Uuteen näyttötekniikkaan perustuvat LG Qned Mini Led -televisiot tulevat kauppoihin elokuussa

LG Electronics -yhtiön kehittämän Quantum Dot NanoCell -väritekniikan ja Mini Led -taustavalon ansiosta vuoden 2021 televisiomallit tarjoavat entistä laadukkaampaa kuvaa. Mustan sävyt ovat syvempiä, väritoisto on luonnollisempi ja kuvassa on enemmän kontrastia sekä kirkkautta.

LG Qned Mini Led -televisioiden etuna on myös laaja katselukulma. Toisin sanoen värit eivät vääristy, vaikka kuvaa katsoo sivulta. Näin jokainen huoneessa voi nauttia ensiluokkaisesta lcd-kuvanlaadusta.

Iso ja tarkka kuva

Mitä isompi kuvaa katsotaan, sitä pienempien yksityiskohtien pitää näkyä tarkasti. Qned Mini Led -televisioissa on muihin vastaavan kokoisiin tv-näyttöihin verrattuna pienemmät taustaledit. Näin saavutetaan parempi kirkkaus ja himmennysalueiden määrä.

Esimerkiksi LG:n 86-tuumaisessa 8k-televisiossa 86QNED99UPA on noin 30 000 led-valoa, joista muodostuu noin 2 500 paikallista himmennysaluetta. Siksi kontrastisuhde on 10 kertaa parempi kuin tavallisessa lcd-televisiossa. Syvemmät mustat ja tarkemmat yksityiskohdat tummilla alueilla tekevät kuvasta todentuntuisemman.

LG Qned Mini Led -televisiot ovat saaneet Eco-Product-sertifikaatin SGS Société Générale de Surveillance SA:lta Sveitsissä. Sertifikaatti myönnetään tuotteille, jotka täyttävät SGS:n vaatimukset, kuten vähäinen ympäristövaikutus ja kierrätettävyys.

Mallisto koostuu 8k-tarkuuteen yltävistä QNED99- ja QNED95-televisioista sekä 4k-tarkuuden QNED90-televisioista. Kuvatuutukoot ulottuvat 65 tuumasta 86 tuumaan. Uudet televisiot tulevat myyntiin ensin Pohjois-Amerikassa. Myynti Suomessa ja muissa Pohjoismaissa alkaa elokuun alussa.