Ääni toistetaan 4.2-kaiuttimista. Q8C-televisioita saa 49-, 55- ja 65-tuumaisina. Hinnat alkavat noin 3300 eurosta.

Lippulaivamalli Q9F

Samsungin Q9F on malliston lippulaivatelevisio. Siinä yhdistyvät Samsungin paras tekninen osaaminen ja kuvanlaatu. Q9F:n jalusta ja taustapuoli ovat kokonaan mustaa metallia, joten televisio näyttää hyvältä myös suljettuna, olipa se sitten lattiajalustalla tai seinällä.

Televisio yltää 2000 nitin kirkkauteen, mikä varmistaa parhaan hdr-katselukokemuksen. Huikean valovoiman ja kontrastin lisäksi värit eivät vääristy edes sivulta katsottaessa. Q9F-televisiossa on neliydinsuoritin, Tizen 3.0 -käyttöjärjestelmä ja tuplaviritin. Ääni toistetaan 4.2-kaiuttimista. Q9F on saatavana litteänä ja 65 tuuman kokoisena noin 6000 euron hintaan.

Tuki suomalaisille suoratoistopalveluille

Qled-malliston televisiot perustuvat Samsungin omaan Tizen 3.0 -käyttöjärjestelmään. Se on valmistajan mukaan nopea ja intuitiivinen ja toimii saumattomasti yhteen Samsungin mobiililaitteiden kanssa.

Smart View -sovelluksen avulla voi heijastaa televisiolähetyksen kuvan älypuhelimen ruudulle, joten tv-kuva kulkee wlan-verkon kantaman sisällä vaikka kesäterassille. Samalla Smart View tuo tv-ohjelmaoppaan helposti selailtavaksi kännykän ruudulle. Tizen tukee nyt myös kaikkia suosituimpia suomalaisia suoratoistopalveluita, kuten Yle Areenaa, Mtv Katsomo ja Ruutu.

Helposti hyvä

Qled-televisioiden mukana tulee One remote -kaukosäädin, jolla voi kätevästi ohjata kaikkia televisioon kytkettyjä laitteita. Samsungin qled-televisiot tukevat uutta hdmi 2.0b -standardia ja sitä kautta myös tulevaa HDR10+ -formaattia.

Samsung qled -televisiot toimivat yhdessä automaattisen CalMAN-kalibrointiohjelmiston kanssa. Perinteisesti kalibrointiprosessi voi kestää tunteja, koska televisiota on säädettävä manuaalisesti kaukosäätimellä näytön valikosta. CalManin automaattinen AutoCal-ohjelmisto sen sijaan mittaa säätää satoja asetuksia minuuteissa.