Sony ZV-1 on taskukokoinen kamera tubettajille ja vloggaajille

YouTube-kanavat, vlogit ja suoratoisto kasvattavat edelleen suosiotaan, joten yhä useampi hakee näihin harrastuksiin soveltuvaa kameraa. Sony ZV-1 on tehty etupäässä tubettajille ja vloggaajille, mutta sen mainioista video-ominaisuuksista hyötyvät myös matka- ja perhekameraa tarvitsevat.

Sony ZV-1 sisältää yhden tuuman ja 24 megapikselin kennon, joka edustaa Sonyn viimeisintä tekniikkaa. Objektiivi on peräisin viidennen sukupolven RX100-mallista. Sen kuvakulma vastaa 24-70 mm:n kino-optiikkaa ja valovoima on f/1,8-2,8. Uudemmissa RX100-kameroissa zoom on ulottuvampi, mutta valovoima ei ole yhtä hyvä, joten lyhempi zoom soveltuu vlogeihin paremmin.

Nopea ja luotettava tarkennus

Kamera tallentaa 4k-videoita kennon koko leveydeltä nopeudella 30, 25 ja 24 ruutua sekunnissa. Sonyn nopea ja luotettava tarkennusautomatiikka seuraa liikkuvaa kohdetta ja lukittuu niin kasvoihin kuin silmiinkin. Kuvanvakain toimii active-tilassa erittäin tehokkaasti, mutta rajaa samalla näkymää jonkin verran.

Suppean terävyysalueen saa käyttöön nappia painamalla, ja siirtymä himmennetyn ja täyden aukon välillä toimii nopeasti ja sujuvasti. Kosketusnäyttö kääntyy kaikkiin suuntiin. Kameran edessä on punaisena loistava kuvauksen merkkivalo.

Mainio mikrofoni

Yläpintaan sijoitettu mikrofoniasetelma poimii äänen selkeänä. Ulkona mikrofonien päälle voi kiinnittää hintaan sisältyvän tehokkaan tuulisuojan. Erillismikrofonille on lisäksi 3,5 mm:n liitin. Lisävarusteena saa Sony Bluetooth GP-VPT2BT -kuvauskädensijan.

Sony ZV-1 tulee kauppoihin kesäkuussa noin 850 euron hintaan. Lisätietoja löytää valmistajan suomenkielisiltä kotisivuilta.