Odotettuja uudistuksia Nikon Z 6II ja Nikon Z 7II -järjestelmäkameroihin

Nikon Z 6II ja Z 7II eivät ulkoisesti poikkea kaksi vuotta sitten esitellyistä edeltäjistään. Kakkosversioissa on kuitenkin kaksi suoritinta ja kaksi korttipaikka ja ne tallentavat 4k-videoita kaksi kertaa aiempaa nopeammin.

Kahden Expeed 6 -suorittimen tuoma lisäteho parantaa valmistajan mukaan kohteentunnistusta sekä tarkennuksen seurantakykyä ja tietenkin myös sarjakuvausnopeutta. Uusi Z 6II tallentaa 24,5 megapikselin valokuvia nopeudella 14 ruutua sekunnissa. Puskurimuistiin mahtuu 200 jpeg-kuvaa tai 124 pakkaamatonta 12-bittistä raw-kuvaa. Nikon Z 7II yltää nyt kymmeneen 45,7 megapikselin kuvaan sekunnissa, ja puskurin tilavuus on 200 jpeg-otosta tai 77 pakkaamatonta 12-bittistä raw-kuvaa.

Kahdesta muistikorttipaikasta toisessa voi käyttää UHS-II SD -kortteja ja toisessa XQD-kortteja tai erittäin nopeita CFexpress-kortteja. Kahta korttipaikkaa tarvitaan etenkin valokuvien ja videoiden varmuuskopiointiin.

 

Vahva myös videoissa

Videokuvaajat arvostavat 4k-tallennusta nopeudella 60 ruutua sekunnissa, joka on uusi ominaisuus kummassakin mallissa. Nikon Z 6II:een sen saa vasta päivityksenä, joka julkaistaan arvion mukaan helmikuussa 2021. Uusi ja aiempaa kehittyneempi, kasvojen, silmien ja eläinten tunnistus toimii myös videoita kuvattaessa.

Kummankin kenno, etsin, näyttö ja monet muut keskeiset osat ovat ennallaan. Pystykuvaukseen saa sen sijaan painikkeilla varustetun MB-N11-akkukahvan noin 420 eurolla.

Uudet Z 6II ja Z7II -mallit tulevat myyntiin loppuvuodesta 2020. Nikon Z 6II maksaa noin 2300 euroa ja Nikon Z 7II noin 3500 euroa. Lisätietoja löytää valmistajan suomenkielisiltä kotisivuilta.