Automaattinen CalMAN-kalibrointijärjestelmä Samsung qled -televisioihin

Vuoden 2017 Samsung qled -televisiot tulevat toimimaan yhdessä Portrait Displays -yhtiön automaattisen CalMAN-kalibrointiohjelmiston kanssa. Ohjelmistoa ovat aiemmin käyttäneet lähinnä yleisradio- ja tuotantoyhtiöiden ammattilaiset, mutta nyt sillä voi säätää ihanteellisen kuvan olohuoneen televisioon muutamassa minuutissa.

Jotta television kuva ja värit olisivat mahdollisimman luonnolliset, tv pitää säätää niissä olosuhteissa, missä sitä katsellaan. Tehdasasetusten mukaisen ja huolellisesti kalibroidun kuvan ero voi olla huikea, joten säätäminen kannattaa aina. Lisäksi kuvasäädöt yleensä muuttuvat vähitellen, joten ne on hyvä tarkistaa aika ajoin.

Tietokonenäytön tai television kalibrointi on työlästä ja vaatii asiantuntemusta. Lisäksi lopputulos saattaa olla epätarkka, koska tv:n valikossa ei ole kaikkia tarvittavia säätökohteita. Automaattisella CalMAN-kalibroinnilla varustetuissa Samsung qled -televisioissa sadat parametrit mitataan ja asetetaan kohdalleen minuuteissa muutamalla näppäimen painalluksella.

Mittaa myös värimäärän

Tietokoneeseen asennetaan säätöautomatiikkaa varten kalibrointisovellus. Sen jälkeen tarvitaan enää kädessä pidettävä mittaustyökalu, joka liitetään tietokoneeseen. Televisio saa tarvitsemansa asetukset tietokoneohjelmasta ja kopioi ne automaattisesti kuvasäätövalikkoihinsa.

Automaattisella CalMAN-kalibroinnilla varustetut Samsung qled -televisiot mittaavat kaiken muun lisäksi myös värimäärän (colour volume). Se on uusin kuvanlaadun arviointiperuste, joka kertoo miten tarkasti televisio säilyttää ihanteellisen värintoiston kuvankirkkauden vaihdellessa. Samsung lupaa qled-televisioidensa yltävän 100 prosentin värimäärään ensimmäisinä maailmassa.

Lisätietoja Samsung qled -televisioista saa valmistajan suomenkielisiltä kotisivuilta.