LG G7 ThinQ hyödyntää tekoälyä entistä fiksummin

Tekoälyä soveltava LG G7 ThinQ tottelee Google Assistant -puhekomentoja ja hallitsee Google Lens -älykameratoiminnot. Suoritinteho, näyttö sekä kamera ovat huippuluokkaa, ja kiiltävä metallireunus antaa puhelimelle entistä huolitellumman ilmeen.

Viimeisintä Qualcomm Snapdragon™ 845 -mobiilialustaa hyödyntävä LG G7 ThinQ sisältää 4 gigatavun keskusmuistin ja 64 gigatavua tallennustilaa. Kirkas 6,1-tuuman näyttö on lähes puoli tuumaa suurempi kuin edeltävässä G6-mallissa. Näyttö ei kuitenkaan ole yhtään leveämpi, joten toimintoja pystyy hallitsemaan helposti yhdellä kädellä.

Puhelimen etu- ja takaosa suojaa Gorilla Glass 5 -panssarilasi. Pölyn ja vedensieto o IP68-luokituksen mukainen, ja LG G7 ThinQ on suunniteltu läpäisemään Yhdysvaltain asevoimien vaativat MIL-STD 810G -testit.

Hyviä kuvia kaikissa tilanteissa

LG G7 ThinQ sisältää 8 megapikselin etukameran ja 16 megapikselin kaksoiskameran, joista toinen avautuu peräti 107 asteen superlaajakulmaksi. Valovoimaiset objektiivit (f/1,6 ja f/1,9) sekä pikselien yhdistelyä (engl. pixel binning) ja tekoälyä hyödyntävä kuvankäsittely tuottavat selkeitä otoksia myös niukassa valossa.

Kuvaamista helpottava ja otosten onnistumista varmistava tekoäly julkistettiin ensi kertaa mallissa LG V30S ThinQ, ja nyt sitä on kehitetty entisestään. Aiemman 8 sijaan tarjolla on nyt 19 erilaista kuvaustilaa ja kolme tehostevaihtoehtoa. Uuden, taustaa pehmentävän muotokuvaominaisuuden voi ottaa käyttöön sekä tavallisessa että laajakuvatilassa.

Kameran saa tallentamaan kuvia sekunnin ennen ja jälkeen laukaisimen painalluksen, jolloin yllättävätkin tilanteet ja ilmeet saadaan ikuistettua. Stickers-toiminto käyttää kasvojentunnistusta luodakseen hauskoja 2D- ja 3D-lisiä, kuten aurinkolaseja ja otsapantoja, jotka voi nähdä suoraan näytöllä.

Helpompaa ja nopeampaa tekoälyn avulla

LG G7 ThinQ on yksi ensimmäisistä puhelimista, joka tukee Google Lens -älykameratoimintoja. Google Lens on uusinta tekoäly- ja konenäköteknologiaa hyödyntävä hakutapa, joka toimii yhdessä Google Assistant ja Google Photos -ominaisuuksien kanssa. Se tunnistaa tekstiä ja tarjoaa lisätietoa esimerkiksi maamerkeistä, kasveista, eläimistä ja kirjoista.

Verkkosivuilla käynti, käyntikortin lisääminen yhteystietoihin, tapahtumien lisääminen kalenteriin tai ravintolan ruokalistan annoksen tarkastelu sujuvat kaikki Google Lensin avulla.

Äänenvoimakkuuspainikkeiden alapuolella on nappi, joka käynnistää puhelimen tekoälytoiminnot. Google Assistant käynnistyy yhdellä painalluksella, kun taas Google Lens avautuu kahdella nopealla painalluksella. Nappia voi myös pitää painettuna puhuessaan Google Assistantille.

Google Assistant tunnistaa puhekomentoja jopa viiden metrin päästä Super Far Field Voice Recognition -tekniikan sekä puhelimen huippuherkän mikrofonin ansiosta. SFFVR erottaa komennot taustamelusta, kuten television äänestä. LG G7 ThinQ onkin hyvä vaihtoehto kodin tekoälykaiuttimelle. Google Assistantiin lisättyjen äänikomentojen avulla pystyy nyt hoitamaan entistä enemmän asioita.

Huippukirkas näyttö

LG G7 ThinQ sisältää on 6,1-tuumaisen 3120 x 1440 pisteen näytön, jonka sivusuhde on 19,5:9. Alaosan reunus on lähes puolet kapeampi kuin LG G6:ssa. Nestekidenäyttö toimii LG:n uudella Super Bright Display -teknologialla, jonka ansiosta puhelinta on helppo hallita jopa suorassa auringonvalossa. Näytön kirkkaus on peräti 1000 nitiä, ja se kattaa 100 prosenttia dci-p3-väriavaruudesta.

Sisällöstä riippuen näytön voi asettaa kuuteen eri katselutilaan: Auto, Eco, Cinema, Sports, Game ja Expert. Auto-tilassa puhelin analysoi pelien tai kuvien sisältöä automaattisesti ja optimoi näytön sekä virrankäytön. Näytön värilämpötilaa ja yksittäisiä rgb-tasoja voi säätää mieleisekseen.

New Second Screen -ominaisuus antaa joustavat mahdollisuudet muokata näyttöä omaan tyyliin ja makuun sopivaksi. Näytön voi laajentaa täysin reunuksettomaan muotoon tai perinteisempään tyyliin, jossa ilmoituspalkki on piilotettu. Jopa ilmoituspalkin värin voi vaihtaa.

Bassoa ja tilaääntä

LG G7 ThinQ sisältää kaiuttimen, joka hyödyntää puhelimen sisätilaa resonanssikammiona ja tuottaa valmistajan mukaan kaksinkertaisen määrän bassoa perinteisiin älypuhelimiin verrattuna. Kun puhelimen asettaa tasaiselle pinnalle, resonanssikammion vaikutus tehostuu entisestään.

LG G7 ThinQ on ensimmäinen älypuhelin, joka hyödyntää DTS:X-tilaääntä kaiken sisällön virtuaaliseen 3D-äänentoistoon, ja jopa 7.1-kanavaiseen kuulokeääneen. Kuulokevahvistimen luvataan tuottavan erittäin laadukkaan äänentoiston erityisesti korkean impedanssin kuulokkeiden kanssa.

LG G7 ThinQ tulee kauppoihin kesäkuussa noin 850 euron hintaan.

LG G7 ThinQ
PiirisarjaQualcomm Snapdragon 845 Mobile Platform
Käyttöjärjestelmä:Android 8.0 Oreo
Näyttö6,1 tuumaa, 19,5:9, 3 120 x 1 440 / 564 ppi, QHD+, FullVision Super Bright
Muisti 4 GB ram / 64 GB rom / micro sd, jopa 2 TB
Takakaksoiskamera16 Mp, f/1,6, 71° / 16 Mp, laajakulma, f/1,9, 107°
Etukamera8 Mp laajakulma, f/1,9, 80°
Yhteydet: Wi-Fi 802.11 a, b, g, n, ac / Bluetooth 5.0 BLE / NFC / USB Type-C 2.0 (3.1 yhteensopiva)
Akku3 000 mAh
Mitat 153,2 x 71,9 x 7,9 mm
Paino 162 g
MuutaSuper Bright Display -näyttö / New Second Screen / AI CAM -tekoälykamera / Super Bright Camera / Super Far Field Voice Recognition -äänentunnistus / Boombox Speaker -kaiutin / Google Lens -älykamera / AI Haptic / Hi-Fi Quad DAC / DTS:X 3D -tilaääni / IP68-veden- ja pölynkestävä / HDR10 / Google Assistant -näppäin / Kasvojentunnistus / Sormenjälkitunnistus / Qualcomm Quick Charge 3.0 -teknologia / Langaton lataus / MIL-STD 810G -yhteensopiva / ula-radio