Sony ZV-1 soveltuu nyt striimauksen ja videopuheluihin entistä paremmin

Etätyöskentelyn edut on pandemian aikana tiedostettu niin yritysten kuin työntekijöidenkin puolelta. Uusia työmenetelmiä on kehitetty nopeasti, ja monet niistä perustuvat videokuvan suoratoistoon sekä videopuheluihin. Tätä kehitystä tukee myös Sony ZV-1.

Viime keväänä esitelty Sony ZV-1 on parhaimmillaan sisällöntuottajien käsissä. Kätevän kokoinen kamera tallentaa sekä valokuvia että 4k-videoita, ja viimeisimmän päivityksen jälkeen videoiden suoratoisto sekä kotitoimiston videopuhelut sujuvat ZV-1:llä entistä kätevämmin.

Sony ZV-1:n voi uusimman päivityksen jälkeen kytkeä suoraan tietokoneeseen usb-liitännän kautta. Videokuva ja kameraan liitettävän laadukkaan mikrofonin ääni välittyvän sen jälkeen suoraan joko videopuheluun tai sosiaalisessa mediassa näytettävään suoratoistoon.

Kameran pystyy liittämään myös Sonyn Xperia 1 II tai Xperia 5 II -älypuhelimiin, joihin on päivitetty Android 11 -käyttöjärjestelmä.Yhdistelmän jälkeen on mahdollista toteuttaa suoria videolähetyksiä lähes mistä tahansa. Älypuhelimen näytöltä voi samalla lukea kommentteja tai hallita suoratoiston etenemistä.

Päivitettävät uudet ominaisuudet perustuvat uvc- ja uac-tukeen. Se mahdollistaa videokuvan (uvc) ja äänen (uac) siirtämisen suoraan usb-liitännän kautta, eli samalla tavoin kuin web-kameroiden kanssa on tehty jo pitkään.

Sony ZV-1 maksaa mikrofoneineen noin 850 euroa ja kätevän kuvauskahvan GP-VPT2BT kanssa noin 950 euroa (pakettitarjous). Lisätietoja löytää valmistajan suomenkielisiltä kotisivuilta.