Vuoden 2021 LG-televisiot tulevat myyntiin maaliskuusta lähtien

LG:n viimeisin televisiomallisto tarjoaa enemmän valinnanvapautta kuin koskaan aiemmin. Laajennettuun valikoimaan kuuluvat uudet oled-, QNED Mini Led- ja NanoCell-mallit 43 tuumasta 88 aina tuuman ruutukokoon saakka.

Oled-malleissa (sarjat Z1, G1, C1, B1, A1) on tuttuun tapaan itsevalaisevien pikselien tarjoama terävä ja realistinen kuva sekä pehmeä ja luonnollinen liike. Ohuet oled-televisiot sulautuvat luonnolliseksi osaksi mitä tahansa sisustusta. Uutuutena kaikissa G1-sarjan televisioissa on edistynyt oled evo -paneelitekniikka, jonka entistä parempi luminanssi tuo lisää kirkkautta, selkeyttä, yksityiskohtia ja realismia. LG:n oled-malliston suosituin C1-sarja sisältää eniten kokovaihtoehtoja, 48 tuumasta 83 tuumaan. B1- ja A1-sarjat soveltuvat edullisempaa OLED-televisiota kaipaaville.

Uutta näyttötekniikkaa

Toinen vuoden 2021 uutuus on LG:n QNED Mini Led -televisiomallisto, joka nostaa lcd-televisioiden kuvanlaadun aivan uudelle tasolle. QNED Mini Led on saatavana sekä 8k- (QNED99, QNED95) että 4k-resoluutiolla (QNED90, QNED85).

QNED-malleissa hyödynnetään LG Quantum Dot NanoCell -teknologiaa ja mini led -taustavaloa. Niiden yhdistelmä mahdollistaa tavallisia lcd-televisioita syvemmän mustan, elävämmän ja tarkemman värintoiston sekä paremman kontrastin. Ledien sinistä aallonpituutta täydentävää ennennäkemättömän tarkasti punaisen ja vihreän toistava NanoCell Plus -kvanttipisteteknologia, jokamahdollistaa mukaansatempaavan hdr-kuvan.

Vuoden 2021 NanoCell-mallisto tarjoaa puolestaan laajimman valikoiman 8k- ja 4k-televisioita. LG NanoCell -näyttöteknologian nanopartikkelit suodattavat epäpuhtaat värit, mikä antaa kuvalle elävyyttä ja vie katsojan syvemmälle elokuviin, urheiluun ja sarjoihin.

Tuki viimeisimmille kuva- ja ääniformaateille

Vuoden 2021 LG-televisiot sopivat yhteen viimeisimpien standardien ja sisältöformaattien kanssa. Uusimpiin ominaisuuksiin kuuluvat muun muassa Dolby Vision IQ, Dolby Atmos, hdr10 pro ja Filmmaker Mode -tuki sekä uusin versio LG:n intuitiivisesta WebOS-käyttöjärjestelmästä. Uusi WebOS-versio on entistä nopeampi, ja henkilökohtaisten suositusten avulla löytää juuri haluamaansa sisältöä. Päivitetty Magic Remote -kaukosäädin sisältää pikavalinnan suosituimpiin suoratoistopalveluihin.

Kehittyneen hdmi-liitettävyyden tarjoama entistä parempi äänentoisto ja earc-paluukanava helpottavat television kytkemistä äänijärjestelmään. Lisäksi automaattinen matalan viiveen tila  tarjoaa pelaajille saumattoman pelikokemuksen.

Hdmi 2.1 -tuki on merkittävä syy sille, miksi LG:n televisiot ovat niin suosittuja pelaajien keskuudessa. Tämän vuoden malleissa on myös Game Optimizer -ominaisuus, joka valitsee automaattisesti parhaat kuva-asetukset pelistä riippuen, oli kyseessä sitten ensimmäisen persoonan räiskintäpeli, roolipeli tai strategiapeli. Katsoja voi myös hienosäätää kuva-asetuksia saavuttaakseen mieleisensä pelikokemuksen.

Tehokas kuvaprosessori

Useimmissa tämän vuoden malleista on LG:n uusin prosessori α (Alpha) 9 Gen 4 AI. Se hyödyntää niin sanottua syväoppimista, jonka ansiosta skaalattu sisältö näyttää hyvältä alkuperäisen sisällön resoluutiosta riippumatta. Lisäksi prosessori parantaa kuvantoistoa erilaisten hienosäätöjen avulla. Säädöt perustuvat kunkin kohtauksen valon määrään, sisällön tyyppiin ja huoneen valaistukseen.

Kuvanlaatua parantaa edelleen LG AI Picture Pro, joka tunnistaa näytöllä näkyvät kohteet ja käsittelee niitä erikseen syvyyden lisäämiseksi. AI Sound Pro puolestaan muuntaa kaksikanavaisen äänen virtuaaliseksi 5.1.2 surround-ääneksi. Automaattinen äänenvoimakkuuden tasoitus varmistaa, että äänitaso pysyy samana kanavien tai suoratoistosovellusten välillä.

Ensimmäiset vuoden 2021 LG-televisiot tulevat myyntiin maaliskuussa ja loput vuoden kuluessa. QNED Mini Led -mallit tulevat myyntiin toisella vuosineljänneksellä. Lisätietoja LG-televisioista saa valmistajan suomenkielisiltä kotisivuilta.