Nopea ja tehokas Nikon Z9 on tehty työkaluksi vaativalle kuvaajalle

Nikon Z9 on valmistajansa edistynein kamera. Se sisältää Nikonin insinöörien suunnitteleman pinorakenteisen 45,7 megapikselin cmos-kennon ja huippunopean Expeed 7 -suorittimen. Kamerassa on Nikonin tähän mennessä kehittynein tarkennusjärjestelmä ja kolmiulotteinen seuranta, luokkansa johtavat video-ominaisuudet, sekä sarjakuvaus 120 ruutua sekunnissa täydellä automaattitarkennuksella ja -valotuksella.

Nikon Z9 soveltuu erityisesti luonto- ja urheilukuvaukseen sekä valokuvajournalismiin erikoistuneille ammattilaisille. Se on erinomainen valinta myös muoti- ja mainoskuvaajille sekä videokuvaajille, jotka vaativat laadukasta jälkeä tehokkaissa ja joustavissa tuotantoympäristöissä.

Erinomainen automaattitarkennus ja kolmiulotteinen seuranta

Uudessa 493 pisteen automaattitarkennusjärjestelmässä on 405 automaattisen tarkennusalueen tarkennuspistettä – viisi kertaa enemmän kuin edeltävässä huippumallissa Nikon Z7 II. Kymmenen tarkennusaluetilan avulla voi optimoida automaattitarkennuksen asetukset mille tahansa työlle.

Syväoppiva keinoäly mahdollistaa jopa yhdeksän erilaisen kuvauskohdetyypin samanaikaisen tunnistuksen. Yhdessä kolmiulotteisen seurannan kanssa se auttaa kuvaamaan henkilöitä ja heidän ominaisuuksiaan sekä eläimiä, ajoneuvoja muita nopeasti liikkuvia kohteita. Nikon Z9 ymmärtää mitä kuvataan ja reagoi välittömästi kohteen asennon, suunnan tai nopeuden muutoksiin.

Nikon Z9 tarjoaa huikeat video-ominaisuudet

Nikon Z9:llä voi tallentaa täyden kinokoon 8k 24p–60p- ja 4k 24p–120p -videoita sekä ajastettuja videoita. Huipputarkkoja 8k-videoita pystyy tallentamaan 30p-kuvataajuudella noin 125 minuuttia kerrallaan, mikä on pisin kesto peilittömillä järjestelmäkameroilla.

Kamera tukee myös ProRes 422 HQ -tallennusmuotoa, joka vastaa videotuotannon moniin vaatimuksiin luotettavasti. Tuleva laiteohjelmiston päivitys mahdollistaa 8k-raw-videoiden tallennuksen 60p-kuvataajuudella. Täysin automaattinen tarkennuksen ja valotuksen seuranta sekä silmientunnistus ovat käytössä myös videoita kuvattaessa, ja Nikonin uusi N-raw-formaatti pitää tiedostokoot kohtuukokoisina.

Nopea ja vieläkin nopeampi

Uusi Z9 tallentaa yli tuhat kuvaa täyden tarkkuuden raw-muodossa 20 kuvan sekuntinopeudella yhtenä sarjana. Lisäksi uudessa C+-tilassa voi kuvata jopa 120 ruutua sekunnissa noin 11 megapikselin tarkkuudella jpeg normaali -kuvanlaadulla hyödyntäen samalla automaattisen tarkennuksen ja valotuksen kaikkia ominaisuuksia.

Maailman nopeimmaksi mainostettu skannaus poistaa pystylinjojen vääristymisen (engl. rolling shutter) käytännössä kokonaan, eli siinä määrin, että mekaaninen suljin voitu jättää pois. Kennon eteen laskeutuu kuitenkin suojaverho objektiivin vaihdon ajaksi.

Nopea 1/32 000 sekunnin suljinaika ja kameran kyky kuvata herkkyydellä ISO 64 auttavat pitämään terävyysalueen lyhyenä myös erittäin kirkkaissa valaistusolosuhteissa.

Nikon Z9:n huippukirkas 3 000 nitin elektroninen etsin tuottaa eriomaisen kontrastin sekä huippuvaloihin että tummiin sävyihin. Kahden virran tekniikka takaa valmistajan mukaan reaaliaikaisen, katkeamattomasti toimivan etsinnäkymän.

Ergonomia ja kestävyys

Uusi Z9 on ensimmäinen Nikon-kamera, joka sisältää neliakselisen, pysty- ja vaakasuuntaan kallistuvan näytön. Uudella painikkeella voi vaihtaa tarkennustilaa sekä tarkennusaluetilaa etsinkuvauksen aikana. Kameran yläosassa ja takana olevat ohjausnäytöt ja tärkeimmät painikkeet valaistaan virtakytkimen näpäytyksellä, joten asetuksia on helppo muuttaa pimeässä. Ergonomiaa, kuten painikkeiden asettelua, on uudistettu ja parannettu ammattilaiskuvaajien palautteen perusteella. Kestävyys on jopa parempi kuin peilietsinrunkojen D6-huippumallissa.

Kaksi uutta objektiivia

Nikon Z9 maksaa noin 6300 euroa, mikä on linjassaan aiemman D6:n ja parhaiden kilpailijoiden kanssa. Samaan aikaan Z9:n kanssa Nikon julkisti Z 100-400mm S (3100 €) ja Z 24-120mm f/4 S (1300 €) -objektiivit sekä uuden FTZ II -sovitteen (300 €), josta jalustatuki on jätetty pois. Lisätietoja saa valmistajan suomenkielisiltä kotisivuilta.