Samsung-televisioiden Ambient Mode -kuvatila saa kuvaruudun sulautumaan seinään

Samsung julkisti tänään vuoden 2018 tv-mallistonsa First Look -tapahtumassa New Yorkin pörssissä. Tapahtumassa esiteltiin uuden qled-malliston tärkeimmät ominaisuudet, minkä lisäksi ensi esittelynsä saivat Premium uhd -mallit sekä uusi Ultra Large -kategoria.

Televisio on keskeinen osa kodin sisustusta. Viime vuonna Samsung esitteli The Frame -mallit, jotka näyttävät seinälle ripustetulta tauluilta. Tänä vuonna vuorossa on Ambient Mode -kuvatila, joka sulauttaa television ympäristöönsä ennennäkemättömällä tavalla. Sen lisäksi, että kuvaruudulta on nyt mahdollista näyttää hyödyllistä informaatiota, kuten uutisia tai sää- ja liikennetietoja, television taustalla olevan seinän värin tai kuvion voi heijastaa Ambient Mode -tilassa tv-ruudulle. Näin televisio mukautuu tyylikkäällä tavalla ympäröivään sisustukseen.

Kun tv:n tahdistaa älypuhelimen kanssa, Ambient Mode avaa tv:n huoneeseen saavuttaessa ja sammuttaa sen poistuttaessa.

Toinen sisustajien arvostama ominaisuus on lähes näkymätön liitäntäkaapeli, joka kuljettaa kuvan ja äänen lisäksi myös sähkövirran. Kaapelin toinen pää liitetään televisioon ja toinen piilotettavaan One Connect -liitäntäyksikköön, johon kytketään kaikki television lisälaitteet

Laatua ja älyä

Teknisistä uudistuksista tärkeimpiä ovat qled-huippumalli Q9F:n täsmällisesti hallittava led-taustavalaistus (Direct Full Array). Se mahdollistaa erittäin tarkan kontrastin kaikenlaiseen kuvamateriaaliin. Uusi taustavalojärjestelmä hyödyntää myös Carbon Mesh -rakennetta, joka estää valon vuotamisen pikseleihin, joissa valoa ei ole tarkoitus näkyä.

Uuden taustavalotekniikan ansiosta Q9F yltää peräti 2000 nitin huippukirkkauteen ja entistä kattavampiin katselukulmiin. Kuvaruutukoot ovat 55, 65 ja 75 tuumaa. Uusi Smart Things -sovellus yhdistää äly-tv-sovellukset (Smart View, Smart Home ja Samsung Connect) saman käyttöliittymän alle.

Puhelimen voi nyt liittää televisioon jo käyttöönoton aikana, jolloin suoratoistopalvelujen tilitiedot ja asetukset siirtyvät automaattisesti televisioon.

Kattava mallisto

Samsung tuo tänä vuonna myyntiin yli 10 eri televisiota. Mallistojen nimet ovat Qled, Premium uhd ja Ultra Large. Myyntiin tulee sekä litteitä että kaarevia televisioita.

Qled-malliston televisiot yltävät 100 prosentin värivolyymiin. Niissä on parannettu värintoisto ja kontrasti, hdr10+ -tuki, Ambient Mode -kuvatila, pelitila, teräksinen kaukosäädin, lähes näkymätön liitäntäkaapeli, Tizen-käyttöjärjestelmä ja kattavat äly-tv-ominaisuudet. Kaarevien mallien ruutukoot ovat 55 ja 65 tuumaa ja litteiden 55, 65 ja 75 tuumaa,

Premium uhd -malliston kaarevia televisioita saa 55- ja 65-tuumaisina. Litteiden mallien ruutukoot ovat 49, 55, 65 ja 82 tuumaa. Ominaisuuksista mainittakoon hdr10+ -tuki ja kattavat äly-tv-ominaisuudet.

Ultra Large -mallit ovat kaikki yli 75-tuumaisia. Samsungin panostus suurin televisioihin on suora vastaus selvälle kysynnän kasvulle, joka havaittiin useilla markkinoilla vuonna 2017.